«Μάμα μία», αλλά πολλοί μπαμπάδες !

Αύξηση της απιστίας στην Ιταλία, με το 25% των τρίτων παιδιών μιας οικογένειας να έχει διαφορετικό πατέρα

Αύξηση της απιστίας στην Ιταλία, με το 25% των τρίτων παιδιών μιας οικογένειας να έχει διαφορετικό πατέρα

Το κέρατο πάει σύννεφο στην Ιταλία, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε χιλιάδες Ιταλοί να μην ξέρουν τίνος τα παιδιά μεγαλώνουν. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ενωση Δικηγόρων με εξειδίκευση στο Οικογενειακό Δίκαιο της χώρας, τα οποία αποκαλύπτουν ότι χιλιάδες παιδιά έχουν διαφορετικό βιολογικό πατέρα από εκείνον που αναφέρεται στο ληξιαρχείο.

Η Espresso weekend παρουσιάζει (Το Σαββατοκύριακο 12-13/03)
Γιώργος Μπίλης – 2CD, 30 μεγάλες επιτυχίες
Μαζί, τα Σατυρικά – 3CD με 44 χιουμοριστικά τραγούδια που άφησαν εποχή

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης Τζιαν Ετορε Γκασάνι, το 25% των τρίτων παιδιών μιας οικογένειας έχουν διαφορετικό βιολογικό πατέρα από τον επίσημο, ενώ στα δεύτερα παιδιά το ποσοστό διαμορφώνεται στο 15%. Τα στοιχεία αυτά, εξηγεί, προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που αφορούν τις δικαστικές διαμάχες για τον έλεγχο πατρότητας τα τελευταία χρόνια.

Ολο αυτό, όπως λέει, οφείλεται συνήθως στα «ατυχήματα» που συμβαίνουν όταν οι εραστές δεν λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης. Φυσικά, το φαινόμενο αναδεικνύει τις διαστάσεις που έχει πάρει η απιστία στην Ιταλία. Ο αριθμός εξάλλου των παντρεμένων γυναικών που φοβούνται ότι έμειναν έγκυοι από τον εραστή τους και τρέχουν πανικόβλητες να κάνουν κρυφά τεστ εγκυμοσύνης παρουσιάζει ραγδαία αύξηση. Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην αύξηση κατά 30% των πωλήσεων στο διαδίκτυο των συσκευών οικιακού τεστ εγκυμοσύνης. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, δεν καταφεύγουν σε έκτρωση, υπό τον φόβο να αποκαλυφθεί η παρασπονδία τους, αλλά γεννούν το παιδί του παράνομου έρωτά τους λέγοντας στον σύζυγό τους ότι είναι δικό του.

Στα δικαστήρια

Ομως, όλο πιο συχνά μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά του απατημένου συζύγου, ο οποίος καταφεύγει στα δικαστήρια ζητώντας να γίνει τεστ πατρότητας στο παιδί. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δίκες για την αποκήρυξη ή την αναγνώριση παιδιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία τρία χρόνια. Κάθε χρόνο γίνονται 8.000 τέτοιες δίκες, την ώρα που το 2010 είχαν γίνει μόλις 5.700. Μάλιστα, στο 60% των περιπτώσεων αποδεικνύεται δικαστικά ότι οι υποψίες του συζύγου είναι βάσιμες.

«Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι συζυγικές απιστίες παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση στη χώρα μας» συμπεραίνει ο Γκασάνι, σημειώνοντας πως όλο και περισσότεροι άντρες έχουν «ψύλλους» στ’ αυτιά τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ