Ερευνα: Το κινητό τηλέφωνο βλάπτει την ποιότητα του σπέρματος

Σημαντικά προβλήματα γονιμότητας προκαλεί η χρήση κινητών τηλεφώνων στους άντρες, προειδοποιούν επιστήμονες

Σημαντικά προβλήματα γονιμότητας προκαλεί η χρήση κινητών τηλεφώνων στους άντρες, προειδοποιούν επιστήμονες. Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που μιλούν στο κινητό τους έστω μία ώρα την ημέρα ή το μεταφέρουν στην τσέπη του παντελονιού τους έχουν χειρότερη ποιότητα σπέρματος απ’ όσους δεν το κάνουν, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει σε δυσκολία τεκνοποίησης.

 Tο Σαββατοκύριακο 27-28/02 η Espresso weekend παρουσιάζει: 
ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΒΑΡ
Με τα ωραιότερα παλιά λαϊκά τραγούδια μέσα από
σπάνιους δίσκους της ιστορικής δισκογραφικής εταιρίας

Ισραηλινοί επιστήμονες παρακολούθησαν 106 άντρες που επισκέπτονταν κλινική γονιμότητας για διάστημα ενός έτους. Εκείνοι που μιλούσαν στο κινητό τους για μία ή περισσότερη ώρα την ημέρα είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν χαμηλότερη ποιότητα σπέρματος, συγκριτικά με εκείνους που μιλούσαν λιγότερο από μία ώρα, ενώ όσοι μιλούσαν στο κινητό τους ενώ αυτό φόρτιζε, είχαν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το σπέρμα τους. Επιπλέον, ο αριθμός σπερματοζωαρίων των αντρών που στη διάρκεια της ημέρας τοποθετούσαν το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη τους επηρεαζόταν σημαντικά στο 47% των περιπτώσεων, συγκριτικά με το 11% του γενικού πληθυσμού.

«Αναλύσαμε τον αριθμό των κινούμενων σπερματοζωαρίων και την ποιότητά τους, και ανακαλύψαμε ότι είχε μειωθεί. Νομίζουμε ότι αυτό οφείλεται από τη θέρμανση του σπέρματος από το τηλέφωνο, καθώς επίσης και από την ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα» εξηγεί η καθηγήτρια Martha Dirnfeld του Technion University στη Χάιφα προσθέτοντας ότι ακόμα και η τοποθέτηση του κινητού στο κομοδίνο κατά τη διάρκεια της νύχτας φάνηκε να επηρεάζει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. «Νομίζω ότι τα ευρήματα αυτά αποτελούν προειδοποίηση προς τους άντρες για να αλλάξουν τις συνήθειές τους» επισημαίνει.

Η ποιότητα του σπέρματος μεταξύ των αντρών στα δυτικά κράτη μειώνεται συνεχώς και ευθύνεται για το 40% των περιπτώσεων στις οποίες εμφανίζεται δυσκολία στην τεκνοποίηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ