Τα παιδιά μπορούν να μοιάζουν στον πρώην της μαμάς

Τέλος στις αμφιβολίες περί πατρότητας έρχεται να βάλει νέα επιστημονική έρευνα, που εξηγεί πώς ένα παιδί είναι πιθανό να μοιάζει και στον πρώην της μητέρας του, εκτός από τους βιολογικούς του γονείς, χωρίς ωστόσο…

Τέλος στις αμφιβολίες περί πατρότητας έρχεται να βάλει νέα επιστημονική έρευνα, που εξηγεί πώς ένα παιδί είναι πιθανό να μοιάζει και στον πρώην της μητέρας του, εκτός από τους βιολογικούς του γονείς, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα απιστίας.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία διαπίστωσαν ότι οι χημικές ουσίες του σπέρματος προηγούμενων συντρόφων των θηλυκών μπορούν να επηρεάσουν το DNA των απογόνων τους, τουλάχιστον στις μύγες. Η θεωρία, γνωστή και ως «τηλεγονεία», διατυπώθηκε αρχικά από τον Αριστοτέλη και έλεγε ότι ο άνθρωπος δεν κληρονομεί μονάχα τα χαρακτηριστικά των γονιών του, αλλά και άλλων αρσενικών που είχαν καταστήσει έγκυο τη μητέρα του. Στην πορεία των χρόνων και με την πρόοδο της γενετικής, η θεωρία αυτή αποδομήθηκε, όμως τώρα τα αποτελέσματα της μελέτης των Αυστραλών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Ecology and Evolution», έρχονται εν μέρει να την επιβεβαιώσουν.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μέγεθος του απογόνου μιας μύγας καθορίζεται από το αρσενικό με το οποίο ζευγάρωσε πριν γονιμοποιηθεί και όχι από αυτό που τη γονιμοποίησε.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται από τους ειδικούς στις χημικές ουσίες του σπερματικού υγρού του πρώτου αρσενικού με το οποίο ζευγάρωσε, πριν από την ωρίμανση των ωαρίων της, ασχέτως αν δεν ήταν αυτός ο πατέρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ