Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αποκριάτικες στολές για πολλά Οσκαρ

Από τους «Πειρατές της Καραϊβικής» και τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» μέχρι την «Επιστροφή» και το «Star Wars» αντλούν μικροί και μεγάλοι φέτος την έμπνευσή τους

Οι ήρωες του θρυλικού «Star Wars», η ενδυμασία του οσκαρικού ηθοποιού Λεονάρντο ντι Κάπριο από την ταινία «Η επιστροφή», η βασίλισσα του χιονιού της «Νάρνια» και οι «Πειρατές της Καραϊβικής» είναι λίγες από τις αποκριάτικες μεταμφιέσεις που επιλέγουν φέτος μικροί και μεγάλοι για τα αποκριάτικα πάρτι.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτο: Βαγγέλης Μασιάς

Διαχρονικά, όμως, την τιμητική τους έχουν και οι ήρωες του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», της ταινίας «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και του Χάρι Πότερ, ενώ πάταγο στις προτιμήσεις κάνουν και οι πιο κλασικές, όπως ο Πινόκιο, ο Αρλεκίνος, η Μαρία Αντουανέτα καθώς και κάθε μεταμφίεση που προκαλεί έκπληξη και γέλιο.

43aert 7

Οι επιλογές των καρναβαλιστών έχουν αλλάξει αισθητά με τα χρόνια, σχολιάζει στην «Espresso» η Ειρήνη Στίβη, που το όνομά της βρίσκεται πίσω από συνεργασίες για διαφημιστικά σποτ και αγαπημένα σίριαλ, μεταξύ των οποίων το «Κάτω Παρτάλι», η «Μουρμούρα», το «Ταμάμ», οι «Ηρωίδες» και «Το σόι σου».

«Κάποτε μια μάσκα ενός πολιτικού προσώπου θεωρούνταν μεταμφίεση. Σήμερα, αν η στολή δεν είναι ολοκληρωμένη και πιστά δοσμένη στον ήρωα της αρεσκείας, δύσκολα προτιμάται από το κοινό. Ο κόσμος έχει πια γούστο και άποψη, ακόμη και για την αποκριάτικη στολή που θα φορέσει. Οταν επιλέξει να υποδυθεί έναν ήρωα, θέλει να είναι ίδιος με εκείνον» εξηγεί η Ειρήνη Στίβη, που φωτογραφήθηκε με τη στολή της Τία Ντάλμα από τους «Πειρατές της Καραϊβικής», την πρώτη που έφτιαξε το 2011, όταν άνοιξε το βεστιάριο Costumier στην περιοχή του Ψυρρή.

Τα κοστούμια

«Ολες τις αποκριάτικες στολές, τα κινηματογραφικά και τα θεατρικά κοστούμια τα φτιάχνουμε εμείς εδώ. Για τον λόγο αυτό συνεργάζομαι με μία από τις καλύτερες μοδίστρες, με μεγάλη πείρα στα κοστούμια της Λυρικής Σκηνής, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Τη στολή του Kylo Ren από το “Star Wars”, όπως και του κακού Darth Maul, τις φτιάξαμε εμείς, ενώ όλα τα αξεσουάρ και οι μάσκες ήρθαν από την Αμερική. Αγαπώ εδώ και πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά, γι’ αυτό και προσπαθώ να προσφέρω στον κόσμο το καλύτερο».

Από τα χιλιάδες ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, περούκες και καπέλα εντύπωση προκαλούν τα πιστά αντίγραφα των στολών ηρώων που αγαπήθηκαν μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες: «Προσπαθούμε το αποτέλεσμα να μοιάζει με το αυθεντικό, γι’ αυτό δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο ύφασμα, στο σχέδιο, στη ραφή. Αυτός είναι και ο λόγος που ταξιδεύουμε αρκετά στο εξωτερικό, προκειμένου να φέρουμε τα αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν το αποτέλεσμα.

Η Espresso weekend παρουσιάζει (Το Σαββατοκύριακο 12-13/03)
Γιώργος Μπίλης – 2CD, 30 μεγάλες επιτυχίες
Μαζί, τα Σατυρικά – 3CD με 44 χιουμοριστικά τραγούδια που άφησαν εποχή

Οταν φτιάξαμε την “Queen of hearts” από την “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, τα παπούτσια της τα πήραμε από την Αμερική, είναι μάλιστα τα αυθεντικά! Αρκεί κάποιος να ανατρέξει σε φωτογραφίες της ηρωίδας. Φέτος προβλέψαμε την επιτυχία του Λεονάρντο ντι Κάπριο, γι’ αυτό φροντίσαμε από νωρίς να φτιάξουμε τη στολή του κυνηγού Χιου Γκλας από την ταινία “Η επιστροφή”, που έχει μεγάλη ζήτηση μετά τα Οσκαρ!» συμπληρώνει η Ειρήνη Στίβη, παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς της, και καταλήγει: «Χαίρομαι γιατί μέσα στην κρίση, και αφού απολύθηκα από το βεστιάριο όπου εργαζόμουν για τουλάχιστον 15 χρόνια, κατάφερα τελικά να δημιουργήσω έναν δικό μου χώρο που ο κόσμος και οι άνθρωποι της μόδας εμπιστεύονται».

Δείτε τις φωτογραφίες: 

43aert 1

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...