Φρένο στις διαδηλώσεις των 200 ατόμων που νεκρώνουν την Αθήνα

«Δεν μπορεί να νεκρώνει το κέντρο της Αθήνας και να υποφέρουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από μια συγκέντρωση 100-150 ανθρώπων! Πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις διαδηλώσεις». Αυτό είναι το σκεπτικό του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια, ο οποίος προωθεί σχετικό νομοθετικό διάταγμα.

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στη διαμαρτυρία, αλλά υπάρχει και κάποιο όριο, και το όριο αυτό είναι το δικαίωμα των συμπολιτών μας να ζουν, να κινούνται και να ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, θα επιδιώξουμε τη συναίνεση, αλλά τη νομοθετική ευθύνη την έχει το κράτος». Για τις προθέσεις του αυτές σχετικά με τις μικρές διαδηλώσεις ενημέρωσε  τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις μικρές διαδηλώσεις των 200 ατόμων και επισήμανε ότι στόχος του νομοθετικού διατάγματος είναι να εφαρμοστεί σε πόλεις πάνω από 100.000 κατοίκων όλο τον χρόνο. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «ο διάλογος συνεχίζεται, αλλά το νομοσχέδιο είναι ευθύνη της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή του, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση οδηγείται σε λάθος δρόμο» και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που το νομοθετικό διάταγμα φθάσει στη Βουλή, θα το καταγγείλουν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα στοιχεία της αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία το 2012 έκλεισε το κέντρο της Αθήνας λόγω των 796 διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή λιγότερων από 200 ατόμων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ