Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Μαυρίκος: «Μου την έστησε ο Μαρινάκης»

Οι καταθέσεις των μαρτύρων που θα «παρελάσουν» τις επόμενες ημέρες από το ανακριτικό γραφείο αναμένεται να ρίξουν φως στα θολά σημεία της υπόθεσης της μαφίας των δημοσιογράφων…

Οι καταθέσεις των μαρτύρων που θα «παρελάσουν» τις επόμενες ημέρες από το ανακριτικό γραφείο αναμένεται να ρίξουν φως στα θολά σημεία της υπόθεσης της μαφίας των δημοσιογράφων, με κατηγορουμένους τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Τάκη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Την ώρα που οι τρεις «πρωταγωνιστές» ρίχνουν τα βέλη τους ο ένας στον άλλο, ο 1ος ειδικός ανακριτής Βασίλης Ζιάκας, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, καλεί σε κατάθεση τα πρόσωπα που αναφέρονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ογκώδους δικογραφίας. Μεταξύ αυτών είναι ιδιοκτήτες και διαχειριστές διαδικτυακών και έντυπων μέσων ενημέρωσης που συνομιλούν με τον προφυλακισμένο πλέον στην 6η πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού Τάκη Μουσσά, ο οποίος φέρεται ότι κινούσε τα νήματα αναφορικά με διαφημιστικά κονδύλια που θα λάμβαναν από την ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του δικαστικού λειτουργού βρίσκονται δεκάδες τιμολόγια, αποδείξεις και σημειώσεις των εμπλεκομένων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων.

Στις απολογίες τους τόσο ο Παναγιώτης Μαυρίκος όσο και ο Χρήστος Φράγκου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 50.000 ευρώ έκαστος, επιρρίπτουν ευθύνες στον 50χρονο Τάκη Μουσσά αλλά και στην υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου, που προχώρησε στις αποκαλύψεις στις Αρχές. Μάλιστα, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» φέρεται ότι υποστηρίζει ότι υπήρχε στημένο σχέδιο σε βάρος του με ιθύνοντα νου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η καταγγελία της Κάτζου εκπορεύεται από τον Μαρινάκη και άλλα εγχώρια κέντρα, τα οποία εκπροσωπούν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα καθώς και πολιτικούς» αναφέρει χαρακτηριστικά στις απαντήσεις που έδωσε απολογούμενος στον ανακριτή. Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που φέρεται ότι τον εμπλέκουν είναι αποτέλεσμα… κοπτοραπτικής! Αναφερόμενος στον συγκατηγορούμενό του Τάκη Μουσσά τονίζει ότι μίλησε εξ όνοματός του «εν αγνοία του και χωρίς τη συναίνεσή του» και ισχυρίζεται ότι η καταγγέλλουσα «προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύνολο των διαδικτυακών ενημερωτικών ιστότοπων καθώς και τις εφημερίδες (…), όπως προκύπτει από τις συνομιλίες της με τον Μουσσά όσο και τον Φράγκου». Για τον τελευταίο, επιχειρώντας να αποδομήσει την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζει ότι τον γνώρισε μετά τη σύλληψή του και συγκεκριμένα στο γραφείο του Τμήματος Εκβιαστών!

Ο Χρ. Φράγκου

Με τον ισχυρισμό αυτό συμφωνεί και ο 35χρονος Χρήστος Φράγκου, ο οποίος στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημά του αναφέρει: «Τον κ. Μαυρίκο δεν τον γνώριζα ούτε προσωπικά αλλά ούτε και κατ’ όνομα. Οποιες επαγγελματικές ή μη σχέσεις του με τον κ. Μουσσά μού ήταν παντελώς άγνωστες». Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τις επαφές του με τον 50χρονο Τάκη Μουσσά «αναγκαίο κακό» λόγω της θέσης του (σ.σ.: του Μουσσά) ως υπευθύνου Επικοινωνίας τραπεζικού οργανισμού και επισημαίνει ότι την ίδια άποψη για τον συγκατηγορούμενό του είχε και η Αμαλία Κάτζου!

Οπως υποστηρίζει, η 45χρονη υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ τον πίεζε να παρευρίσκεται στις συναντήσεις της με τον Μουσσά: «Η κυρία Κάτζου μού απέστειλε πληθώρα μηνυμάτων με την παράκληση να παρευρεθώ κι εγώ στο ραντεβού που είχαν κανονίσει, προκειμένου να τον αποφύγει και να τελειώσει η συνάντηση σύντομα».

Αναφερόμενος στις υποσχέσεις του για τη δημιουργία τεσσάρων εικονικών sites, προκειμένου να λάβουν διαφημιστικά πακέτα από τη συγκεκριμένη ΔΕΚΟ, υποστηρίζει ότι ήταν στο πλαίσιο εμφανούς… παρελκυστικής τακτικής που ακολουθούσε απέναντι στον 50χρονο, γνωρίζοντας ότι τα σχέδιά του δεν θα υλοποιούνταν: «Και τούτο διότι ο Μουσσάς στερείτο σοβαρότητας, η δε πρότασή του δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί, καθώς τα sites θα έπρεπε όχι μόνο να δημιουργηθούν, αλλά να έχουν και επισκεψιμότητα, προκειμένου να λαμβάνουν διαφημιστικά πακέτα».

Οι σημειώσεις από τον εκδότη για ραντεβού

Από χειρόγραφες σημειώσεις με ιλιγγιώδη ποσά μέχρι λίστες για… ψώνια από το σούπερ μάρκετ (!) περιλαμβάνουν οι ατζέντες, τα ντοσιέ και τα τετράδια του Παναγιώτη Μαυρίκου, που κατασχέθηκαν από το γραφείο του και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης. f3qfgwqefgΣε αυτά ο κατηγορούμενος εκδότης φέρεται ότι κατέγραφε αναλυτικά τα τρέχοντα έξοδα των εταιριών του, τα έσοδα που προέρχονταν από διαφημιστικά κονδύλια δεκάδων ιδιωτικών επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ, καθώς και τα ραντεβού του με επιχειρηματίες, στελέχη δημόσιων φορέων και τραπεζικών οργανισμών. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει ένα προσχέδιο επιστολής (φωτό) με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου του 2015, που φαίνεται ότι ετοίμαζε προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, διαμαρτυρόμενος για τον άδικο αποκλεισμό -όπως λέει- της εφημερίδας του από τη διαφημιστική «πίτα» της ΕΡΤ!

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, με την παρούσα επιστολή σάς κοινοποιούμε την εξώδικη διαμαρτυρία μας για τον αναίτιο αποκλεισμό της εφημερίδας μας από την ανάγνωση του ημερήσιου Τύπου, καθώς και τη διακοπή της αμοιβαίας διαφήμισης. Σας παρακαλούμε πολύ για την αποκατάσταση της αδικίας μέσα από έναν δημόσιο φορέα την επαναλειτουργία του οποίου στηρίξαμε» αναφέρει χαρακτηριστικά στις χειρόγραφες σημειώσεις του.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...