Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Βρέθηκε η «αχίλλειος πτέρνα» του καρκίνου

Η νέα ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για εξατομικευμένες ανοσοθεραπείες και για παρασκευή εμβολίου που θα επιτίθεται στα κακοήθη κύτταρα

Το αδύναμο σημείο του καρκίνου ανακάλυψε διεθνής επιστημονική ομάδα και ελπίζει πλέον ότι θα μπορέσει να τον καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά με τη βοήθεια του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον καθηγητή Τσαρλς Σουάντον του University College του Λονδίνου (UCL) και του Ινστιτούτου «Φράνσις Κρικ», που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», έδειξαν για πρώτη φορά ότι μερικοί καρκίνοι φέρουν μια «αχίλλειο πτέρνα». Οι ερευνητές βρήκαν τρόπο να καθοδηγούν με ακρίβεια τα αμυντικά κύτταρα του σώματος ακριβώς εκεί.

Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες και εξατομικευμένες ανοσοθεραπείες, τα φάρμακα των οποίων θα μπορούν πλέον να «πιάνουν» όλα τα καρκινικά κύτταρα και όχι μόνο ένα μέρος τους. Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου, η σημαντικότερη ίσως ανακάλυψη της ογκολογίας, ήταν ως σήμερα αποτελεσματική περίπου στο ένα τρίτο των ασθενών λόγω της ελλιπούς εξατομίκευσης των φαρμάκων και της πολυπλοκότητας των όγκων.

Η νέα θεραπευτική τακτική ανιχνεύει με ακρίβεια τις μεταλλάξεις που μεταβάλλουν τα αντιγόνα, τις πρωτεΐνες που προεξέχουν από την επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων σαν βιολογικές «σημαίες». Αυτές οι πρωτεΐνεςσημαίες θα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός εμβολίου, που θα πυροδοτεί επίθεση ακριβείας από το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει τους σωστούς στόχους σε όλα τα καρκινικά κύτταρα.

Μέσω βιοψίας

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό επιτρέπει είτε να δοκιμαστούν πιο εξατομικευμένα αντικαρκινικά εμβόλια στο μέλλον είτε να ενισχυθούν στο εργαστήριο τα κατάλληλα Τ-κύτταρα και μετά να επανεισαχθούν στο σώμα του ασθενούς για να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω βιοψίας του όγκου του ασθενούς, της ανάλυσης του γονιδιώματός του και θα διαπιστώνεται ποιες πρωτεΐνες-σημαίες είναι παρούσες σε όλα τα καρκινικά κύτταρα. Αν βρεθούν ανοσοποιητικά κύτταρα μέσα στον όγκο που αναγνωρίζουν αυτές τις «σημαίες», τότε θα πολλαπλασιάζονται στο εργαστήριο και θα εισάγονται ξανά στον ασθενή, παράγοντας έτσι μια επίθεση ακριβείας κατά των καρκινικών κυττάρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...