Απολύσεις-express!

Με την άμεση απομάκρυνση διακοσίων υπαλλήλων από δεκαεπτά οργανισμούς που οδεύουν προς κατάργηση ξεκινά ο κύκλος της μείωσης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα.

Με την απόλυση-express διακοσίων υπαλλήλων από δεκαεπτά οργανισμούς που καταργούνται το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά ο κύκλος των απολύσεων στον δημόσιο τομέα προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει τον στόχο των 4.000 που έχει δεσμευτεί στην τρόικα μέχρι το τέλος του 2013. Ολα δείχνουν πως η αρχή θα γίνει από την κατάργηση δεκαεπτά οργανισμών στους οποίους υπηρετούν 416 υπάλληλοι, ενώ μετά θα ακολουθήσει συγχώνευση σε σαράντα έξι δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας. Αυτή τη στιγμή στις βιβλιοθήκες αυτές υπηρετούν περίπου διακόσιοι υπάλληλοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις προς απόλυση θα βρεθούν τουλάχιστον οι μισοί υπάλληλοι. Ωστόσο από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν συγκεντρώνεται ο αριθμός των 2.000 έως τον Σεπτέμβριο, πόσο μάλλον των 4.000 υπαλλήλων έως τα τέλη του έτους.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην αποτύπωση του εργασιακού προφίλ και στην πλήρη καταγραφή των τυπικών προσόντων όλων των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και φορέων του Δημοσίου και της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού. Με έγγραφό του προς όλα τα υπουργεία και όλες τις γενικές και ειδικές γραμματείες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ζητεί να καταγραφούν τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων τους. Μάλιστα, τους καλεί να προβούν στην επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των εργαζομένων, εντάσσοντας στοιχεία που συναρτώνται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Οπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο του υπουργείου, σε πολλές περιπτώσεις τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται. Στο μεταξύ, στις 4 Ιουνίου επιστρέφει στη χώρα μας η τρόικα. Η ομάδα του Πολ Τόμσεν θα μείνει στην Ελλάδα για περίπου δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ελέγξει διεξοδικά τα οικονομικά της χώρας μας, όπως φυσικά και το αν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για απολύσεις στο Δημόσιο.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ