Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Ιδού οι Πόντιοι ράπερ

Ποια είναι τα έξι μέλη του συγκροτήματος Argo που θα τραγουδήσουν στον 61o διαγωνισμό της Eurovision

Eνας υποψήφιος γαμπρός, ένα ήδη παντρεμένο και πολύ ερωτευμένο ζευγάρι, ο ιδιοκτήτης μπαρ της συμπρωτεύουσας που τρέχει ασταμάτητα. Αυτοί είναι οι Argo. Ολοι τους άνθρωποι του μεροκάματου.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης, αρχηγός τoυ συγκροτήματος, συνθέτης και στιχουργός, οσονούπω ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με μια κοπέλα μη ποντιακής καταγωγής, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην «Espresso», r34r234r44στο περιθώριο της παρουσίασης του «Utopian land» που θα μας εκπροσωπήσει στη Στοκχόλμη και στον 61o διαγωνισμό της Eurovision (σχολιαστές της βραδιάς θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου).

Ο Βλαδίμηρος γεννήθηκε το 1985 στο Σοχούμι της Γεωργίας και από μικρός βγήκε στο μεροκάματο, αφού δούλεψε σε εργαστήριο χρυσοχοΐας και φωτιστικών, ενώ σήμερα εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρία ως γυψαδόρος και οικοδόμος.

Οι Europond

Από το 1991 και μετά τις αναταραχές που ξέσπασαν στη Γεωργία, εκείνος και η οικογένειά του βρέθηκαν στην Ελλάδα, αν και οι παππούδες του δεν ήθελαν να αφήσουν πίσω τη ζωή που είχαν φτιάξει. Μάλιστα, ο προπάππους του ήταν δάσκαλος ελληνικών στην Τραπεζούντα. Τα πρώτα βήματα του Βλαδίμηρου στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολα. Η ενασχόλησή του με το μπάσκετ στην τοπική ομάδα της Πολίχνης και η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησαν στο ωδείο της πόλης. Ετσι δημιούργησε τη δική του μπάντα, τους Europond, οι οποίοι εδώ και 15 χρόνια παίζουν σε όλες τις εκδηλώσεις των Ποντίων αλλά και σε γάμους και βαφτίσεις – ο ίδιος ξέρει να χορεύει άψογα πυρρίχιο χορό.

Μάλιστα, μας έκανε και μάθημα ποντιακών: ζίπκα λέγεται η παραδοσιακή φορεσιά, πασλούκ είναι το μαύρο μαντίλι που φοράνε στο κεφάλι, κάμα το σπαθί τους, τσάπουλας οι μπότες που χτυπούν με δύναμη τη γη.

Μέσα από τους Europond, όμως, γεννήθηκε και ο έρωτας για κάποια άλλα μέλη του, τα οποία συμμετέχουν πλέον και στους Argo. Το ζευγάρι της παρέας, μάλιστα, έχει ήδη ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η Χριστίνα Λαχανά, η οποία γεννήθηκε κι αυτή στο Σοχούμι της Γεωργίας, ζει από τα 8 της, με την πενταμελή οικογένειά της, στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και εργάστηκε ως κομμώτρια, αλλά η μεγάλη αγάπη της ήταν τον τραγούδι. Εντάχθηκε στο συγκρότημα από το 2006, έγινε η βασική τραγουδίστριά τους, ερωτεύτηκε τα πράσινα μάτια του Κωνσταντίνου Τοπούζη, τον παντρεύτηκε και απέκτησε μαζί του δύο παιδιά.

Ο Κωνσταντίνος είναι λυράρης και η ψυχή των Εuropond και των Argo. Εχει καταγωγή από τη Σάντα της Τραπεζούντας, εργάζεται ως τεχνίτης, και τη λύρα του την απέκτησε ως δώρο γενεθλίων το 1996. Από τότε οι δυο τους είναι… αχώριστοι. Αυτή είναι και το γούρι του στη ζωή και τη Eurovision.

Παντρεμένος και μπαμπάς

Ο Ηλίας Κεσίδης είναι ξάδερφος του Βλαδίμηρου Σοφιανίδη, δουλεύει σε κατασκευαστική εταιρία, είναι παντρεμένος και μπαμπάς ενός παιδιού. Από τα παιδικά του χρόνια ασχολείται με την ποντιακή μουσική. Γεννήθηκε στο Σοχούμι, ενώ οι παππούδες του είναι από την Κερασούντα. Τα δύο νέα μέλη των Argo είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος και η Μαρία Βενετικίδου. Ο Αλέκος είναι ο «μάγος των κρουστών». Το φυλαχτό του στη ζωή είναι το νταούλι του, που του έχει φτιάξει ο κυρ Γιάννης από τη Φλώρινα.

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με τους Αγαμους Θύτες και την Ελένη Βιτάλη, ενώ έχει γράψει μουσική για δεκάδες ελληνικές και ξένες ταινίες. Οι συνεργασίες ξεκινούν από τα Βαλκάνια και φτάνουν έως την Ισπανία και την Αίγυπτο.

Τέλος, η Μαρία Elbrus (Βενετικίδου) είναι καλλιτεχνική persona της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στη Ρωσία, σπούδασε κλασική μουσική, κέρδισε σε κρατικούς διαγωνισμούς πιάνου, ενώ συμμετέχει σε ροκ και έθνικ μουσικά σχήματα. Επίσης, κάνει το μεταπτυχιακό της στη Φυσική.

reqw4rfwe 2Ο ημίγυμνος Βορειοελλαδίτης που τρέχει στη «Utopian land»

Ποιος είναι, όμως, ο ημίγυμνος άνδρας που τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Utopian land» από μια σκοτεινή γη σε μια στεριά με φως και χωρίς κινδύνους; Πρόκειται για τον γοητευτικό Βορειοελλαδίτη Απόστολο Λαζαρίδη, ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με την υποκριτική και το μόντελινγκ, έχει πάρει μέρος σε διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ, ενώ είναι ιδιοκτήτης μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Οπως μας ανέφερε ο ίδιος, δεν γνωρίζει τους Argo, ωστόσο ήξερε για τη δράση των Europond. Mε τα μέλη της μπάντας έχει, όμως, κάτι κοινό: οι παππούδες του κατάγονται από τη Μικρά Ασία, την Προύσα και την Τραπεζούντα.

Το τελικό αποτέλεσμα του κλιπ του άρεσε πάρα πολύ και εύχεται ό,τι καλύτερο στην ελληνική αποστολή. Η εταιρία που τον ξεχώρισε ως πρόσωπο, ανάμεσα σε δεκάδες ηθοποιούς και μοντέλα, ώστε να συμμετέχει στο βίντεο, ήταν η Beetroot. Οταν οι υπεύθυνοι του τηλεφώνησαν για να του προτείνουν τον βασικό ρόλο, είπε το «ναι» με την καρδιά του.

Δείτε εδώ το βιντεοκλίπ

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...