Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Μνήμες για τον «Ερημίτη του Ψυρρή»

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καραμίχος διάβασε κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον «κοσμοκαλόγερο»

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καραμίχος διάβασε κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον «κοσμοκαλόγερο»

Από τα κινηματογραφικά πλατό και το σανίδι στην… εκκλησία! Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Αντζελες κυνηγώντας το δικό του american dream, βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Ελλάδα και συμμετείχε σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή!

Ο πρωταγωνιστής, παρουσία κατοίκων της περιοχής, διάβασε κείμενα από τα έργα του «κοσμοκαλόγερου» Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε μια δράση που διοργανώθηκε από το πολιτιστικό σωματείο Monumenta και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Παναθήναια» και «Η Σκιάθος». Μάλιστα, την εκδήλωση που παρακολούθησαν με ευλάβεια πιστοί αλλά και περίεργοι που έτυχε να βρεθούν εκεί έντυσε μουσικά η Ειρήνη Τριανταφυλλίδου με το λαούτο της.

f2 0

Οταν ολοκληρώθηκε η ανάγνωση των κειμένων, ο ηθοποιός μαζί με τον πατέρα Παντελεήμονα και τους παρευρισκομένους ξεναγήθηκαν στον περίβολο του ναού αλλά και στο καμαράκι όπου για ένα διάστημα διέμενε ο Σκιαθίτης λογοτέχνης. Ως γνωστόν, «ο ερημίτης του Ψυρρή», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνταν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε για μια περίοδο είχε φιλοξενηθεί στην εκκλησία αυτή από τον παιδικό φίλο του, τον καλόγερο Νήφωνα.

Ο Γιώργος Καραμίχος την επόμενη κιόλας ημέρα αναχώρησε για το Λος Αντζελες, επιστρέφοντας στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Ο ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε σημαντικές κινηματογραφικές παραγωγές.

f3

Μάλιστα, την περσινή χρονιά πήρε μέρος στο χολιγουντιανό ριμέικ της θρυλικής ταινίας «Μπεν Χουρ», παίζοντας στο πλευρό του Μόργκαν Φρίμαν. Μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη είχαν συμμετάσχει στη βρετανική σειρά «The Durrells», της οποίας τα γυρίσματα έγιναν το περασμένο φθινόπωρο στο όμορφο νησί της Κέρκυρας. Οπως είχε δηλώσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός, στην πόλη των αγγέλων διδάσκει και ελληνικό θέατρο στη σχολή υποκριτικής από την οποία αποφοίτησε και ο ίδιος.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι αν και ο ίδιος έχει επιλέξει να ζει στην Αμερική, δεν έχει κόψει τους δεσμούς του με την Ελλάδα. Ο γνωστός ηθοποιός είχε σκηνοθετήσει την παράσταση «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» που φιλοξενήθηκε πριν από λίγο καιρό στο θέατρο Γκλόρια με πρωταγωνίστρια την Τζέση Παπουτσή.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...