Τα «ευρήματα» της έρευνας: Σάπιο (!) το κάγκελο και εγκληματικό το στηθαίο

Σοβαρές κακοτεχνίες και παραλείψεις διαπιστώνει η μέχρι στιγμής έρευνα των ειδικών στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης. Αυτό δίνει στους συγγενείς του το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση, λόγω αστικής ευθύνης για τον θανάσιμο τραυματισμό του!

Αν και δεν έχει εκδοθεί ακόμα ολοκληρωμένο πόρισμα, ούτε από τους πραγματογνώμονες της Τροχαίας ούτε από τον τεχνικό σύμβουλο που έχει διορίσει η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει έως τώρα ο ιδιωτικός πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες δίνουν την πρώτη εικόνα για τα αίτια της φονικής πορείας του μαύρου Mercedes.

Διαβάστε επίσης: Δεν ήταν οδηγός ο Παντελίδης;

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος (στην αερογέφυρα του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού) προκύπτουν δύο σοβαρά στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι το τσιμεντένιο στηθαίο στο οποίο προσέκρουσε το τζιπ είχε κλίση «προς τα έξω», κάτι που απαγορεύεται, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Αυτό συνέβαλε ώστε το αυτοκίνητο να πάρει ύψος μετά τη σύγκρουση, αντί να αναχαιτιστεί και να μείνει στο οδόστρωμα. Παράλληλα, το στηθαίο έχει μικρό ύψος, μόλις 50 εκατοστά (το όχημα έχει ύψος τροχού 75 εκατοστά).

Η Espresso weekend παρουσιάζει (Το Σαββατοκύριακο 12-13/03)
Γιώργος Μπίλης – 2CD, 30 μεγάλες επιτυχίες
Μαζί, τα Σατυρικά – 3CD με 44 χιουμοριστικά τραγούδια που άφησαν εποχή

Το αυτοκίνητο χτύπησε υπό μικρή γωνία. Αν χτυπούσε υπό μεγάλη γωνία, σύμφωνα με τον κ. Δέδε, με ταχύτητα πάνω από 70 χλμ. Την ώρα, θα είχε υπερβεί το στηθαίο, θα είχε σπάσει το κάγκελο και θα είχε πέσει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι τα μεταλλικά κάγκελα στα οποία προσέκρουσε το Mercedes δεν είχαν συντηρηθεί, οπότε ήταν σάπια, με αποτέλεσμα, όταν ήρθαν σε επαφή με το αυτοκίνητο, να αποκολληθούν λόγω της μεγάλης διάβρωσης.

Σοβαρά στοιχεία

Το πότε θα εξετάσει το τζιπ ο τεχνικός σύμβουλος που έχει διορίσει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη θα εξαρτηθεί από την Τροχαία, που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την έρευνα. Σύμφωνα πάντως με τον ιδιωτικό πραγματογνώμονα Αναστάσιο Δέδε, δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: «Ακουγα θορύβους στο σπίτι σαν κάτι να ήθελε να μου πει ο Παντελής»

«Οταν δω το αυτοκίνητο και εφόσον πάρω τα στοιχεία από την αντιπροσωπία, θα έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Από την εξέταση του “εγκεφάλου” του ίσως προκύψουν σοβαρά στοιχεία για την κατάστασή του. Θα αποκαλύψει εάν επήλθαν βλάβες τη στιγμή του δυστυχήματος ή υπήρχαν και προγενέστερα» είπε στην «Espresso» ο κ. Δέδες, που έχει ήδη παραδώσει στην οικογένεια τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε από τον τόπο του δυστυχήματος.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ