Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

H Lara Croft στον Τσίπρα

Η Τζολί ήρθε για τους πρόσφυγες! Επίσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου • Με δάκρυα υποδέχτηκαν χθες τη σταρ και πρέσβειρα Καλής Θέλησης στα κέντρα φιλοξενίας στον Πειραιά και τον Ελαιώνα

Η Τζολί ήρθε για τους πρόσφυγες! Επίσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου

Με άθλο τύπου… Λάρα Κροφτ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίσκεψη της λαμπερής Αντζελίνα Τζολί στην Ελλάδα! Σε λίγες ώρες η χολιγουντιανή σταρ και η συνοδεία της επισκέφτηκαν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική, πριν από την επίσημη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Η Τζολί επρόκειτο να μεταβεί και στην Ειδομένη χθες το απόγεμα, ωστόσο τα σχέδιά της άλλαξαν και έως αργά το βράδυ (διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα) δεν είχε διευκρινιστεί αν θα βρεθεί σήμερα στα σύνορα ή θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Η ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ προσγειώθηκε στον χώρο VIP του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» με lear jet λίγο μετά τις 10 το πρωί, προερχόμενη από τον Λίβανο. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η σταρ του Χόλιγουντ επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι σχεδόν 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

5peiraias

Εκεί επικράτησε χάος από εκατοντάδες άτομα που σκαρφάλωσαν όπου μπορούσαν για να δουν τη διάσημη ηθοποιό, ενώ η συνοδεία της δεν μπορούσε να συγκρατήσει όσους έτρεξαν καταπάνω της για να την αγγίξουν! Η Τζολί, την οποία δεν άφησε ούτε στιγμή από τα μάτια του ο γκριζομάλλης «φρουρός» της, συνομίλησε με προσφυγόπουλα, στα οποία είπε ότι αισθάνεται ευτυχισμένη που της δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί έστω και λίγο κοντά τους.

6peiiraias1

Στην πύλη Ε1 συνάντησε μια οικογένεια Αφγανών προσφύγων μέσα σε κοντέινερ, οι οποίοι της εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και περιέγραψαν το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα. Μια γυναίκα από τη Συρία ξέσπασε σε κλάματα μόλις την είδε, ενώ η Τζολί τής χάιδεψε τα χέρια και αγκάλιασε το δύο μηνών μωράκι που κρατούσε.

Η διάσημη σταρ αποχώρησε από τον Πειραιά χωρίς να κάνει δηλώσεις και στις 14.00 επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και πήγε στον παιδότοπο. Για να μην επαναληφθούν τα… ποδοπατήματα του Πειραιά δημοσιογράφοι, κάμερες και φωτογράφοι κρατήθηκαν μακριά από την είσοδο του κέντρου, και την επίσκεψη κάλυψαν συγκεκριμένα ελληνικά και ξένα πρακτορεία.

2489950

Με την Τζολί συναντήθηκαν τέσσερις γυναίκες από τη Συρία και το Ιράν μαζί με τα παιδιά τους, και την ενημέρωσαν πως βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα, καθώς έχουν ως τελικό προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ήδη ζουν οι σύζυγοί τους. Πολλοί πρόσφυγες, κυρίως παιδιά, έτρεξαν κοντά της για να βγάλουν φωτογραφίες.

16396212 2

Η «Λάρα Κροφτ» εντυπωσίασε με την απλότητά της στο Μαξίμου

Ντυμένη απλά με ένα μαύρο σύνολο και μπότες, χωρίς έντονο μακιγιάζ, αλλά με τη λάμψη της σταρ να αναδίνεται σε κάθε κίνησή της, η Αντζελίνα Τζολί συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα κατά την άφιξή της χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, για την επίσημη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, με την ιδιότητα της πρέσβειρας της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Για περισσότερο από μία ώρα, στο πρωθυπουργικό γραφείο μύρισε… άρωμα Χόλιγουντ, με την επίσκεψη της διάσημης σταρ να ξεπερνά σε διάρκεια κατά πολύ αυτές πολλών επίσημων επισκεπτών που προηγήθηκαν! Για την επίσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, η Αντζελίνα Τζολί ανέβαλε την άφιξή της στη Λέσβο, όπου την περίμεναν τοπικοί παράγοντες και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η συνάντηση της πανέμορφης ηθοποιού με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε με αίτημά της, που έγινε αμέσως δεκτό, καθώς η επικοινωνιακή ακτινοβολία της χολιγουντιανής σταρ προσδίδει στο Προσφυγικό τις διεθνείς διαστάσεις που επιθυμεί η κυβέρνηση. Στη μακρά συνάντησή τους, η Αντζελίνα Τζολί συνομίλησε με τον πρωθυπουργό για τις δυνατότητες παρέμβασης στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Εχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα, λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού» επισήμανε στη διάσημη ηθοποιό ο Αλέξης Τσίπρας.

2 4

Χιονοστιβάδα εξελίξεων από την γκάφα Μουζάλα

Απρόβλεπτες εξελίξεις, που ξεκινούν από ανασχηματισμό και φτάνουν έως την αλλαγή κυβερνητικού εταίρου για τον ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογές, πυροδοτεί η γκάφα του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία», παρόλο που ζήτησε δύο φορές συγγνώμη για τη δήλωσή του στην εκπομπή «Ιστορίες» στον Σκάι! Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος στη συνάντησή του χθες με τον Αλέξη Τσίπρα έβαλε το δίλημμα «ή εγώ ή αυτός», ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ακύρωσε την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ συγκαλώντας την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. για το θέμα.

Είναι φανερό ότι τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν όχι μόνο την παραμονή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του, αλλά συνολικά το σχήμα της κυβέρνησης. Πάντως, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

4

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο κ. Μουζάλας προέβη σε μεγάλο ατόπημα και υποστήριξε ότι ζητάει την παραίτησή του όχι μόνο γιατί χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία», αλλά και γιατί απέτυχε στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Στο θέμα τοποθετήθηκαν και όλα τα κόμματα, με ορισμένους να ξεπερνούν τα όρια της υποκρισίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης (που, προφανώς, «είδε» μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπει στην κυβέρνηση) στήριξε ξαφνικά τον υπουργό, παρότι προ ημερών στη σύσκεψη αρχηγών είχε ζητήσει να τον αντικαταστήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης! Τον κ. Μουζάλα στήριξε και η Φώφη Γεννηματά.

 Πρώην δήμαρχος έστελνε μετανάστες με ιδιωτικό τζετ από Ελλάδα σε Ιταλία

Μέλος κυκλώματος που διακινούσε παράτυπους μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία μέσω… πριβέ πτήσεων με ιδιωτικά αεροσκάφη φέρεται ότι ήταν ένας πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και πρόεδρος της τοπικής αερολέσχης, που έπεσε στα χέρια ανδρών της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ο εξάδελφος του πρώην δημάρχου και άλλο ένα άτομο. Μάλιστα, οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επεκταθεί ως το Κιλκίς για την εύρεση ακόμη ενός προσώπου, φερόμενου ως συνεργού των συλληφθέντων. Πρόκειται για έναν απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αναλάμβανε να εντοπίζει μετανάστες που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να εξασφαλίσουν την άνετη μεταφορά τους στην Ιταλία με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής είχε μεταβεί εδώ και ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, διεξάγοντας έρευνες για άλλη σοβαρή υπόθεση. Ομως, οι αστυνομικοί έγιναν αποδέκτες πληροφοριών για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών προς την Ιταλία και άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία. Τελικά διαπίστωσαν πως οι πληροφορίες ευσταθούν και άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις του πρώην δημάρχου και νυν προέδρου της αερολέσχης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο τη στιγμή που είχε επιβιβάσει σε ένα μικρό αεροσκάφος επτά Ιρακινούς, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Για το ταξίδι τους στην Ιταλία ο κατηγορούμενος θα εισέπραττε συνολικά 30.000 ευρώ! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ιρακινοί είχαν φθάσει στο Μεσολόγγι από το Κιλκίς.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...