Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Δεν είμαι εγώ ο κάπτεν Τζωρτζ»

Ο Γιώργος Μπουρδούβαλης αρνήθηκε τον ρόλο του κομβικού προσώπου, κατήγγειλε σκευωρία και εξαπέλυσε βολές προς τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση του «Noor One»

Ριπές κατά πάντων εξαπέλυσε, στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του «Νoor One» Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο οποίος αρνήθηκε τον τίτλο του «κάπτεν Τζωρτζ»!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

«Δεν είμαι εγώ ο κάπτεν Τζωρτζ» ισχυρίστηκε ο 59χρονος και υποστήριξε πως είναι θύμα σκευωρίας που έστησαν συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Παντελής Καλαφάτης, Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του ναρκοπλοίου. Εξάλλου, αρνήθηκε ότι ο ίδιος υπήρξε ναυλωτής του πλοίου, αλλά και ότι είχε γνώση γύρω από το φορτίο των δύο τόνων ηρωίνης. «Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου η δουλειά με τα ναρκωτικά. Ποτέ δεν πήγα να γίνω πλούσιος σε μία ημέρα. Με τα ψέματά τους εκτελούνται οικογένειες» ανέφερε και κατονόμασε τον Αιμίλιο Κοτσώνη ως το πρόσωπο που τον έφερε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του «Νoor One» Παντελή Καλαφάτη.

«Ο Καλαφάτης ήρθε στο γραφείο μου στις 10 Μαρτίου 2014, έπειτα από τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον Κοτσώνη. Εκείνος μου είπε ότι ο Καλαφάτης έχει ένα πλοίο και, αν γίνεται, η εταιρία μου να το ναυλώσει και παράλληλα να του δώσω 5.000 ευρώ, γιατί, όπως μου είπε επί λέξει, “δεν έχει να φάει”!» περιέγραψε ο Γιώργος Μπουρδούβαλης, προσθέτοντας ότι ο επιχειρηματίας τον διαβεβαίωσε πως «εγγυάται ο ίδιος για τα λεφτά αυτά».

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για πλαστά χαρτιά, που χρησιμοποιήθηκαν για να «καλυφθούν» κάποιοι, και απέδωσε κομβικό ρόλο στον ναυτιλιακό πράκτορα Γιώργο Μανέτα, ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας: «Ο Μανέτας είχε προσχεδιάσει εικονική συνάντηση μ’ εμένα και τον πλοίαρχο, για να με εμπλέξει. Είναι ψεύτης. Δεν ξέρω γιατί λέει αυτά που λέει. Είτε γιατί είναι μπλεγμένος είτε γιατί φοβήθηκε ή γιατί πληρώθηκε»!

Πάντως, ο κατηγορούμενος δεν απάντησε στο ερώτημα της προέδρου του δικαστηρίου «από ποιους μπορεί να πληρώθηκε;». Ο 59χρονος επιχείρησε να αποδώσει στον συνονόματό του μάρτυρα τον τίτλο «κάπτεν Τζωρτζ»: «Με αναφέρουν ως 64χρονο κάπτεν Τζωρτζ, αλλά 64 ετών είναι ο Μανέτας! Ούτε είμαι ο κάπτεν Τζωρτζ. Mου κάνει μεγάλη εντύπωση το ότι ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι συντονίζει τα πάντα δεν έχει καμία σχέση με το πλοίο. Εγώ δεν ξέρω καν το πλήρωμα, ούτε έχω δει ποτέ το πλοίο».

Αναγνωρίζει τη φωνή

Τον ισχυρισμό του ότι δεν γνώριζε το πλήρωμα επιβεβαίωσε ο Ινδός πλοίαρχος, λέγοντας πως ουδέποτε τον είχε συναντήσει, αλλά λίγα λεπτά αργότερα υπέδειξε τον Γιώργο Μπουρδούβαλη ως τον… κάπτεν Τζωρτζ, με τον οποίο συνομιλούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (και της φόρτωσης των ναρκωτικών στο πλοίο), αφού, όπως είπε, αναγνωρίζει τη φωνή του! Ως ναυλωτή του «Noor One» υπέδειξε τον 59χρονο και ο συγκατηγορούμενός του Παντελής Καλαφάτης. Σύμφωνα με τον Καλαφάτη, «το Noor One θα το έπαιρνε ο Γιώργος Μπουρδούβαλης μέσω του Κοτσώνη», ισχυρισμός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνηγόρων του επιχειρηματία.

«Δέχομαι απειλές και πόλεμο, με σκοπό την ηθική εξόντωσή μου»

Απειλές και «πόλεμο» από συγκατηγορουμένους του και από τους συνηγόρους τους (!), με σκοπό την ηθική εξόντωσή του, κατήγγειλε πως έχει δεχτεί ο Γιώργος Μπουρδούβαλης. Ο 59χρονος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε «επίσκεψη» στο κελί του στον Κορυδαλλό από τον συγκατηγορούμενό του Παντελή Καλαφάτη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι έχει απομείνει μόνος: «Μου είπε ο Καλαφάτης: “Τώρα σε έχουμε περικυκλώσει, είμαστε όλοι μαζί κι είσαι μόνος σου”».

Επίσης αναφέρθηκε στον συνήγορο του εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη, τον Φίλιππο Φίλια, λέγοντας πως πήγε στα γραφεία της εταιρίας Horizon και τους είπε ότι ο 59χρονος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα: «Ενας κολοσσός, όταν ακούει ότι ο Μπουρδούβαλης είναι έμπορος ναρκωτικών, πανικοβάλλεται. Εκεί σε εκτελούν». Ο κ. Φίλιας αντέδρασε λέγοντας: «Ουδέποτε πήγα στα γραφεία της Horizon, δεν γνωρίζω καν πού βρίσκονται! Λέτε ψέματα και θα αποδειχθεί με στοιχεία».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...