Αστυνομικοί, μέλη σπείρας μαστροπών!

Συνελήφθησαν για διακίνηση ποτών μπόμπες σε νυχτερινά μαγαζιά, ενώ εξέδιδαν νεαρές αλλοδαπές σε μπαρ και ξενοδοχεία

Συνελήφθησαν για διακίνηση ποτών μπόμπες σε νυχτερινά μαγαζιά, ενώ εξέδιδαν νεαρές αλλοδαπές σε μπαρ και ξενοδοχεία

Ενας ειδικός φρουρός και ένας υπαστυνόμος, οι οποίοι υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχε πλημμυρίσει την αγορά της Αθήνας αλλά και της Χαλκίδας με ποτά-μπόμπες, ενώ ταυτόχρονα εξωθούσε στην πορνεία νεαρές αλλοδαπές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που συνέλαβε τρεις Ελληνες, ηλικίας 45, 50 και 65 ετών, καθώς και τον ειδικό φρουρό, ενώ το όνομα του υπαστυνόμου αναφέρεται στη δικογραφία που έχει συνταχθεί και σύντομα θα τον καλέσει ο ανακριτής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο 50χρονος, που φέρεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, εισήγαγε τα λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα «έσπρωχνε» σε νυχτερινά καταστήματα της Αττικής. Παράλληλα, ο ίδιος μαζί με τον 65χρονο έφερναν στην Ελλάδα γυναίκες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ορισμένες τις υποχρέωναν να εκδίδονται στο μπαρ ιδιοκτησίας του 65χρονου στη Χαλκίδα, ενώ τις υπόλοιπες αλλοδαπές τις μετέφεραν οι συνεργάτες του 50χρονου στην Αθήνα, όπου τις κρατούσαν φυλακισμένες σε διαμέρισμα και τις προωθούσαν σε ερωτικά ραντεβού που έκλειναν σε ξενοδοχεία.

Τα κέρδη από την πολυσχιδή δραστηριότητα της σπείρας τα συγκέντρωνε ο 50χρονος και στη συνέχεια τα μοιραζόταν με τους συνεργούς του, ανάλογα με τις συμφωνίες που είχε κάνει και τη… δουλειά που είχαν προσφέρει! Οσον αφορά τον ειδικό φρουρό, διαπιστώθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, που έχει υποκλέψει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ., ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του 50χρονου φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας και πως τουλάχιστον μία φορά τον βοήθησε στην αγοραπωλησία λαθραίων ποτών. Οσο για τον υπαστυνόμο, προέκυψε ότι συνομίλησε τουλάχιστον μία φορά με τον 50χρονο για θέμα που σχετιζόταν με τις παράνομες δραστηριότητές του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων βρέθηκαν τέσσερις σφραγισμένες φιάλες ποτών, 18 πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν υγρό άγνωστης σύστασης, το οποίο εστάλη για ανάλυση, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και μία ατζέντα όπου ανέγραφαν τα διάφορα αλκοολούχα, τις τιμές και τους παραλήπτες τους, το δελτίο ταυτότητας του 46χρονου για το οποίο είχε δηλώσει απώλεια, 12 κινητά και 72 κιβώτια στα οποία αναγράφονταν επωνυμίες ποτών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ