Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Comeback για τις θρυλικές φαβορίτες της πίστας!

Ο σπουδαίος Σταμάτης Κόκοτας, που εμφανίζεται στο Baraonda, μιλάει στην «Espresso» για το παλιό λαϊκό τραγούδι και αναπολεί τις στιγμές δόξας του

Ο σπουδαίος Σταμάτης Κόκοτας, που εμφανίζεται στο Baraonda, μιλάει στην «Espresso» για το παλιό λαϊκό τραγούδι και αναπολεί τις στιγμές δόξας του


Μπήκε σε όλα τα σπίτια και στις καρδιές των Ελλήνων, ερμηνεύοντας με τη μοναδική λαϊκή φωνή του πολύ μεγάλα και διαχρονικά σουξέ σπουδαίων συνθετών, όπως το «Ονειρο απατηλό» του Απόστολου Καλδάρα και το «Ενα μεσημέρι» του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο θρυλικός Σταμάτης Κόκοτας -με τις σήμα κατατεθέν φαβορίτες του, για τις οποίες μας λέει πάντα ότι δεν πρόκειται να τις κόψει, ακόμη κι αν του χαρίσουν μια… τράπεζα- επέστρεψε, ύστερα από πολλά χρόνια, σε ένα μαγαζί το οποίο του θυμίζει εκείνες τις χρυσές εποχές που ο κόσμος διασκέδαζε πραγματικά με το καλό ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Μιλάμε για το Βaraonda στους Αμπελοκήπους, στο οποίο ξεκίνησε από χθες εμφανίσεις και θα τραγουδά κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μαζί με τη Μαρία Σουλτάτου και τον σολίστα του μπουζουκιού Μανόλη Καραντίνη.

f2 polaroid img 2470
«Να περάσει καλά ο κόσμος» 

«Ολον αυτόν το καιρό που λείπω από τα μεγάλα μαγαζιά δεν είχα βρει έναν χώρο που να “παντρεύεται” με τον Κόκοτα και με τα τραγούδια του. Αναζητούσα ένα κέντρο με εξαιρετικό σέρβις και καλές τιμές, για να μπορεί ο κόσμος να έρθει και να περάσει καλά. Αυτή την ευκαιρία μού την έδωσε ο επιχειρηματίας Βλάσης Σταθοκωστόπουλος με αυτό το καταπληκτικό μαγαζί, στο οποίο βρίσκομαι σήμερα και μπορούν να διασκεδάσουν όλοι. Είναι μια πολύ όμορφη γωνιά, στην οποία ζωντανεύουμε το παλιό ελληνικό λαϊκό τραγούδι για να το ευχαριστηθούν οι παλιοί θαυμαστές του είδους αλλά και οι νεότεροι» λέει στην «Espresso» ο ερμηνευτής και τονίζει με έμφαση ότι περιμένει τη νεολαία να πάει στο κέντρο και να συγκινηθεί με τα τραγούδια που θα ακουστούν.

dfsdfsd

Τη χρυσή εποχή της νυχτερινής διασκέδασης στην Αθήνα ο Σταμάτης Κόκοτας τραγουδούσε για τον Αριστοτέλη Ωνάση, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και για πολλούς άλλους γνωστούς και μη θαμώνες, οι οποίοι στο άκουσμα των μεγάλων επιτυχιών του τον… έλουζαν με ακριβές σαμπάνιες. Ηταν τότε που ο τραγουδιστής έβγαζε πάρα πολλά χρήματα και ο Τύπος της εποχής ασχολιόταν με τα ακριβά γούστα του (καθαρόαιμα στον ιππόδρομο, αυτοκίνητα Ρολς Ρόις, αγώνες ταχύτητας). Ομως, εδώ και αρκετά χρόνια, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για τον ερμηνευτή, αφού, από τη μία, κατάλαβε ότι δεν τον αντιπροσώπευαν και, από την άλλη, η κρίση χτύπησε κι εκείνον. «Ολο τον κόσμο τον ακούμπησε η κρίση, ακόμη και τις τράπεζες, δεν θα ακουμπούσε εμένα;» λέει και προσθέτει ότι σήμερα δεν είναι καιροί για υπερβολές. «Καλό θα ήταν ο κόσμος να μην έχει ανάγκη από δανεικά και να ζει με όσα βγάζει. Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να τα βγάλει πέρα με 1.000 ευρώ, αρκεί να ξέρει να ζει και με τα πολλά και με τα λίγα, όπως έμαθα κι εγώ. Πάντοτε ήμουν σπάταλος και ξόδευα χρήματα, όμως όχι για εμένα αλλά για τρίτους» επισημαίνει. Καταλαβαίνει απόλυτα τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Εκείνος, όμως, ούτε που να ακούει για εξωτερικό. «Δεν εγκαταλείπω την Ελλάδα. Στο πετσί μου μέσα γράφει “Ελλάδα”. Είμαι η αγάπη του Βασίλη Τσιτσάνη, του Απόστολου Καλδάρα, του Μίκη Θεοδωράκη. Πώς θα εγκαταλείψω τη χώρα μου; Να πάω πού; Οι νέοι φεύγουν αναγκαστικά γιατί δεν υπάρχει μέλλον» λέει.

f3 dipla se kokota tzoylia eystathioyimg 2520
Ηχογραφεί το  «Αξιον εστί» 

Ο Σταμάτης αγαπάει τους νέους τραγουδιστές, αν και τους περισσότερους από αυτούς δεν τους γνωρίζει καν. «Κάνουν προσπάθειες, δεν κακίζω κανέναν. Σίγουρα θα υπάρχουν και καλές φωνές, αν και εγώ δεν τις έχω ακούσει μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι ότι κανένας από τους καινούργιους καλλιτέχνες δεν με έχει συγκινήσει ως τώρα, για να πω “οπ, εδώ κάτι γίνεται”. Το τραγούδι θέλει πολλή μελέτη» δηλώνει. Στην ερώτηση για τη γνώμη του σχετικά με τη λατρεία μεγάλης μερίδας του κόσμου προς τον πρόωρα χαμένο Παντελή Παντελίδη απαντάει αβίαστα και με το θάρρος της γνώμης του. «Δεν τον ήξερα, αλλά, για να τον χαιρόταν όλος ο κόσμος, πάει να πει ότι ήταν κάποιος».

Αυτή την περίοδο ο Σταμάτης Κόκοτας βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί το «Αξιον εστί» του Θεοδωράκη. «Σε ενάμιση μήνα το CD θα είναι έτοιμο και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Υστερα από τις εμφανίσεις μου στο Baraonda -θα ολοκληρωθούν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου-, θα κάνω πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ενώ ετοιμάζω και μια εμφάνιση-έκπληξη σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας. Θέλω να ξαναβρεθώ με τον κόσμο που με λάτρεψε από παλιά και εξακολουθεί ακόμη» καταλήγει.

 «Καμαρώνω τον Ντίμη, όπως όλους τους καλλιτέχνες της ηλικίας του»

6921 dimitris kokotas 27092007Από τα τρία παιδιά του, τον Δημήτρη, την Ελλη και τη Μαριάννα, μόνο ένα ακολούθησε τα καλλιτεχνικά βήματα του δημοφιλούς ερμηνευτή. Ο Κόκοτας μιλάει με αγάπη για τα παιδιά του, όμως στέκεται λίγο περισσότερο στον Ντίμη (όπως είναι το υποκοριστικό του Δημήτρη): «Είμαι καλός πατέρας. Ο Ντίμης είναι ο μόνος που ακολούθησε το τραγούδι και τον καμαρώνω, όπως όλους τους τραγουδιστές της ηλικίας του. Δυστυχώς, σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και για την καλλιτεχνία. Περνάμε άσχημες εποχές, αλλά είμαι αισιόδοξος. Θα περάσει κι αυτό. Υπάρχουν μυαλά και μιλάω για πολιτικούς, οι οποίοι δεν θα το αφήσουν έτσι το πράγμα. Αλλωστε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, έτσι δεν λένε;»

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...