Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Ο Νοστράδαμος, η τρομπέτα και το «Βυζάντιο»!

Σύμφωνα με το βραβευμένο blog boingboing, υπάρχει μια προφητεία για εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και αλλαγή των νόμων (στο Μεταναστευτικό;) εξαιτίας του στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το βραβευμένο blog boingboing, υπάρχει μια προφητεία για εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και αλλαγή των νόμων (στο Μεταναστευτικό;) εξαιτίας του στην Ελλάδα

Προέβλεψε ο Νοστράδαμος την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και την πολιτική που θα ακολουθήσει, εμπλέκοντας μάλιστα την Ελλάδα; Σύμφωνα με το βραβευμένο -δύο φορές- ως το καλύτερο στην κατηγορία του blog, το boingboing, κάτι τέτοιο έχει πράγματι συμβεί.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Οι συντάκτες του ανέλυσαν την αγγλική εκδοχή των τετράστιχων που έγραψε ο Νοστράδαμος, εντοπίζοντας τη λέξη «trumpet» που σημαίνει «τρομπέτα». Θεωρούν ότι αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Νοστράδαμος συνήθιζε να χρησιμοποιεί λέξεις που παραπέμπουν σε ονόματα.

Στον πρώτο από τους «Αιώνες», καθένας από τους οποίους αποτελείται από 100 τετράστιχα, το 40ό τετράστιχο αναφέρει: «Η κρυμμένη τρέλα της ψεύτικης τρομπέτας θα αναγκάσει το Βυζάντιο να αλλάξει τους νόμους του». Αυτό, σύμφωνα με το boingboing, σημαίνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα αναγκάσει την Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία της, πιθανώς για θέματα που αφορούν τη μετανάστευση.

Το 57ο τετράστιχο του πρώτου «Αιώνα» αναφέρει: «Η τρομπέτα σπέρνει μεγάλη διχόνοια. Μια συμφωνία έσπασε: σηκώνοντας το κεφάλι προς τον παράδεισο, το ματωμένο στόμα θα κολυμπήσει στο αίμα, το πρόσωπο που αλείφτηκε με γάλα και μέλι κείτεται στο έδαφος». Η ερμηνεία του boingboing είναι ότι ο Τραμπ θα σπείρει διχόνοια και στο όνομα της θρησκείας θα χυθεί αίμα, ενώ η φράση «γάλα και μέλι» αναφέρεται στο Ισραήλ και υπονοεί την καταστροφή του.

Το 50ό τετράστιχο του τρίτου «Αιώνα» αναφέρει: «Η δημοκρατία της μεγάλης πόλης δεν θα θέλει να συναινέσει στη μεγάλη δριμύτητα: βασιλιάς κλήθηκε από την τρομπέτα να συνεχίσει. Η σκάλα στο τείχος, η πόλη θα μετανοήσει». Για το boingboing, αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ θα εμπλακεί σε πολυέξοδες στρατιωτικές επιχειρήσεις, θα ζητήσει τη βοήθεια της Βρετανίας, αλλά θα το μετανιώσει.

Τέλος, στο 76ο τετράστιχο του 10ου «Αιώνα» αναφέρεται: «Η μεγάλη Γερουσία θα ανακηρύξει τον θρίαμβο, για κάποιον που αργότερα θα κατατροπωθεί και θα οδηγηθεί εκτός, στον ήχο της τρομπέτας οι οπαδοί του θα είναι εκεί, θα βγάλει προς πώληση τις περιουσίες και οι εχθροί θα εκδιωχθούν». Αυτό, σύμφωνα με το μπλογκ, σημαίνει ότι η Γερουσία θα φανεί σαν να υποστηρίζει τον Τραμπ, όμως αργότερα θα προσπαθήσει να του αφαιρέσει την προεδρία. Με τη δύναμη των οπαδών του, όμως, θα εξουδετερώσει τους αντιπάλους του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...