Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

Η επιστροφή των 90s

Oι μεγάλοι οίκοι μόδας «σκαλίζουν» τις ντουλάπες και αναβιώνουν το dress code παλαιότερης δεκαετίας

Η δεκαετία που έχει σημαδευτεί από τον «Πρίγκιπα του Μπελ Ερ» (βλέπε Γουίλ Σμιθ με στραβό καπέλο, φαρδιά παντελόνια και μεγάλες καδένες) επέστρεψε με τη χρονομηχανή της μόδας και προσγειώθηκε στις πασαρέλες μεγάλων οίκων, όπως ο Yves Saint Laurent με τα φορέματα κομπινεζόν.

Η Chloe με τις ζακέτες που παραπέμπουν σε φόρμα αλλά και τα mom jeans, δηλαδή τα ψιλόμεσα που είναι στενά στον αστράγαλο (σαν κι αυτά που φορούσε η Μπρέντα στα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς»).

Καλά όλα αυτά, αλλά η αναβίωση μιας παρελθοντικής περιόδου στην ντουλάπα του τώρα απαιτεί ένα ξεσκαρτάρισμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο στην περίπτωση αυτής της δεκαετίας, καθώς είχε παράλληλα πολλές επιρροές. Από τη μία, για παράδειγμα, το παραφορτωμένο glam των Spice Girls και, από την άλλη, το grudge των Pulp, των Blur αλλά και του Κερτ Κομπέιν, που ντύνονταν με ό,τι ψώνιζαν από τα καταστήματα δεύτερου χεριού, τα οποία ήταν πολύ στη μόδα εκείνη την περίοδο στην britpop (η οποία διαμόρφωνε αισθητική).

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τα «καλά» 90s και ας ξορκίσουμε τα «κακά» μέσα από τα do’s και τα don’ts της Βρετανίδας συντάκτριας μόδας Λορίν Κοχρέιν.

ΤΑ «ΙΝ»

1 • Το look preppy, βλέπε καρό, κάλτσες μέχρι το γόνατο και μακριά στιλπνά μαλλιά.

2 • Το φόρεμα κομπινεζόν ή slip dress, το οποίο η Κέιτ Μος κατέστησε εκείνη τη χρυσή δεκαετία την απόλυτη «πανοπλία» για πάρτι.

3 • Grunge ή αλλιώς πώς τα ρούχα σας να δείχνουν κομψά και για πέταμα ταυτόχρονα. Ο Marc Jacobs ήταν αυτός που τα πρωτοπαρουσίασε στην πασαρέλα, ο Κερτ Κομπέιν και η Κόρτνεϊ Λοβ ήταν ο «βασιλιάς» και η «βασίλισσα» αυτού του look.

4 • Βελούδο. Το λάνσαρε ο Tom Ford όταν είχε τα δημιουργικά ηνία στον οίκο Gucci, ενώ η Γκουίνεθ Πάλτροου έσπευσε να υιοθετήσει το look με το κόκκινο βελούδινο κουστούμι που φόρεσε στα βραβεία MTV το 1996.

5 • Τσόκερ σε συνδυασμό με μαύρο κραγιόν και μίνι φούστα. Ηταν η απόλυτη στιλιστική επιλογή για τις φαν της σειράς «Οι μάγισσες» και παραμένει μια πολύ cool εμφάνιση.

6 • Σαλοπέτες, οι οποίες δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του ’70, ενώ τη δεκαετία του ’90 έγιναν oversized.

7 • Στολή «Sex and the City». Το κολιεδάκι με το όνομα στον λαιμό και η φούστα tutu είναι ο αχτύπητος συνδυασμός που αποθέωσε η Κάρι και συνέχισε να το τελειοποιεί και στις έξι σεζόν της σειράς.

ΤΑ «OUT» 

1 • Business look, που χαντάκωνε από τη Σάντρα Μπούλοκ μέχρι τη Σκάλι στα «X-Files». Με την επιστροφή αυτής της σειράς αλλά και της Χίλαρι Κλίντον στην αμερικανική πολιτική σκηνή είναι μόνο θέμα χρόνου να τα δούμε κι αυτά ανάμεσά μας.

2 • Περίγραμμα χειλιών. Η Μαράια Κάρεϊ, η Πάμελα Αντερσον και η Σίντι Κρόφορντ δεν έβγαιναν έξω, αν δεν… έπαιζαν με το μολύβι τους. Τώρα η Κάιλι Τζένερ κάνει τα ίδια στο όνομα του contouring.

3 • Μπότες buffalo ή αλλιώς οι χοντρόσολες μπότες που γνωρίσαμε στα ποδαράκια των Spice Girls και στέκονται στον αντίποδα αυτού που λέμε κομψότητα.

4 • Το κούρεμα Rachel, βλέπε φιλαριστό με ουρές. Ονομάστηκε έτσι από τον χαρακτήρα που έπαιζε η Τζένιφερ Ανιστον στα «Φιλαράκια», η οποία σημειωτέον απεχθανόταν αυτό το στιλ, αλλά τότε ήταν πολύ στη μόδα.

5 • Τα χαμηλοκάβαλα τζιν. Κάθε τζιν που απαιτεί μπραζίλιαν αποτρίχωση για να φορεθεί δεν θα έπρεπε να υπάρχει, όμως πριν από 20 χρόνια η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και η Κριστίνα Αγκιλέρα δεν το έβγαζαν από πάνω τους.

6 • Παρτό μαγιό. Το μαγιό στυλ «Baywatch», το οποίο ήταν τόσο παρτό στους μηρούς ώστε δεν έμενε σχεδόν ύφασμα να καλύπτει τα απόκρυφα.

7 • Τα τοπάκια chainmail ή αλλιώς τα μπλουζάκια που στέκονταν χάρη σε λεπτά κορδονάκια και κάλυπταν συνήθως με λίγο ντραπέ μεταλλικό ύφασμα το στήθος.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...