Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Τα παίρνει όλα πίσω ο Κοντονής

Το αθλητικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί από τον υφυπουργό τον Μάιο, μετά τη γενική κατακραυγή και την παρέμβαση του Τσίπρα

Τον Μάιο θα κατατεθεί στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο για τις ομοσπονδίες (περιλαμβάνει και την ΕΠΟ) και τους παράγοντες που έχουν εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη.

Μετά τη γενική κατακραυγή, τις εσωκομματικές αντιδράσεις (όπως σας αποκαλύψαμε στο χθεσινό φύλλο) και την παρέμβαση Τσίπρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού υποχρεώθηκε σε στροφή 180 μοιρών και υποσχέθηκε, στη σχετική συνεδρίαση για το νομοσχέδιο για τη WADA, ότι το πλήρες αθλητικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Μαΐου.

Παρών ο Φλαμπουράρης

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, έστειλε στη συνάντηση και τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Χθες, πάντως, εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ και το ίδιο αναμένεται να γίνει αύριο και από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το ζήτημα είναι ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν έχει πλέον τη στήριξη που είχε ως υπουργός Αθλητισμού από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία, οι 70 υπογραφές που μάζεψε ο Κωνσταντινέας και, από την άλλη, οι δηλώσεις Αυλωνίτου (έκανε κωλοτούμπα και ψηφίζει κανονικά) δημιούργησαν τεταμένη ατμόσφαιρα.

Τελικά, παρότι η συνεδρίαση ήταν έντονη, η υπόσχεση που έδωσε ο κ. Κοντονής, ότι η επίμαχη τροπολογία θα είναι ενταγμένη στον νέο αθλητικό νόμο και θα κατατεθεί τον Μάιο, ηρέμησε τα πράγματα.

Ο κ. Κοντονής, πάντως, δήλωσε αποφασισμένος να μη συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδος και έκανε κάλεσμα στις ομάδες να τον βοηθήσουν να μπει τέλος στο φαινόμενο της βίας.

«Το φαινόμενο της βίας είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει. Εμείς το αντιμετωπίζουμε χωρίς παζάρια και εκπτώσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε (σ.σ.: εδώ ίσως μιλάει και για τη διακοπή Κυπέλλου).

Καλούμε όλους τους παράγοντες να συνεργαστούν για να έχει η προσπάθεια άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα βρεθεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Περιοδικό «Undici»: «Σκάνδαλο με διαιτητές και στημένα ματς»

Ο διασυρμός του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό δεν έχει τέλος. Το ιταλικό περιοδικό «Undici» με ένα μακροσκελές αφιέρωμα-ρεπορτάζ ασχολήθηκε με τη σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα αίτια που έχουν φέρει την κατάσταση ως εδώ, σε ένα εξαιρετικά παραστατικό θέμα που για ακόμα μία φορά διέσυρε την εικόνα του ποδοσφαίρου μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. «Ο εφοπλιστής πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος αγόρασε την ομάδα το 2010, τελεί υπό έρευνα με τις κατηγορίες να ποικίλλουν, από απάτη μέχρι τη διαφθορά της ομοσπονδίας μέσω εγκληματικής οργάνωσης.

Ενα σκάνδαλο με διαιτητές, ομάδες και την ίδια τη λίγκα, που έχουν διερευνηθεί για εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια… Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 και τώρα δεν μπορεί καν να βγει από τη χώρα, γενικά μια διάσπαρτη αίσθηση ότι πρόκειται για ένα… αμπάρι φορτωμένο».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...