Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Θα έσπερνε τον θάνατο και στο Βέλγιο

Η αποκάλυψη-σοκ για τον μακελάρη τζιχαντιστή του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ που ετοίμαζε χτύπημα στις Βρυξέλλες και οι πίτσες που οδήγησαν στη σύλληψή του

Η αποκάλυψη-σοκ για τον μακελάρη τζιχαντιστή του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ που ετοίμαζε χτύπημα στις Βρυξέλλες και οι πίτσες που οδήγησαν στη σύλληψή του

Ο μακελάρης του Παρισιού ήταν έτοιμος να επαναλάβει τον τρόμο και στη διοικητική πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό αποκάλυψε χθες εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέδριο που έχει διοργανωθεί από το αμερικανικό Ινστιτούτο German Marshall ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ ήταν «έτοιμος να ξανακάνει κάτι στις Βρυξέλλες».

f3 2Με τις αποκαλύψεις να στριμώχνουν όλο και περισσότερο τον βασικό καταζητούμενο για το μακελειό του Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο Αμπντεσλάμ επιλέγει τη μέθοδο της αντεπίθεσης. Οπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος Σβεν Μέρι, που εκπροσωπεί τον τρομοκράτη, σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά του Γάλλου γενικού εισαγγελέα με την κατηγορία ότι παραβίασε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της ερευνητικής διαδικασίας των δικαστικών Αρχών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι το Σάββατο το περιεχόμενο της κατάθεσης του Αμπντεσλάμ στον Βέλγο τακτικό ανακριτή.

Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν στη συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο Αμπντεσλάμ παραδέχθηκε ότι ήθελε να ανατιναχθεί στο στάδιο Stade de France αλλά υπαναχώρησε.f1 3
Την ίδια ώρα ο Μέρι, αφού τόνισε ότι ο πελάτης του συνεργάζεται με την αστυνομία και τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου, ανακοίνωσε ότι ο Αμπντεσλάμ θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία.

Η σύλληψη του νεαρού τρομοκράτη την Παρασκευή (μαζί με δύο συνεργούς του) έγινε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της βελγικής και της γαλλικής αστυνομίας. Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη -τέσσερις μήνες μετά το μακελειό στο Παρίσι- όταν αστυνομικοί εισέβαλαν σε γιάφκα τρομοκρατών στο προάστιο Φορέ, την οποία θεωρούσαν εγκαταλειμμένη. Ωστόσο, μέσα στον χώρο ήταν κρυμμένοι τουλάχιστον τρεις τρομοκράτες, οι οποίοι υποδέχθηκαν την αστυνομία με καταιγισμό πυροβολισμών. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ο ένας τρομοκράτης, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν.

Αποτύπωμα σε ποτήρι

Μέσα στη γιάφκα όμως οι Αρχές ανακάλυψαν ένα μοιραίο, όπως αποδείχθηκε για τον Αμπντεσλάμ, στοιχείο: ένα δακτυλικό αποτύπωμά του πάνω σε ένα ποτήρι, γεγονός που έπεισε την αστυνομία ότι ο ύποπτος βρισκόταν ακόμα στο Βέλγιο. Οι νέες έρευνες οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός διαμερίσματος, μόλις λίγα τετράγωνα από το πατρικό σπίτι του Αμπντεσλάμ στην περιοχή Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών.

f4 3

Παρακολουθώντας το σπίτι η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκεί κρυβόταν ένας μεγάλος αριθμός υπόπτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε όταν μια γυναίκα έκανε μια ασυνήθιστα μεγάλη παραγγελία για πίτσες! Οταν τελικά οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα, βρήκαν τη γυναίκα να πίνει τσάι με δύο φίλους της, αρκετά παιδιά και τον Αμπντεσλάμ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...