Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Το οδοιπορικό των ξεριζωμένων

Η τραγική προσπάθεια 500 προσφύγων από τη Συρία να πάνε (με τα πόδια) από τη Λαμία στην Ειδομένη

Εκατοντάδες απελπισμένοι πρόσφυγες, με μωρά στην αγκαλιά και κρατώντας τα μεγαλύτερα παιδιά τους από τα χέρια, ξεκίνησαν με τα πόδια (!) και φορτωμένοι με τα λιγοστά τους υπάρχοντα από τη Λαμία προσπαθώντας να φτάσουν στα σύνορα με τα Σκόπια!

Τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν παραμένουν σταθμευμένα κατά μήκος της εθνικής οδού, με την Αστυνομία να απαγορεύει τη διέλευσή τους.

Οι περίπου 500 πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, είναι πρόθυμοι να περπατήσουν περισσότερα από 450 χιλιόμετρα! Κάποιοι από αυτούς μάλιστα χάθηκαν τριγυρνώντας μέσα στην πόλη, στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο για να μετακινηθούν προς τα σύνορα με άλλα μεταφορικά μέσα.

«Ταξιδεύουμε για πάνω από έναν μήνα, είμαστε κουρασμένοι, άρρωστοι και δεν έχουμε χρήματα. Θέλουμε μόνο να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Δεν φοβηθήκαμε τη θάλασσα, τον δρόμο θα φοβηθούμε;» είναι τα λόγια αυτών των ανθρώπων, που ελπίζουν να βρουν μια καινούργια, καλύτερη ζωή.

Λεωφορεία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη Λαμία έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία, τα οποία ωστόσο θα αρχίσουν να κατευθύνονται τμηματικά προς τη βόρεια Ελλάδα. Πάντως, επί ώρες οι πρόσφυγες τους ζητούσαν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι προς τα σύνορα, δίχως αποτέλεσμα.

Πάντως, στην περιοχή επικράτησε αναταραχή όταν οι αστυνομικοί είδαν τους πρόσφυγες να κινούνται με τα πόδια στον δρόμο και προσπάθησαν να τους πείσουν ότι ο κίνδυνος από τα διερχόμενα οχήματα είναι μεγάλος και ότι ίσως τα σύνορα να είναι κλειστά τη στιγμή που θα φτάσουν.

ΣΚΟΠΙΑ – Ανοίγουν τα σύνορα με το σταγονόμετρο

Σε μόλις 860 μετανάστες και πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία επέτρεψαν οι Αρχές των Σκοπίων την είσοδο στη χώρα το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, κρατώντας από νωρίς χθες το πρωί κλειστή την ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Ειδομένης. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, καθώς ο μεγάλος όγκος μεταναστών και προσφύγων έχει εγκλωβιστεί λόγω των «παιχνιδιών» των Σκοπιανών. Στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής βρίσκονται περίπου 3.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 300 ανέμεναν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολυκάστρου. Στο κλειστό γυμναστήριο των Γρεβενών έφτασαν αιφνιδιαστικά αργά το βράδυ της Τρίτης από την περιοχή της Καλαμπάκας 131 πρόσφυγες από τη Συρία, όλοι νέα ζευγάρια με πολλά μικρά παιδιά από έξι μηνών έως πέντε ετών. Ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Σημανδράκος ανέφερε ότι δύο μικρά παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες.

Εγκλωβισμένοι στα Τέμπη

Ωστόσο, λεωφορεία γεμάτα με πρόσφυγες βρίσκονται σταθμευμένα σε όλη την εθνική οδό λόγω των αγροτικών μπλόκων. Εγκλωβισμένα πούλμαν βρέθηκαν και στο μπλόκο των αγροτών στα Τέμπη. Στο σημείο παρέμειναν για πολλές ώρες περισσότεροι από 700 πρόσφυγες που είχαν κατεύθυνση προς το πρώην Στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου χθες ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου μετεγκατάστασης. Μάλιστα, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας να επιταχυνθεί η διαδικασία μεταφοράς τους.

34erqwref 2

34erqwref 3

34erqwref 1 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...