Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

Πολλά θαύματα από «άγνωστο» άγιο

■Λάδι διά πάσαν νόσον από τον Χατζη-Ανανία ■ Βιάννος: Ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος προτρέπει τους ασθενείς να διακόψουν τις θεραπείες τους ■ «Οτι σας πει ο γιατρός σας» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

■Λάδι διά πάσαν νόσον από τον Χατζη-Ανανία ■ Βιάννος: Ο αρχιμανδρίτης  Ιωαννίκιος προτρέπει τους  ασθενείς να διακόψουν τις θεραπείες τους ■ «Οτι σας πει ο γιατρός σας» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Το λάδι από το καντήλι που σιγοκαίει ασταμάτητα δίπλα στην εικόνα του Χατζη-Ανανία γιατρεύει πάσης φύσεως αρρώστιες! Είναι πολλά τα θαύματα αυτού του «άγνωστου» αγίου, όπως υποστηρίζει ένας 94χρονος ιερομόναχος, με αποτέλεσμα στο σπίτι του, στο Βαχό της Βιάννου στο Ηράκλειο της Κρήτης, να συρρέουν πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Ο αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης, που μιλάει για θαυματουργές θεραπείες χάρη στο λάδι (διά πάσαν νόσον) από το καντήλι, έχει επιδοθεί σε αγώνα για να ανακηρυχθεί άγιος ο Ανανίας και έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες για θαύματα που έχουν γίνει με τη χάρη του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εξακουστής στις

Μάλλες Ιεράπετρας, ο οποίος εκοιμήθη την ώρα της Ανάστασης το 1907.

Αγαπητός στην Κρήτη

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ο π. Ιωαννίκιος αποκαλύπτει όσα έχουν γίνει χάρη στο αγιασμένο λάδι και στην προσευχή στον όσιο Ανανία, και μάλιστα προτρέπει τους ασθενείς να διακόψουν ακόμη και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν, καθώς ισχυρίζεται ότι «με το λαδάκι και την προσευχή, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο»!

s 0Ο π. Ιωαννίκιος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί και στον τοπικό κλήρο, κρατάει και αρχείο με τα «θαύματα του αγίου», στο οποίο καταγράφει τα ονοματεπώνυμα και τις ιστορίες των πιστών που έχει βοηθήσει, όπως λέει, καθώς και τις φωτογραφίες τους. Μεταξύ άλλων, περιγράφει την περίπτωση τερατογένεσης που αποφεύχθηκε χάρη στο αγιασμένο λάδι, κάποιες περιπτώσεις καρκινικών όγκων που εξαφανίστηκαν, ενώ αίσθηση προκαλεί το θαύμα που περιγράφει με το έμβρυο, το οποίο είχε μόνο αριστερό πόδι και το δεξί «εμφανίστηκε», όταν η έγκυος μητέρα του ακολούθησε τις συμβουλές του, νήστεψε, εξομολογήθηκε και έβαζε το λάδι στην κοιλιά της! Ο 94χρονος μοναχός δέχεται πιστούς καθημερινά. Ωστόσο, όπως λέει, δεν δέχεται χρήματα για το αγιασμένο λάδι, αλλά φροντίζει να προσφέρει σε όσους τον επισκέπτονται ένα βιβλίο, το οποίο έχει επιμεληθεί ο ίδιος και όπου έχει καταγράψει τα θαύματα του οσίου Ανανία, κατά κόσμον Αντωνίου Μπαρμπεράκη.

Εφεση στα ιερά γράμματα

Ο π. Ιωαννίκιος διετέλεσε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εξακουστής από το 1963 έως και το 1976, οπότε και μετατράπηκε σε γυναικεία, με ηγουμένη τη μοναχή Φεβρωνία. Πρώτος ηγούμενος της ίδιας μονής υπήρξε ο Χατζη-Ανανίας, κατά κόσμον Αντώνιος Μπαρμπεράκης, ο οποίος γεννήθηκε το 1837 στις Μάλλες. Σύμφωνα με γραφόμενα: «Ο Αντώνιος δεν έμαθε γράμματα, αλλά από μικρός είχε έφεση στα ιερά γράμματα. Ως βρέφος δεν θήλαζε Τετάρτη και Παρασκευή, και αρνούνταν να πιάσει τον μαστό της μητέρας του. Δεν έφαγε ποτέ κρέας, ψάρι και τυροκομικά. Ηταν πάντοτε ξυπόλυτος, για κρεβάτι του είχε το δέρμα ενός ζώου και μαξιλάρι του μια κακόβολη πέτρα. Σε ηλικία μόλις 14 ετών εγκατέλειψε το πατρικό του και κατέφυγε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας». Επέστρεψε στη γενέτειρά του το 1877.

11224091 101036913573263 6956273488217608189 oΗ έγκυος που γλύτωσε την τερατογένεση και το πόδι που «φύτρωσε» σε έμβρυο

Αίσθηση προκαλούν τα μαγνητοσκοπημένα κηρύγματα του αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου, που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο. Σε αυτά διηγείται τον βίο του οσίου Ανανία και τα συγκλονιστικά θαύματα που έχει καταγράψει, είτε από διηγήσεις γεροντότερων είτε από προσωπική του εμπειρία. Πολλές φορές αναφέρει τα ονόματα αυτών που θεραπεύτηκαν και επιδεικνύει σχετικό φωτογραφικό υλικό. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, χάρη στο λαδάκι από το καντήλι του οσίου αποφεύχθηκε μια τερατογέννηση, καθώς η έγκυος το έβαζε πρωί, μεσημέρι και βράδυ στο κεφάλι και στην κοιλιά της, με αποτέλεσμα έπειτα από 20 ημέρες ο υπέρηχος να δείξει ότι το παιδί «έγινε καλά»! Ακόμη, περιγράφει την περίπτωση μιας γυναίκας που θεραπεύτηκε από όγκο στη μήτρα.

Καρκίνο στο κεφάλι

«Δεν τη βοηθούσαν τα φάρμακα, ο όγκος μεγάλωσε και της λέω: “Κόψε τα φάρμακα, βάλε λαδάκι” και σώθηκε» λέει.

Ο π. Ιωαννίκιος αποκαλύπτει επίσης την περίπτωση ενός 6χρονου παιδιού με καρκίνο στο κεφάλι, που επρόκειτο να χειρουργηθεί στο εξωτερικό. Ο ίδιος λέει ότι έδωσε λάδι από το καντήλι του οσίου στη μητέρα του για να βάζει στο παιδί και της είπε να μη φοβάται, αν και οι χειρουργοί ήταν Εβραίοι, «οι οποίοι μας μισούν». «Στη διάρκεια του χειρουργείου εμφανίστηκε ο όσιος Ανανίας με τη μορφή γιατρού, έδωσε οδηγίες για το πώς πρέπει να γίνει το χειρουργείο και το παιδί, που ήταν ξεγραμμένο, σώθηκε και τώρα είναι υγιέστατο» λέει.

Προβληματισμό προκαλεί ακόμη μία περιγραφή του για ένα έμβρυο που η μητέρα του είχε δει στον υπέρηχο ότι είχε μόνο το αριστερό πόδι: «Ωστόσο όταν η μητέρα του νήστεψε, εξομολογήθηκε και έβαζε το λάδι στην κοιλιά της, τότε φύτρωσε και το άλλο πόδι»!
Ο υπερήλικας μοναχός αναφέρεται και σε περιπτώσεις γυναικών που απέκτησαν παιδιά με το λάδι του Χατζη-Ανανία και τη νηστεία, έπειτα από αλλεπάλληλες αποτυχημένες εξωσωματικές, αλλά και σε περιπτώσεις καρκινοπαθών που θεραπεύτηκαν με τον ίδιο τρόπο: «Ηλθε σ’ εμένα η οδοντίατρος (την κατονομάζει) με καρκίνο θυρεοειδούς, της δίνω λάδι και η επόμενη εξέταση ήταν καθαρή» αναφέρει.

O Αρχιεπίσκοπος Κρήτης : Οτι σας πει ο γιατρός σας

977284Τα κηρύγματα του π. Ιωαννικίου είναι γνωστά στον κλήρο αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο που, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», έχουν γίνει αποδέκτες καταγγελιών ότι ο υπερήλικας υπόσχεται θεραπείες χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης. Οπως επεσήμανε στην εφημερίδα ο κ. Ειρηναίος σχολιάζοντας το «θαυματουργό λάδι», «Πρέπει να αγωνιζόμαστε, να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και να μη στηρίζουμε τις ελπίδες μας μόνο στα θαύματα. Ελπίζω οι άνθρωποι να το καταλαβαίνουν αυτό».
Ο π. Ιωαννίκιος, πάντως, είναι ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας έχει εκδώσει το βιβλίο «Οσιος Χατζη-Ανανίας, ο Κτήτορας της Ιεράς Μονής Εξακουστής Ιεράπετρας», που γράφτηκε με τη βοήθεια του π. Ιωαννίκιου Ανδρουλάκη. Συγγραφέας είναι ο Αντώνιος Στιβακτάκης, ο οποίος στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου εξέφρασε τη χαρά του διότι ο π. Ιωαννίκιος του εμπιστεύθηκε το «πλούσιο πνευματικό νέκταρ που χρόνια συγκέντρωνε». Η εκδήλωση περιελάμβανε και οπτικοακουστικό υλικό για τη ζωή και το έργο του Οσίου Ανανία, μέσα από τις διηγήσεις του π. Ιωαννικίου.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...