Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Το θρίλερ στον αέρα με τη Ρούπα!

«Εβγαλε ένα πιστόλι και το κόλλησε στα πλευρά μου. Ούρλιαζε, με δάγκωσε και με χτυπούσε» λέει στην κατάθεσή του ο χειριστής του ελικοπτέρου

«Εβγαλε ένα πιστόλι και το κόλλησε στα πλευρά μου. Ούρλιαζε, με δάγκωσε και με χτυπούσε» λέει στην κατάθεσή του ο χειριστής του ελικοπτέρου

Τα δραματικά δευτερόλεπτα που πέρασε στην καμπίνα του ελικοπτέρου, αντιμέτωπος με το πιστόλι της Πόλας Ρούπα, και τη λυσσαλέα μάχη που έδωσε με τη σκληρή σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη σκιαγραφεί μέσα από την κατάθεσή του ο έμπειρος πιλότος, που απέτρεψε την απόδραση του αντάρτη πόλης από τον Κορυδαλλό

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο 55χρονος πιλότος δεν φανταζόταν ποια ήταν στην πραγματικότητα η πελάτισσα την οποία ενημερώθηκε το Σάββατο από την εταιρία του ότι θα παραλάμβανε από το ελικοδρόμιο γνωστού ξενοδοχείου στο Πόρτο Χέλι, για δρομολόγιο με ενδιάμεσο σταθμό τον Θεολόγο και τελικό προορισμό την Κύθνο. Η «πελάτισσα» (που ταυτοποιήθηκε ότι ήταν η Ρούπα από το DNA της, το οποίο βρέθηκε στο ελικόπτερο) του είπε ότι σκοπός της ήταν να παραλάβει τέσσερις φίλους της και να τους κάνει έκπληξη με ένα ταξίδι-αστραπή στο κυκλαδίτικο νησί.


 
«Θα σε σκοτώσω» 

«Πάνω από τις Ερυθρές και ενώ πετούσαμε σε μεγάλο ύψος, ξαφνικά η ξανθιά γυναίκα, η οποία μου είχε συστηθεί ως Χριστίνα Αρβανίτη, έβγαλε ένα πιστόλι και το κόλλησε στα πλευρά μου, φωνάζοντάς μου: “Γύρνα στην Αθήνα! Πάμε Κορυδαλλό, αλλιώς θα σε σκοτώσω”!» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ο 55χρονος πρώην αστυνομικός και συνεχίζει: «Προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Αμέσως της άρπαξα το χέρι και ήρθαμε σε συμπλοκή. Αρχισε να με χτυπά στο πρόσωπο και να με δαγκώνει, τη χτύπησα και εγώ, ενώ παράλληλα προσπάθησα να πατήσω το κουμπί για την απασφάλιση της γεμιστήρας.

Η γυναίκα με χτυπούσε με μανία και ούρλιαζε, ενώ παράλληλα μου δάγκωσε δυνατά το χέρι! Την ίδια στιγμή το ελικόπτερο στροβιλιζόταν στον αέρα και της φώναζα: “Τι κάνεις; Θα σκοτωθούμε! Θα πέσει το ελικόπτερο”. Εκείνη τη στιγμή, πυροβόλησε δυο φορές μέσα στην καμπίνα. Σε αυτό το σημείο ενέτεινα τις προσπάθειές μου να απασφαλίσω τη γεμιστήρα του όπλου της, όπως και τα κατάφερα, ενώ παράλληλα με το άλλο μου χέρι προσπαθούσα με τον μοχλό πλοήγησης να προσγειώσω το ελικόπτερο».

Μόλις προσγειώθηκε το ελικόπτερο, η Πόλα Ρούπα βρήκε την ευκαιρία να πεταχτεί έξω και να εξαφανιστεί. Από εκεί και έπειτα τα ίχνη της χάθηκαν και από το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής σαρώνουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις Ερυθρές, προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν τηλεφωνήματα που έκανε η καταζητούμενη σε άγνωστους συνεργάτες της για να την παραλάβουν από την περιοχή.

Οπως φαίνεται, η Πόλα Ρούπα οργάνωνε την απόπειρα αρπαγής του συντρόφου της από τον Κορυδαλλό από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε είχε εμφανιστεί στην ίδια εταιρία ως μεσίτρια και τους είχε ζητήσει να κάνει μια δοκιμαστική πτήση με ελικόπτερο, διότι ήθελε να δείξει από ψηλά σε πελάτες οικόπεδα στην Κύθνο. Μάλιστα, η σύντροφος του Μαζιώτη, που φορούσε ακριβό παλτό και οδηγούσε ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, είχε κάνει ερωτήσεις για το πώς μπορεί να ενοικιάσει ελικόπτερο μέσω διαδικτύου.

f6 2

Συναγερμός

Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι είχαν μυριστεί στις φυλακές για επικείμενη απόπειρα απόδρασης, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής είχε ήδη σημάνει συναγερμός και είχαν ζητηθεί πρόσθετα μέτρα φύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του ελικοπτέρου από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας, αμέσως εστάλη επείγον σήμα για αυξημένα μέτρα σε όλες τις φυλακές, κυρίως στον Κορυδαλλό.

Ψάχνουν τη δίοδο επικοινωνίας με τον Νίκο Μαζιώτη

Τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε η Πόλα Ρούπα με τον Νίκο Μαζιώτη προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μετά την απόπειρα απόδρασης που σημειώθηκε την Κυριακή και απετράπη χάρη στον ηρωισμό του πιλότου του ελικοπτέρου.

Ο αντάρτης πόλης κρατείται στα κελιά υψίστης ασφαλείας των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και έχει διαπιστωθεί πως δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο, καθώς συχνά γίνεται ενδελεχής έρευνα στο κελί του. Επομένως, το ερώτημα είναι πώς κατάφερε να συνεννοηθεί το ζευγάρι μεταξύ του, ώστε την κατάλληλη στιγμή ο Νίκος Μαζιωτης να βρίσκεται στο σωστό σημείο για να «πετάξει» προς την ελευθερία.

«Ψάχνουμε τους ανθρώπους που βοήθησαν στο επικοινωνιακό κομμάτι τον Νίκο Μαζιώτη να επικοινωνεί με τη σύντροφό του, ώστε να κανονίσουν τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στρέψει το ερευνητικό «βλέμμα» τους προς δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και κυρίως η ηγετική ομάδα τους που διατηρεί επαφή με τον Μαζιώτη και η άλλη αφορά ποινικούς κρατούμενους που διατηρούν σχέσεις με έγκλειστα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Από το «κάδρο» των ερευνών δεν θα μπορούσε να λείπει και ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος φέρεται από την Αντιτρομοκρατική ότι διατηρούσε στενή επαφή κατά το παρελθόν με τον Μαζιώτη, όταν εκείνος κυκλοφορούσε ελεύθερος. Ισως ο «Φαντομάς» να είναι ο άνθρωπος που εξασφάλιζε την επικοινωνία με άτομα μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ενημερώσουν τον Μαζιώτη για την ώρα και τις λεπτομέρειες της επικείμενης απόδρασης.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...