Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025

Σχεδόν έτοιμη η ομάδα που θα μας κρατήσει συντροφιά μέσα από το...

Τη μεγάλη έκπληξη και φέτος, στο τηλεοπτικό «μενού» της...

Τι κατέθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη φωτιά στο μπαλκόνι του σπιτιού...

Κατάθεση στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έδωσαν...

Αμαλία Κωστοπούλου: Κάνει τον γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ερωτευμένη κόρη του...

Unfollow της Μενεγάκη σε Σκορδά και Μουτσινά

Ιδιαίτερα ενεργή είναι η Ελένη Μενεγάκη στο Instagram, παρότι...

Πάρτι για τα γενέθλια

Ο Ολυμπιακός θέλει να γιορτάσει τα 91 χρόνια ζωής με τρεις βαθμούς στο «αιώνιο» ντέρμπι της Κυριακής

Ρεπορτάζ
Χάρης Δάντσης

Τα γενέθλια χθες, το «δώρο» την Κυριακή. Απαντες στο μεγάλο Λιμάνι θέλουν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού την Κυριακή (19.30 Novasports1) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»μ για να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο τα 91 χρόνια ζωής που συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός.

Το κίνητρο για τους παίκτες του Σίλβα είναι μεγάλο, παρότι η ομάδα του Πειραιά έχει εξασφαλίσει τον τίτλο από τον Φεβρουάριο και θέλουν να στείλουν τις «απαντήσεις» σε όσους τους αμφισβητούν, βάφοντας «ερυθρόλευκο» ακόμη ένα ντέρμπι. Και τα δύο προηγούμενα στην έδρα τους, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κερδήθηκαν από τους Πειραιώτες. Στο φαληρικό γήπεδο δεν θα πέφτει… καρφίτσα μεθαύριο και το μεγάλο στοίχημα των ιθυνόντων του συλλόγου είναι να μη συμβεί το παραμικρό και το clasico να αρχίσει και να ολοκληρωθεί ομαλά.

Τα πλάνα του για την αρχική εντεκάδα ο Σίλβα δεν τα έχει αποκαλύψει, ωστόσο προβάδισμα για να πάρουν φανέλα βασικού έχουν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Πάρντο, Φουστέρ, Ιντέγε. Κανείς, όμως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αγωνιστούν από την αρχή οι Κασάμι, Ντομίνγκες και Σεμπά, ενώ μάχη με τον χρόνο για να προλάβει το ματς δίνει ο Ελαμπντελαουί. Ολα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες που θα ανακοινωθεί και η αποστολή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Κύζας του συνδέσμου Δράμας, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε διευθύνει και το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (4-0). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Κυριακή στο Φάληρο θα βρεθούν εκπρόσωποι πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, για να «τσεκάρουν» αρκετούς «ερυθρολεύκους», όπως τον Κώστα Φορτούνη και τον Αρτούρ Μαζουάκου.

ΜΕ ΜΠΟΥΜΑΝ, ΛΕΤΟ ΚΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Με αποφασιστικότητα και αρχηγό αποστολής τον Γιάννη Αλαφούζο θα μεταβεί στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός. Ο ισχυρός άνδρας του «Τριφυλλιού» παρά το βεβαρημένο επαγγελματικό πρόγραμμά του θα συνοδεύσει τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο στον Πειραιά.

Απαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο δηλώνουν ότι θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να πάρουν το «διπλό», που μπορεί να μετατραπεί σε «χρυσάφι» εν όψει της συμμετοχής τους στα πλέι οφ, τόσο από βαθμολογικής άποψης όσο και από ψυχολογικής. Ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με χρηματικό πρόστιμο (ύψους 20.000 ευρώ) για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων μεταγραφών και συμβολαίων, όπως όλα δείχνουν δεν θα αλλάξει τακτική και θα παρατάξει τους παίκτες του σε διάταξη 4-2-3-1.

Οι Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Εβανζελίστα, Βλαχοδήμος, Βιγιαφάνες, Μπεργκ έχουν προβάδισμα να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα, ενώ αρκετές πιθανότητες έχουν και οι Σάντσεθ (αν δεν ξεπεράσει ο Τελάντερ την ίωση), Αμπέντ, Καλτσάς. Στην αποστολή θα συμπεριληφθούν οι Μπουμάλ και Λέτο. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Λεβάντε, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα υποστήριξε: «Μακάρι να νικήσουμε την Κυριακή και να βάλει γκολ ο Λέτο. Θα τρελαθώ απ’ τη χαρά μου… Οποιος δεν έχει ζήσει ένα clasico Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν μπορεί να καταλάβει».

Στο μεταξύ, η ομάδα του «Τριφυλλιού» εξετάζει ζεστά την περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τον Πανιώνιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και γιατρός στην οικογένεια Πολάκη

Είχε τη δικηγόρο, τώρα απέκτησε και τη γιατρό του...

Φίλιππος Τσαγκρίδης και Κάθριν Εμπειρίκου ανέμελοι στην glam Μύκονο

Φούντωσαν πάλι οι φήμες, όχι μόνο περί έρωτα, αλλά...

Summer in Βουλιαγμένη για την «αδελφή» της Χριστίνας Ω

Αν και ζει μόνιμα πλέον στην Ελλάδα, η jetsetter...

Ανασχηματισμός με νυν & πρώην πρωταγωνιστές ερωτικών ταινιών

Ποιες και ποιοι πρώην και νυν πορνοστάρ θα μπορούσαν,...

Μύκονος: Ο Μπέος που πάει νωρίς για νάνι και οι ξενύχτηδες

Και μπορεί, οι jet setters που πάρταραν στο event...

Το τραγικό τέλος της 4χρονης, που ήταν στα αζήτητα για έξι ημέρες

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δράση της αδίστακτης 32χρονης...

Στέλλα Κονιτοπούλου: «Γι’ αυτό έσμιξα ξανά τους Κονιτοπουλαίους»

Μια ιδέα να συνενωθούν όλα τα μέλη της θρυλικής...