Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πώς έχασαν στο παρά πέντε τη Ρούπα!

► ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
► Τα κρησφύγετα, τα πέντε άτομα που τη βοηθούν και ο ρόλος συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα

Μια ανάσα από την Πόλα Ρούπα έφτασε πρόσφατα η Αντιτρομοκρατική, που είχε εντοπίσει δύο από τα κρησφύγετά της. Οι ειδικές ομάδες της, που τους τελευταίους έξι μήνες ασχολούνται μόνο με τις έρευνες για τον εντοπισμό της καταζητούμενης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, κατάφεραν να ανακαλύψουν τα ίχνη της σε δύο περιοχές της Πελοποννήσου.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μετά την εξάρθρωση της ομάδας των ληστών του Διστόμου οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν στοιχεία για διάφορα σημεία στα οποία ήταν πιθανό να κρύβεται η αντάρτισσα πόλης.

Πάνοπλα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής πήγαν με απόλυτη μυστικότητα σε αυτές τις περιοχές, κυρίως στην Πελοπόννησο, όπου έκαναν πολυήμερες παρακολουθήσεις.

Ομως, η Πόλα Ρούπα είχε καταφέρει για ακόμη μια φορά να ξεγλιστρήσει από τα κρησφύγετά της, στα οποία είχε αφήσει ίχνη της παρουσίας της. Οπως πάντα, η καταζητούμενη είχε νοικιάσει τα καταλύματα χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες. Το ένα από τα σπίτια που είχε νοικιάσει βρίσκεται σε νομό που συνορεύει με την Αργολίδα, από την οποία απογειώθηκε το ελικόπτερο στο οποίο προσπάθησε να κάνει πειρατεία για να εκτελέσει την απόδραση του Μαζιώτη.

Είναι φανερό ότι η σύντροφος του αντάρτη πόλης έχει πρόσβαση και στο μυστικό οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα, το οποίο είναι πιθανότατα κρυμμένο σε κάποια αγροτική περιοχή της Πελοποννήσου. Από αυτό, άλλωστε, προέρχεται το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε μέσα στο ελικόπτερο. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να γνωρίζουν τα στοιχεία από τρεις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιεί η Ρούπα.

Αδύναμος κρίκος 

Οπως εκτιμούν, μάλιστα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έχει την υποστήριξη μιας ομάδας τουλάχιστον πέντε ατόμων, τα οποία είναι «καθαρά» και δεν έχουν απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές και ιδιαίτερα για εμπλοκή σε ένοπλες οργανώσεις ή εξωκοινοβουλευτικούς χώρους. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι σε αυτή την «παρέα» υπάρχει ένας αδύναμος κρίκος. Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο στο παρελθόν φέρεται ότι είχε συνεργαστεί σε ποινικές υποθέσεις με τον «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις για την εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου στο «σύστημα» που έχει δημιουργήσει προστατευτικό κλοιό γύρω από την καταζητούμενη Πόλα Ρούπα.

Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν αυτός ο άνθρωπος που κατάφερε να την απεγκλωβίσει από τις Ερυθρές, όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση το ελικόπτερο που είχε νοικιάσει μετά τη συμπλοκή της με τον πιλότο. Οπως όλα δείχνουν, η καταζητούμενη επικοινώνησε μαζί του μέσω της εφαρμογής Viper και για τον λόγο αυτό δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί κάποιο ύποπτο τηλεφώνημα κατά τις επίμαχες ώρες από τη συγκεκριμένη περιοχή.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Το σημείο από το οποίο θα «πετούσε» προς την ελευθερία ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται ότι ανακάλυψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν στο κελί του στις Φυλακές Κορυδαλλού και σε έναν χώρο που επικοινωνεί με την πτέρυγα στην οποία κρατείται.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο κουζινάκι που επικοινωνεί με τη ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείται ο Μαζιώτης, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα δύο κάγκελα τα οποία είχαν αφαιρεθεί με τρόπο «επαγγελματικό» από το παράθυρο του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παράθυρο από το οποίο είχαν κοπεί τα κάγκελα επικοινωνεί με εξωτερικό χώρο που δεν έχει σχέση με το προαύλιο της φυλακής και δεν διαθέτει πλέγμα οροφής.

Ο συγκεκριμένος χώρος φυλάσσεται σε μόνιμη βάση από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οπως εκτιμάται, ίσως ο Μαζιώτης να χρησιμοποιούσε αυτόν τον χώρο την περασμένη Κυριακή, 4eraw4etfg 2για να πιάσει την ανεμόσκαλα που θα έριχνε η σύντροφός του από το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, αφού θα κρατούσε όμηρο τον πιλότο.

Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα έβγαιναν εκτός μάχης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που φρουρούν το συγκεκριμένο σημείο. Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό και να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες.

Ο Κοργιαλάς λέει πως είδε το ελικόπτερο

Αυτόπτης μάρτυρας στην επιβίβαση της Πόλας Ρούπα και την απογείωση του ελικοπτέρου που ξεκίνησε από πολυτελές ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι με προορισμό τις Φυλακές Κορυδαλλού υποστηρίζει ότι υπήρξε ο Δημήτρης Κοργιαλάς! Ο τραγουδιστής διηγήθηκε την… εμπειρία του στην τηλεοπτική εκπομπή της Αννίτας Πάνια, στην οποία είναι και μέλος του πάνελ.

Αναπαράσταση

«Καθόμουν πίσω στα χωράφια, αρμένιζα, φαινόταν και η θάλασσα κάτω, και όπως καθόμουν, βλέπω μια ξανθιά που μπαίνει στο ελικόπτερο, χαιρετάει τον πιλότο, μπαίνουν μέσα και μετά θα σας πω ακριβώς τι έγινε. Εβαλε μπροστά ο πιλότος κι αρχίζει αυτό το πράγμα και πετάει και το βλέπω, πηγαίνει, πηγαίνει, πηγαίνει και μετά αρχίζει και κατεβαίνει, κατεβαίνει» είπε ο Κοργιαλάς, ο οποίος είχε φέρει στο στούντιο και ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, με σκοπό να κάνει… αναπαράσταση. Μάλιστα, ο Νίκος Σαμοΐλης, ο οποίο επίσης είναι μέλος της ομάδας της Πάνια, είπε ότι ο Δημήτρης τον πήρε τηλέφωνο και του έκανε… περιγραφή όσων έβλεπε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής!

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...