Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Της κακομοίρας στο ποδόσφαιρο!

Απόφαση Κοντονή για ματαίωση του αγώνα ΑΕΚ- Ατρόμητος και της διοργάνωσης του Κυπέλλου

Απόφαση Κοντονή για ματαίωση του αγώνα ΑΕΚ- Ατρόμητος και της διοργάνωσης του Κυπέλλου

Το βαρέλι δεν έχει πάτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Μία ημέρα μετά τα όσα θλιβερά έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο… Συσκέψεις επί συσκέψεων, υπουργικά συμβούλια, «χαρτοπόλεμος», αλλά και πλήρης ασυνεννοησία των αρμόδιων οργάνων.

Και ενώ από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης διέρρεε από νωρίς το πρωί ότι θα μπει «λουκέτο» στη διοργάνωση του Κυπέλλου, δύο ώρες πριν από τη σέντρα του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο, δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση – σε σημείο που ο διαιτητής της αναμέτρησης Τάσος Σιδηρόπουλος είχε μεταβεί στο ΟΑΚΑ και αναρωτιόταν γιατί οι αποστολές των ομάδων δεν βρίσκονταν στο γήπεδο!

Με απόφαση του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, περίπου μιάμιση ώρα πριν από τη σέντρα του ΑΕΚ – Ατρόμητος, γνωστοποιήθηκαν η ματαίωση του δεύτερου ημιτελικού, αλλά και η πρόωρη αυλαία στο Κύπελλο.

«Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης, που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και στη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, όπως προβλέπεται στον νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του υπουργείου, εξαπολύοντας βέλη προς την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της Γ. Γκιρτζίκη, ο οποίος δεν είδε την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και όσα έγιναν στην Τούμπα.

«Αξιον απορίας»

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον Ανδρέα Παππά, υποστηρίζοντας: «Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής, ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της ΕΠΟ (και όχι νόμο, όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα, αποπειράθηκε τρεις φορές, κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον χθεσινό αγώνα».

Από την πλευρά της, η ΕΠΟ «απάντησε» ότι «είναι μια απόφαση που στερείται νομικής και ουσιαστικής βάσης, υπηρετεί συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα και καθοδηγείται επικοινωνιακά από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ», προσθέτοντας για τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι «με την απόφαση αυτή, ο κ. Κοντονής προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ανυπαρξία του ως υφυπουργός Αθλητισμού στα θέματα του ποδοσφαίρου». Και καταλήγει λέγοντας ότι «την απόφαση αυτή θα την προσβάλει ενώπιον των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών Αρχών». Κανείς δεν αποκλείει πλέον να μπει «λουκέτο» και στο πρωτάθλημα.

H ESPRESSO ΛΕΕΙ!

Πόσα ακόμη επεισόδια (κυριολεκτικά) θα πρέπει να δούμε στη φαρσοκωμωδία που διαδραματίζεται εδώ και πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για να αντιληφθούν άπαντες ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μπει εδώ και τώρα λουκέτο στη Super League ώσπου να ξεκινήσουν πάλι όλα από το μηδέν; Αμεση διακοπή (επ’ αόριστον) του πρωταθλήματος και μη εκπροσώπηση των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Να αναλογιστούν όλοι τις τεράστιες ευθύνες τους και να μπούνε από την αρχή οι σωστές βάσεις για ένα ποδοσφαιρικό οικοδόμημα στη χώρα μας, που δεν θα είναι βουτηγμένο στη διαφθορά και στη βία. Για να χαιρόμαστε όλοι να πηγαίνουμε τις Κυριακές στο γήπεδο και να μην κλείνουμε τη μύτη μας από τη δυσοσμία που ξεπηδά από τα γήπεδα!

Η Πολιτεία έχει μια τεράστια ευκαιρία να γκρεμίσει ό,τι σάπιο έχει απομείνει δείχνοντας τη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται για τις περιστάσεις. Ή τώρα ή ποτέ…
___ 

Ενωση: «Θέλουμε πίσω τις Κυριακές μας»

Ανακοίνωση-καταπέλτη εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδος, αποδεχόμενη την κατάσταση και υποσχόμενη ότι θα κάνει τα πάντα για να «πάρει πίσω τις Κυριακές» που της έχουν στερήσει.

Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, αν και δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή της εφετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου και φυσικά θιγόμαστε άμεσα με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί μας. Για μία ακόμα φορά η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλει τη θυσία του συμφέροντος της ομάδας μας». Αφού στη συνέχεια δηλώνει «τη στήριξή της στην Πολιτεία για κανονικό ποδόσφαιρο», καταλήγει. «Οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν! Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία και μόνη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στην οποία κυριαρχούν υπόδικοι παράγοντες, που ολοένα και περισσότερο ενισχύουν την αναξιοπιστία και είναι με την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητά τους οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε ένα και μόνο πράγμα: να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει, να φτιάξουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε και πάλι τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες των γηπέδων. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί γι’ αυτό. Θα φτάσουμε ως το τέλος χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο κόστος, αλλά θα τα καταφέρουμε!

Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παραμένει στα χέρια των καταστροφέων του»! Η διοίκηση της «Ενωσης» ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιστραφούν πίσω στους φιλάθλους της τα χρήματα για το ματς που ματαιώθηκε.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος, αφού ενημερώθηκε για την αναβολή καθ’ οδόν για το ΟΑΚΑ δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, ζήτησε την επανεξέταση της απόφασης για διακοπή της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Ατρομήτου είναι η μοναδική που δεν μπορεί να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη, παρά μόνο μέσα από το Κύπελλο.

 Ασία: $13.000.000 σε στοιχηματικές εταιρίες για «διπλό» του Ολυμπιακού

Υπέρογκα ποσά στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στον προχθεσινό επεισοδιακό ημιτελικό της Τούμπας τοποθετήθηκαν στις (στοιχηματικές) αγορές της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έφταναν ακόμη και τα 13.000.000 δολάρια!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πονταρίσματα στην Ασία δεν πληρώνονται στους παίκτες εφόσον τα παιχνίδια διακοπούν.

Κάτι που σημαίνει ότι όσοι είχαν ποντάρει στο «διπλό» των «ερυθρολεύκων», δεν είχαν κέρδος, λαμβάνοντας πίσω μόνο τα χρήματα του πονταρίσματός τους. Και όλα αυτά ενώ ο Αθηναίος ρέφερι Ανδρέας Παππάς δεν έδωσε στους Θεσσαλονικείς πέναλτι (σε ανατροπή του Μακ), με το οποίο θα μπορούσαν, αν είχε καταλογιστεί, να ισοφαρίσουν (σε 2-2) και επιδίωξε (πηγαίνοντας κόντρα στον νόμο, που εφάρμοσε αντίθετα στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο) να ολοκληρωθεί πάση θυσία το παιχνίδι.

 

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...