Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Η Αντελίνα Τζολί δίπλα στους πρόσφυγες

Η χολιγουντιανή σταρ θα επισκεφθεί σήμερα τους καταυλισμούς στη Λέσβο και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Η χολιγουντιανή σταρ θα επισκεφθεί σήμερα τους καταυλισμούς στη Λέσβο και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα, ώστε να βρεθεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς σε Λέσβο και Διαβατά κάνει σήμερα η Αντζελίνα Τζολί. Η ευαισθησία της Αμερικανίδας ηθοποιού για τους πρόσφυγες, και κυρίως για τα παιδιά, την οδηγεί στο νησί του Αιγαίου με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

1Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός και ακτιβίστρια αναμενόταν να προσγειωθεί με λίαρ τζετ σήμερα στις 9.30 το πρωί στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, συνοδευόμενη από συνεργάτες της και τηλεοπτικό συνεργείο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρχικά, το σχέδιο πτήσης ανέφερε ότι θα έφτανε στη Λέσβο χθες το βράδυ και θα κατέλυε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Loriet» στη Βαρειά για να ξεκουραστεί. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή τα σχέδια άλλαξαν και το πρόγραμμα τη θέλει να επισκέπτεται στις 10.00 σήμερα το πρωί τους προσφυγικούς καταυλισμούς στις περιοχές Σκάλα Συκαμιάς, Μόρια, Καρά Τεπέ και το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, για να δει από κοντά την κατάσταση. Η αναχώρηση της χολιγουντιανής ηθοποιού έχει προγραμματιστεί να γίνει απόψε μετά την επίσκεψή της και στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Χθες η Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε στον Λίβανο, όπου επισκέφτηκε Σύρους πρόσφυγες στην κοιλάδα Μπεκάα, και έδωσε συνέντευξη Τύπου υπό βροχή (μιλούσε δίχως να την προστατεύει κάποια ομπρέλα). Η 41χρονη σταρ φορούσε μαύρο παντελόνι, μαύρο μπουφάν και μαύρα μποτάκια, και είχε τα μαλλιά της πιασμένα αλογοουρά. Εκείνο που εντυπωσίασε όλους όσοι την είδαν ήταν η απλότητά της και η ευαισθησία με την οποία πλησίασε τους πρόσφυγες, καθώς και το ότι, για να δώσει τη συνέντευξη Τύπου, κάθισε σε πλαστικές καρέκλες μπροστά από ένα ετοιμόρροπο τραπέζι γεμάτο μικρόφωνα, ενώ έβρεχε.

Σημειώνεται ότι η Τζολί έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε να αφήσει σε άλλους τα ζητήματα πολιτικής φύσης σε σχέση με τους πρόσφυγες, ενώ η ίδια επικεντρώνεται στις ανθρωπιστικές ανάγκες των περιοχών που επισκέπτεται. Μάλιστα, έχει καταφερθεί πολλές φορές εναντίον των κυβερνήσεων που δεν βοηθούν να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη της Τζολί στη Λέσβο έρχεται έπειτα από εκείνη της επίσης διάσημης ηθοποιού του Χόλιγουντ και ακτιβίστριας Σούζαν Σάραντον, η οποία όμως είχε παραμείνει αρκετές ημέρες στο νησί. Είχε περπατήσει στην περιοχή μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς, για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στη μεγαλύτερη πύλη εισόδου των προσφύγων από τη Συρία, είχε συζητήσει με εθελοντές και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, και είχε φωτογραφηθεί μαζί τους.

Προσφορά 2.000 εμβολίων

Πρωτοβουλία για την ανακούφιση των προσφύγων αναλαμβάνει το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας τους αλλά και των κατοίκων των περιοχών όπου φιλοξενούνται. Συγκεκριμένα, το ίδρυμα θα προσφέρει στο υπουργείο Υγείας 2.000 εμβόλια για την ηπατίτιδα και την ανεμοβλογιά, μετά τα πρόσφατα κρούσματα σε Ειδομένη και Πειραιά.

Φιλοξενία

Επιπλέον, το ίδρυμα θα αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας ενός hot spot που θα του υποδείξει το υπουργείο Εσωτερικών, με την προϋπόθεση ότι θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους και ασυνόδευτα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρασχεθούν σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...