Μισθός 16.000€ με μαριχουάνα και Playstation

Η NASA αναζητεί εθελοντές για πείραμα (15 εβδομάδων), κατά το οποίο θα πρέπει να παραμένουν ξαπλωμένοι, να σερφάρουν στο internet, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια και να είναι «χαλαροί»

Η NASA αναζητεί εθελοντές για πείραμα (15 εβδομάδων), κατά το οποίο θα πρέπει να παραμένουν ξαπλωμένοι, να σερφάρουν στο internet, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια και να είναι «χαλαροί»

Η πρόσληψη είναι για 15 εβδομάδες, αλλά τα λεφτά είναι πάρα πολύ καλά και, προπαντός, ξεκούραστα, με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί μια δουλειά, στη διάρκεια της οποίας είναι κανείς ξαπλωμένος;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η NASA ανακοίνωσε ότι αναζητεί εθελοντές για πείραμα, κατά το οποίο θα παραμένουν στο κρεβάτι για ημέρες, διαβάζοντας, παίζοντας παιχνίδια και καπνίζοντας διαφορετικούς τύπους μαριχουάνας. Στο τέλος θα λάβουν ως αμοιβή το ποσό των 18.000 δολαρίων, που αντιστοιχεί σε περίπου 16.200 ευρώ.

Οι ερευνητές της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος αποσκοπούν στη βελτίωση της υγείας των αστροναυτών στο Διάστημα και έκαναν σκόπιμα τις παραπάνω επιλογές. Από τη μια, η στάση του σώματος των εθελοντών στο κρεβάτι είναι αντίστοιχη με αυτή που έχει το σώμα των αστροναυτών στο Διάστημα. Η χρήση της κάνναβης, από την άλλη, οδηγεί στη χαλάρωση των μυών, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας αξιόπιστης προσομοίωσης των αλλαγών που συμβαίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Πρόκειται για την έρευνα «Rest studies», που θα διαρκέσει από 97 έως 105 ημέρες, και οι εθελοντές της θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Η μία θα αποτελείται από άτομα που θα εξασκούνται με διαστημικό εξοπλισμό για διάστημα 21 ημερών, ενώ η άλλη απλώς θα ξεκουράζεται για 13 ημέρες. Σε αυτή τη φάση του πειράματος, όλοι οι εθελοντές θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στον χώρο. Ακολούθως, όλοι τους θα περάσουν 70 ημέρες ξαπλωμένοι σε κρεβάτι. Θα μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να διαβάζουν βιβλία, να επικοινωνούν με φίλους τους μέσω skype και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Οι μόνες υποχρεώσεις τους θα είναι να μη σηκωθούν από το κρεβάτι και να καπνίσουν μαριχουάνα.

Ιατρικά τεστ

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα οι ερευνητές θα διεξάγουν ιατρικά τεστ, που θα αφορούν το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά, τα οστά, τους μυς, τα νεύρα και την κυκλοφορία του αίματος, καθώς και διατροφικά τεστ. Η στόχευση είναι τριπλή. Πρώτον, η μελέτη των αλλαγών στη φυσιολογία του σώματος των αστροναυτών και των συνεπειών που έχουν κατά τη διάρκεια κάποιων αποστολών. Δεύτερον, να ανακαλύψουν πώς αυτές οι αλλαγές επιδρούν στην εκτέλεση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και, τρίτον, την προετοιμασία των αστροναυτών για την έγκαιρη αντιμετώπιση οποιασδήποτε συνέπειας προκύψει από τις μεταβολές στον οργανισμό τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ