Εμφυτεύματα σε μόνο μία (!) μέρα

Ο καταξιωμένος χειρουργός-οδοντίατρος Βασίλης Τζαβάρας εξηγεί αναλυτικά τον τρόπο για να έχετε λαμπερό χαμόγελο

4rweqfg 2Ανοδο γνωρίζει διεθνώς ο οδοντιατρικός τουρισμός, καθώς η μεγάλη μερίδα των τουριστών που αναζητούν οδοντίατρο στο εξωτερικό ψάχνει να βρει και στη χώρα μας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε χαμηλό κόστος.

«Οι περισσότεροι ερευνούν στο internet εμφυτεύματα και θήκες. Η Ελλάδα συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως ότι οι γιατροί είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, ενώ οι τιμές είναι χαμηλές σε σχέση με τη βόρεια Ευρώπη και τις ΗΠΑ» αναφέρει ο Βασίλης Τζαβάρας, χειρουργός οδοντίατρος – προσθετολόγος – εμφυτευματολόγος στην Advanced Dental Clinics. Ο ίδιος εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα εμφυτεύματα προτού επιλέξουμε ειδικό.

Πόσες επισκέψεις θα χρειαστείτε
Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε ένα ραντεβού. Σε ορισμένες περιπτώσεις η διαδικασία γίνεται αμέσως μετά την εξαγωγή του δοντιού και πραγματοποιείται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις (π.χ. πάχος εναπομείναντος οστού κ.λπ.). Εάν έχει προηγηθεί σωστός σχεδιασμός, η διαδικασία δεν έχει μειονεκτήματα. Σήμερα ο πιο εξελιγμένος τρόπος τοποθέτησης εμφυτεύματος περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού χειρουργικού νάρθηκα και οδοντιατρικής αξονικής απεικόνισης. Με αυτά γνωρίζουμε από πριν την ακριβή θέση τοποθέτησης του εμφυτεύματος.

Το υλικό: Τιτάνιο ή ζιρκόνιο;
Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας τιτάνιο, ένα υλικό πλήρως βιοσυμβατό και με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα κατά τη μακροχρόνια χρήση του. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και το ζιρκόνιο (κεραμικό υλικό), το οποίο αν και είναι βιοσυμβατό, δεν εμφανίζει εξίσου καλά αποτελέσματα.

Το κόστος
Λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν εμφανιστεί πολλοί οδοντίατροι που τοποθετούν εμφυτεύματα με πολύ χαμηλές τιμές. Η χαμηλή τιμή ίσως σημαίνει πιο οικονομικά εμφυτεύματα, για τα οποία όμως δεν έχουν γίνει μακροχρόνιες κλινικές έρευνες – μελέτες, αλλά και συνεργασία με οδοντοτεχνικά εργαστήρια χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση και εξοπλισμό. Οι παράγοντες αυτοί σε συνδυασμό με την ελλιπή εκπαίδευση και την κλινική εμπειρία από την πλευρά του οδοντιάτρου μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα στη στοματική κοιλότητα και στη γενική υγεία του ασθενούς.

Η αποθεραπεία
Ο χρόνος αποθεραπείας κατά την τοποθέτηση ενός ή περισσότερων εμφυτευμάτων κυμαίνεται από εφτά έως δέκα μέρες. Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη και δεν προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα του ασθενούς.

Η διάρκεια ζωής
Το εμφύτευμα μπορεί να παραμένει στη στοματική κοιλότητα απόλυτα λειτουργικό για μια ζωή. Τα ποσοστά επιτυχίας αγγίζουν το 100%, όταν υπάρχουν σωστή στοματική υγιεινή και προληπτικός έλεγχος ανά εξάμηνο από τον ειδικό.

www.advanceddentalclinics.gr
 

4rweqfg 1

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ