Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Επεισόδια στην Ειδομένη και χρήση χημικών από τη σκοπιανή αστυνομία

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν χθες στην Ειδομένη, όταν εκατοντάδες από τους 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες να ανοίξουν τα σύνορα με τα Σκόπια, επιχείρησαν να γκρεμίσουν τον συρμάτινο φράχτη

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν χθες στην Ειδομένη, όταν εκατοντάδες από τους 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες να ανοίξουν τα σύνορα με τα Σκόπια, επιχείρησαν να γκρεμίσουν τον συρμάτινο φράχτη και επιτέθηκαν με πέτρες στους Σκοπιανούς αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης, με τους αστυνομικούς να απαντούν με βροχή από χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα, τα οποία εκτόξευαν αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροτραυματισμοί και αρκετοί πρόσφυγες (μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά) να μεταφερθούν με αναπνευστικά προβλήματα στα ιατρεία των ΜΚΟ.

2 8Καθιστική διαμαρτυρία

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα μεταναστών με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας κατέλαβε με καθιστική διαμαρτυρία τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι από αυτούς κινήθηκαν προς τον μεταλλικό φράχτη, πετώντας πέτρες και ζητώντας να τους επιτρέψουν τη διέλευση οι Αρχές των Σκοπίων. Το βράδυ της Κυριακής οι Σκοπιανοί είχαν αφήσει να περάσουν μόλις 300 άνθρωποι, ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας τα σύνορα έκλεισαν και πάλι.

Στην Ειδομένη έχουν καταφτάσει με κάθε μέσο περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες, άλλοι με λεωφορεία, άλλοι με ταξί από τη Θεσσαλονίκη ή κάποιο ενδιάμεσο σημείο και κάποιοι πεζή. Τραγικές φιγούρες, τα αποκαμωμένα μικρά παιδιά και τα βρέφη, φανερά ταλαιπωρημένα από την περιπέτεια που βιώνουν οι οικογένειές τους. Την ίδια ώρα, 105 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα μετακινούνται στην Ειδομένη από σήμερα και τουλάχιστον έως το τέλος του ερχόμενου Μαΐου.

3 2

Χθες έγινε γνωστό ότι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα περίπου 2.400 άνθρωποι στα στρατόπεδα που βρίσκονται στις περιοχές Νέας Καβάλας και Χέρσου στο Κιλκίς. Σε κάθε στρατόπεδο μεταφέρθηκαν από 1.200 μετανάστες, από τους οποίους οι 800 μεταφέρθηκαν από την Αθήνα, οι 950 από την Καβάλα και οι υπόλοιποι από διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Το δημοτικό συμβούλιο Δράμας κατέληξε ομόφωνα στην πρόταση να δεχθεί η πόλη της Δράμας τη φιλοξενία 800 προσφύγων. Ο χώρος που ετοιμάστηκε για την υποδοχή τους βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή, ενώ στην Καβάλα συνεχίζουν να φιλοξενούνται περίπου 950 πρόσφυγες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...