Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πόλεμος Μουσσά με την Κάτζου!

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος (που επιτίθεται στην 44χρονη καταγγέλουσα)! Ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος (που επιτίθεται στην 44χρονη καταγγέλουσα)! Ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου

Με την προφυλάκιση του 50χρονου δημοσιογράφου Τάκη Μούσσα και την επιβολή περιοριστικών όρων (εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) στον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκο και τον 35χρονο δημοσιογράφο, διευθυντή ιστοσελίδας, Χρήστο Φράγκου, έπεσε η αυλαία των μαραθώνιων απολογιών για την υπόθεση της δημοσιογραφικής μαφίας αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Νωρίτερα οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν προσπαθήσει στις απολογίες τους να αντικρούσουν τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση και ενεργητική δωροδοκία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στην πολύωρη απολογία του ο 50χρονος Τάκης Μουσσάς, στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση, προσπάθησε να πείσει τον πρώτο ειδικό ανακριτή και την εισαγγελέα Γνωμοδοτήσεων για την αθωότητά του. Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της 44χρονης καταγγέλλουσας Αμαλίας Κάτζου, κατηγορώντας τη για «διπλό παιχνίδι» και υποστηρίζοντας ότι διαφήμιζε ότι είχε γνωριμίες με παράγοντες του Μαξίμου, και ειδικά τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Την εναντίον μου καταγγελία και μήνυση την έκανε με σκοπό να καλύψει ότι χρηματιζόταν, αλλά και για αντιπερισπασμό από τον αιφνίδια πολυτελή βίο που διάγει και δεν συνάδει με την προγενέστερη μέχρι τώρα ζωή της» ανέφερε στην απολογία του.
Ο Τάκης Μουσσάς επιχείρησε να παρουσιαστεί ως «θύμα μιας πολιτικοδικαστικής συνωμοσίας», υποστηρίζοντας ότι η καταγγέλλουσα τελούσε υπό τις οδηγίες του υπουργού Επικρατείας και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση.

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 05-06/03) παρουσιάζει:
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ
Τα μεγαλύτερα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού σε μία διπλή κασετίνα

«Η Κάτζου έπαιζε διπλό παιχνίδι και από τη μία μου πρότεινε να συναντηθώ με τον Παππά για να συγκροτήσουμε την παραπάνω ομάδα και από την άλλη μεθόδευσε την παραπάνω καταγγελία για να καλύψει τις φήμες για δικό της χρηματισμό και πολυτελή βίο, και επίσης για να εμφανισθεί η κυβέρνηση ότι κάνει κάθαρση στη διαφθορά, λόγω των επίκαιρων εξελίξεων στα θέματα αδειοδότησης των ΜΜΕ. Ο Παππάς και ο Μπενίσης έβαλαν την Κάτζου να μεθοδεύσει την υποβολή της συγκεκριμένης μήνυσης, γιατί στην παρούσα φάση βόλευε την κυβέρνηση να εμφανισθεί ένα τέτοιο θέμα».

«Δεν την εκβίασα»

Ο 50χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά πως πίεσε την Κάτζου να χορηγήσει διαφημιστική δαπάνη στην εφημερίδα και στις ιστοσελίδες του συγκατηγορουμένου του Παναγιώτη Μαυρίκου.
«Αναφορικά με τον Μαυρίκο, στη συνάντηση την οποία έγινε δεν την εκβίασα ούτε εγώ ούτε αυτός, για να δημοσιεύσει στην “Ακρόπολη” θετικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ. Αλλωστε, μέχρι τότε ο Μαυρίκος δεν είχε δημοσιεύσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά σχόλια για την ΕΥΔΑΠ. Στη συνάντηση αυτή ο Μαυρίκος εξέφρασε παράπονα προς την Κάτζου γιατί τον αγνοεί ως εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ. Σημειώνω δε τις επίμονες και συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις της προς εμένα για συνάντηση με τον Μαυρίκο…» ανέφερε στον ανακριτή.
Επιπλέον, ο Μουσσάς υποστήριξε ότι «η Κάτζου είπε στον Μαυρίκο ενώπιόν μου ότι ελέγχει ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ, ΕΤΕ και τα κονδύλια της Περιφέρειας της Δούρου».

Την ίδια στιγμή, ο Τάκης Μουσσάς ισχυρίστηκε ότι η Κάτζου τού πρότεινε «να συγκροτήσουμε την παραπάνω ομάδα μαζί με τον Φράγκου, ο οποίος είχε γνωριμίες με κυβερνητικούς παράγοντες». Ακόμη, αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί απειλών σε βάρος της ζωής της ανήλικης κόρης της καταγγέλλουσας, υποστηρίζοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν την απείλησα μέσω του παιδιού της, λόγω της πολύχρονης φιλίας μας».

«Θα γέλαγαν μέχρι δακρύων»

Σχετικά με την αναφορά του πως «θα βγάζουμε σε μηνιαία βάση 500.000 με 550.000 ευρώ», ο 50χρονος υποστήριξε: «Αποτέλεσε εκ μέρους μου ειρωνεία στα λεγόμενά της ότι ελέγχει όλους αυτούς τους οργανισμούς, διότι όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό απλά θα γέλαγαν μέχρι δακρύων». Επίσης, υποστήριξε ότι η Κάτζου τον πίεζε να δοθούν χρήματα από το διαφημιστικό μπάτζετ της τράπεζας όπου εργαζόταν στο κανάλι SBC.

Τον δρόμο της άρνησης των κατηγοριών ακολούθησαν και οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστους Φράγκου. Ο εκδότης της «Ακρόπολης» υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι είναι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων και άφησε αιχμές τόσο σε βάρος του συγκατηγορουμένου του, Τάκη Μουσσά, όσο και σε βάρος της Αμαλίας Κάτζου. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Χρήστος Φράγκου υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του στην απολογία του.

Αμαλία Κάτζου «Οι συνομιλίες με τους κατηγορουμένους, ήταν “υπό τις οδηγίες” της Δίωξης»

12804454 10207250073224104 193077846 nΣκληρή απάντηση στους ισχυρισμούς που διατύπωσε στο απολογητικό του υπόμνημα ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος περί «στενά φιλικής έως και ερωτικής σχέσης» με τον κατηγορούμενο Τάκη Μουσσά δίνει με ανακοίνωσή της η 44χρονη υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου, η οποία κατήγγειλε το κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκβιαστών. Η Αμαλία Κάτζου ξεκαθαρίζει ότι όλες οι συνομιλίες της με τους κατηγορουμένους, τηλεφωνικές ή κατ’ ιδίαν, ήταν «υπό τις οδηγίες» των αξιωματικών της Δίωξης Εκβιαστών. Στο πλαίσιο αυτό ήταν η επίδειξη φιλικής συμπεριφοράς, καθώς και η χρησιμοποίηση λέξεων της καθημερινότητας.

Καταλήγοντας, η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ εμφανίζεται πεπεισμένη ότι «το απόστημα έσπασε»! Αναλυτικά, η ανακοίνωση της 44χρονης αναφέρει: «Είχα ηθικό καθήκον να σιωπήσω στον καταιγισμό δηλώσεων-σχολίων κ.λπ., με στόχο την αποδόμηση της προσωπικότητάς μου, κυρίως ως υπερασπιστική επιλογή κατηγορουμένων για την υπόθεση του εκβιασμού μου και άλλα βαριά εγκλήματα, για να μην επιβαρύνω τη δυσχερή θέση των κατηγορουμένων, μέχρι την απολογία τους στη Δικαιοσύνη. Μετά, όμως, την έκδοση της 1ης απόφασης της Δικαιοσύνης, στις 26/2/2016, για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, θεωρώ αναγκαίο να σημειώσω ότι: Η προσφυγή μου στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ήταν η μόνη και υποχρεωτική επιλογή, όταν οι εκβιαστές μου με είχαν οδηγήσει σε καταναγκαστική κατάσταση, με αποκορύφωμα την απειλή για τη ζωή της 13χρονης κόρης μου.

«Επιχειρήθηκε η σπειλωση μου»

Η εξιχνίαση της σοβαρής και πολύπλοκης αυτής υπόθεσης ήταν δυνατή μόνο με την απόλυτη συμμόρφωσή μου στις οδηγίες των έμπειρων Αξιωματικών του Τμήματος Εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και η επίδειξη φιλικής συμπεριφοράς κατά τις συναντήσεις και συνομιλίες μου με τους εκβιαστές. Με, δήθεν, αφορμή φράσεις και λέξεις φιλικές και της καθημερινότητας, που χρησιμοποίησα σε συνομιλίες μου με τους εκβιαστές, επιχειρήθηκε σπίλωσή μου και, ταυτόχρονα, κλονισμός της αξιοπιστίας μου, με την αήθη και ψευδέστατη αναφορά συγκεκριμένου κατηγορουμένου ότι δήθεν είχα “ερωτική σχέση” με τον προφυλακισθέντα εκβιαστή μου, περί “κοινωνικοπολιτικής θέσης μου” κ.λπ. Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι οι εκβιαστές μου έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου και για την “υπερασπιστική” αυτή επιλογή τους. Δεν λυπάμαι, όμως, για τις βαριές κατηγορίες της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε βάρος τους, γεγονός από το οποίο προκύπτει και η βαρύτητα των εγκλημάτων τους. Από την απόφαση της Δικαιοσύνης, για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, ασφαλώς και ικανοποιήθηκα, όπως, υποθέτω, και όλοι οι συνάδελφοί μου, αλλά και η κοινή γνώμη. Και εάν, τελικά, η πρωτοβουλία μου αυτή οδηγήσει στην εξάρθρωση και όλων των όμοιων κυκλωμάτων, που λυμαίνονται τον χώρο της δημοσιογραφίας, θα αισθανθώ απόλυτα δικαιωμένη. Είμαι βέβαιη ότι “το απόστημα έσπασε”».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...