Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ο εφοπλιστής που ταξιδεύει με νότες!

Ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Λαιμός επιστρέφει στο μουσικό προσκήνιο με το CD «Traveling dreams»

Ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Λαιμός επιστρέφει στο μουσικό προσκήνιο με το CD «Traveling dreams»

Από τη Γιώτα Βαζούρα

3 3Μοιράζει την αγάπη του στη μουσική και τη θάλασσα, με την πρώτη, όμως, να κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι της καρδιάς του.

Ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Λαιμός, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, επιστρέφει στο καλλιτεχνικό προσκήνιο με την κυκλοφορία του νέου του CD με τίτλο «Traveling dreams», τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από χρόνια στους γονείς του: Πως ό,τι κερδίζει από την ενασχόλησή του με τη μουσική θα τα διαθέτει για να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας.
Ο Γιώργος Λαιμός άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά, μάλιστα, έπαιζε ακορντεόν και όχι πιάνο, που είναι το αγαπημένο του όργανο σήμερα. «Θυμάμαι πως ο πατέρας μου με είχε σπρώξει προς αυτή την κατεύθυνση. Στην πορεία, βέβαια, εγώ αγάπησα το πιάνο, γιατί είναι μια ορχήστρα από μόνο του. Επιπλέον, λατρεύω τον ήχο του».

Η επιθυμία του να σπουδάσει μουσική γεννήθηκε αναπάντεχα, στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αμερική. «Με είχε στείλει ο πατέρας μου στα πλοία. Ενώ λοιπόν βρισκόμουν στη Δυτική Ακτή της Αμερικής, άκουσα στο ραδιοφωνάκι ένα τραγούδι του Ελτον Τζον. Αυτό ήταν». Καταφέρνοντας να συνταιριάξει τις απαιτητικές επιχειρηματικές δραστηριότητές του με τις μελωδίες, σπούδασε μουσική σε ωδεία του Λονδίνου. Η γνωριμία του με τον καταξιωμένο συνθέτη Βαγγέλη Πιτσιλαδή ήταν καθοριστική, αφού οι δυο τους συνεργάστηκαν, ενώ το κομμάτι του με τίτλο «Aphrodite’s melody» είχε επιλεγεί ως soundtrack για την ταινία του Νίκου Φώσκολου «Αγρια νιάτα». «Θυμάμαι πως τότε δεν ήθελα να πληρωθώ για τη δουλειά, αλλά μου έλεγαν να μην το κάνω, γιατί θα χαλούσα την πιάτσα!» λέει ο συνθέτης.

Απουσία δεκατιών

Το 1986 συμμετείχε στα προκριματικά για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Eurovision και κατέλαβε την τρίτη θέση με το τραγούδι του «Είσαι εσύ». Από τότε και για αρκετές δεκαετίες, ωστόσο, απουσίαζε από το μουσικό προσκήνιο. «Δυστυχώς, στη χώρα μας ο Ελληνας δεν μπορεί να δεχτεί ότι κάποιος μπορεί να έχει δυο ιδιότητες. Και να ασχολείται με τη μουσική, αλλά ταυτόχρονα να είναι και στα ναυτιλιακά. Υπάρχει2 7 ένα κόμπλεξ. Οταν λοιπόν έγινα 50, αποφάσισα πως δεν υπήρχε κάτι για να ντραπώ και να κάνω αυτό που μου αρέσει».

Το νέο του CD «Traveling dreams» περιλαμβάνει 14 συνθέσεις, στις οποίες συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες. «Επέλεξα τον συγκεκριμένο τίτλο γιατί όλη μας η ζωή είναι ένα ταξίδι με προορισμό το όνειρο, την Ιθάκη, δηλαδή, κάθε αναζήτησής μας, που ταξιδεύει και αυτή μαζί σαν πυξίδα του προορισμού μας». Ο καλλιτέχνης έχει αποφασίσει συνειδητά να κάνει πολύ λίγες συναυλίες. «Δεν δρέπω δάφνες ούτε δόξα από τη μουσική μου. Μου αρκεί ένα χαμόγελο κάποιου που ακούει τη μουσική μου. Οι εμφανίσεις μου σε κοινό έχουν πάντα έναν στόχο. Να μαζευτούν χρήματα για κάποιο ίδρυμα».

Εχει κληρονομήσει, όμως, κάποιο από τα παιδιά του την καλλιτεχνική φύση του; «Η κόρη μου η Ασπασία ασχολείται με τον χορό. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, ενώ έχει κάνει σπουδές και στη Νέα Υόρκη. Τα παιδιά μου έχουν μάθει να αγαπάνε τη χώρα τους. Γιατί σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία άλλη στον κόσμο» δηλώνει.

Εως σήμερα ο Γιώργος Λαιμός έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, τα «Eclipse», «Echoes», «En Plo 17.09» και «Symphonic smile».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...