Το τέλος (;) του κόσμου

Σήμερα η τελευταία ημέρα για το πέρασμα του αστεροειδούς 2013 ΤΧ68, που θα συμπέσει με την επερχόμενη Νέα Σελήνη

Σήμερα η τελευταία ημέρα για το πέρασμα του αστεροειδούς 2013 ΤΧ68, που θα συμπέσει με την επερχόμενη Νέα Σελήνη

Αν είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει εξ ουρανού -όχι με τη θρησκευτική, αλλά με την «πλανητική» έννοια του όρου-, τότε ίσως να προλαβαίνετε να πάρετε τις τελευταίες αποφάσεις σας. Κάπως έτσι αντέδρασαν εκείνοι που θεωρούν πως θα μας έρθει ο ουρανός… στο κεφάλι, όπως πίστευαν οι Γαλάτες.

Η Espresso weekend παρουσιάζει (Το Σαββατοκύριακο 12-13/03)
Γιώργος Μπίλης – 2CD, 30 μεγάλες επιτυχίες
Μαζί, τα Σατυρικά – 3CD με 44 χιουμοριστικά τραγούδια που άφησαν εποχή

Και όλα αυτά λόγω του αστεροειδούς 2013 ΤΧ68, που τον περιμέναμε την Κυριακή, αλλά δεν ήρθε, τον περιμέναμε χθες, αλλά πάλι δεν εμφανίστηκε, οπότε σήμερα είναι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, η τελευταία ευκαιρία του. Αν δεν έρθει και τώρα, τότε μάλλον η πορεία του, την οποία δεν έχουν καταφέρει να καταγράψουν απολύτως οι αστρονόμοι, θα τον έχει στείλει κάπου αλλού. Ομως, ακόμα κι αν μας επισκεφθεί, οι εκτιμήσεις των ερευνητών αναφέρουν πως δεν πρόκειται να μας καταστρέψει, αφού δεν περιμένουν να «πετάξει» εγγύτερα από τα 24.000 χιλιόμετρα.

Εκείνοι, ωστόσο, που περιμένουν το τέλος του κόσμου επιμένουν ότι αυτό θα συμβεί, αφού η έλευση ή έστω το πέρασμα του 2013 TX68 συμπίπτει με την επερχόμενη Νέα Σελήνη, αλλά και με μια ηλιακή έκλειψη. Αυτά τα τρία φαινόμενα μαζί είναι πολύ κακός οιωνός για το μέλλον της ανθρωπότητας. Και ίσως αυτόν τον οιωνό τον δούμε να φέρνει το τέλος του κόσμου, όπως λένε.

Πιο σοβαρές πηγές, δηλαδή οι αστρονόμοι, δηλώνουν πεπεισμένοι πως η τροχιά του 2013 TX68 δεν πρόκειται να «συναντηθεί» με τον πλανήτη μας. Ελπίζουν, ωστόσο, να περάσει όσο γίνεται πιο κοντά, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τον παρατηρήσουν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια. «Θα περάσει με ασφάλεια κοντά από τη Γη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πολ Τσόντας, διευθυντής του Τμήματος Ερευνών για τα αντικείμενα που περνούν κοντά από τον πλανήτη μας. Κι αν η ελάχιστη απόσταση εκτιμάται στα 24.000 χιλιόμετρα, η μέγιστη μπορεί να είναι 40 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης – Σελήνης, δηλαδή στα 15.000.000 χιλιόμετρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ