Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Θεσσαλονίκη: Εβγαλαν τριχόμπαλα βάρους ενάμισι κιλού από την κοιλιά

Ετριβαν τα μάτια τους ακόμη και οι γιατροί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όταν διαπίστωσαν τι έφταιγε για τα συμπτώματα αδυναμίας, ανορεξίας…

Ετριβαν τα μάτια τους ακόμη και οι γιατροί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όταν διαπίστωσαν τι έφταιγε για τα συμπτώματα αδυναμίας, ανορεξίας, εύκολης κόπωσης και απώλειας βάρους που εμφάνιζε μια 17χρονη κοπέλα. Το στομάχι της είχε κλείσει από μια… τριχόμπαλα (!) βάρους ενάμισι κιλού!

Οταν η νεαρή πήγε στο νοσοκομείο ζητώντας βοήθεια, οι γιατροί που την εξέτασαν αποφάσισαν να τη βάλουν στο χειρουργείο για να αφαιρέσουν την τρίχινη μάζα μήκους 27 εκατοστών, που είχε δημιουργηθεί επειδή η 17χρονη έτρωγε τα μαλλιά της!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το εύρημα στο στομάχι της κοπέλας ήταν ένα τριχοπίλημα, το οποίο αποτελείται από συμπαγείς μάζες τριχών που παραμένουν συνήθως στο στομάχι ατόμων με ψυχοπαθητική προσωπικότητα, τα οποία παρουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα την τάση να μασάνε τα μαλλιά τους. Τα άτομα αυτά πάσχουν από τριχοτιλλομανία, μια σπάνια διαταραχή του ελέγχου των παρορμήσεων, κατά την οποία συνήθως ο πάσχων τραβάει τρίχες από το κεφάλι του αλλά και από φρύδια, βλεφαρίδες, ακόμα και από την ηβική περιοχή!

Οι συνέπειες αυτής της συνήθειας λίγο έλειψε να βάλουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες τη 17χρονη, η οποία υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων. Οπως διαπιστώθηκε, η μάλλινη μπάλα καταλάμβανε ολόκληρη την άνω κοιλία, ενώ τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου έδειξαν ότι η κοπέλα πάσχει από σοβαρή μικροκυτταρική αναιμία. Οι γιατροί τής έκαναν υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία και γαστροσκόπηση, με την οποία επιβεβαιώθηκε η διάγνωση για ύπαρξη τριχοπιλήματος.

Ομαλή η μετεγχειρητική πορεία

Σύμφωνα με τον συντονιστή διευθυντή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Μάριο Κατσούναρο, η μπάλα αφαιρέθηκε από το στομάχι της κοπέλας με λαπαροτομία και γαστροτομή. Η μετεγχειρητική πορεία εξελίχθηκε ομαλά και η κοπέλα παρακολουθείται από ψυχίατρο. Η περίπτωση της 17χρονης, η οποία υποβλήθηκε στην επέμβαση το 2011, παρουσιάστηκε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Εσωτερική Παθολογία, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, και την ανακοίνωση έκαναν οι γιατροί Χριστίνα Κοτσιαρή, Γεώργιος Πασκαλής, Αικατερίνη Μπουντούρη και Μάριος Κατσούναρος.

ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...