Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

«Οδηγός απόλαυσης» για κρουαζιέρες στο όνειρο

Λαμπερή εκδήλωση εν πλω για την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Αλκίνοου Μπουνιά

«Κρουαζιέρα θα σε πάω, Μύκονο και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι» λέει το γνωστό τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού, που αγαπήσαμε πριν από περίπου 30 χρόνια. «Κρουαζιέρα θα σε πάω» είναι και ο τίτλος του νέου βιβλίου του Αλκίνοου Μπουνιά, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αστάρτη και η παρουσίασή του έγινε -όπως του ταιριάζει- σε ένα… κρουαζιερόπλοιο.

Πριν από λίγες ημέρες, οι προσκεκλημένοι του γνωστού δημοσιογράφου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κοσμοπολίτικες στιγμές σε ένα κρουαζιερόπλοιο-πλωτό ξενοδοχείο της Celestyal Cruises, με γευστικά εδέσματα, άφθονη σαμπάνια και επαγγελματικό σέρβις από ένα ευγενικό και χαρούμενο προσωπικό πολλών εθνικοτήτων. Αν και το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά, επικράτησε μια γλυκιά αίσθηση εν πλω, καθώς όλοι οι προσκεκλημένοι πέρασαν από την απαιτούμενη τυπική διαδικασία στο τελωνείο του Πειραιά ως υποψήφιοι επιβάτες κρουαζιέρας, παραλαμβάνοντας μάλιστα και την ειδική κάρτα επιβίβασης.

Το απαραίτητο welcome drink, που προσφέρεται στην υποδοχή κάθε κρουαζιέρας, περίμενε όλους τους παρευρισκομένους στην είσοδο του κρουαζιερόπλοιου «Celestyal Olympia», στον πέμπτο όροφο του οποίου έλαβε χώρα η εκδήλωση. Και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι -που δεν είχαν ξαναδεί από κοντά, αλλά ούτε είχαν ταξιδέψει με ένα τόσο μεγάλο πλοίο- έμειναν με το στόμα ανοιχτό μπροστά στη θέα του, ενώ στη συνέχεια εντυπωσιάστηκαν από τους πολλούς ορόφους του και τους πάμπολλους ψυχαγωγικούς χώρους του. Περιττό δε να πούμε ότι, στο τέλος της βραδιάς, οι περισσότεροι δήλωσαν αυθόρμητα πως το ερχόμενο καλοκαίρι θέλουν πολύ να πάνε κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου!

Ποικιλία εδεσμάτων

Ο συγγραφέας του βιβλίου μαζί με τον hotel manager Παναγιώτη Μεγαλοοικονόμου και άλλους αξιωματικούς του πλοίου υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους στον χώρο του πιάνο μπαρ, με το δερμάτινο αναπαυτικό καθιστικό και το λευκό πιάνο να φαντάζουν επιβλητικά σε μια γωνία. Οι δίσκοι με ποικιλία εδεσμάτων, αλλά και με διάφορα ποτά περνούσαν ο ένας πίσω από τον άλλον μπροστά από τους χαλαρούς παρευρισκομένους, που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τους ομιλητές. Ο διευθυντής των εκδόσεων Αστάρτη Γιώργος Βουδικλάρης και η επίκουρη καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών Κωνσταντίνα Γογγάκη μίλησαν για το πόσο χρήσιμο είναι το βιβλίο (να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο στην Ελλάδα με θέμα την ελληνική κρουαζιέρα ) σε κάθε «πρωτάρη» ταξιδιώτη της κρουαζιέρας.

Προορισμοί

Στο τέλος, ο Αλκίνοος Μπουνιάς, παίρνοντας το μικρόφωνο, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τους προέτρεψε να δοκιμάσουν -έστω μία φορά- την εμπειρία της κρουαζιέρας σε αγαπημένα ελληνικά νησιά, αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς στα τουρκικά παράλια. «Χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, περνάς όμορφα στο κρουαζιερόπλοιο, αλλά και στους διάφορους σταθμούς» είπε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» στο event ήταν η θρυλική ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου (σε μία από τις σπάνιες εξόδους της, αφού, όπως είπε η ίδια, ήρθε από την Παιανία για τον Αλκίνοο, με τον οποίο είναι στενοί φίλοι), ο Μανόλης Μητσιάς με τη σύζυγό του Λίτσα, η Μαρία Ιωαννίδου με τον σύντροφό της Δημήτρη Κρητικό, ο Δημήτρης Κολλάτος με την Πωλίνα Γκιωνάκη, η Μαρία Σόκαλη συνοδευόμενη από τον φίλο της, ηθοποιό και εικαστικό Τάκη Λουκάτο, ο ζωγράφος Κώστας Ευαγγελάτος, ο Ομηρος Ευστρατιάδης με τη σύζυγό του και τον γιο τους Ομηρο jr, η Ελένη Φιλίνη, ο Νίκος Σταγόπουλος, η Γιούλη Ζήκου, ο Μανόλης Γεραπετρίτης, η τηλεοπτική παραγωγός Ανθή Τούμπη, η Νίνα Βλάχου, ο Στέφανος Κόκκαλης, η Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη, η πλαστική χειρουργός Ειρήνη Ζωγραφάκη, η Μαρία Πολίτη, οι εκδότριες Εφη Βασιλάκου (Αστάρτη), Ελένη Κεκροπούλου (Ενάλιος, Ωκεανός) Μαρία Κουτσιάφτη (Σμίλη), οι επιχειρηματίες Δάκης Νικολόπουλος και Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

3edesartfg 6

Προσιτή πολυτέλεια για αξέχαστα ταξίδια

Η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάτμος, το Ηράκλειο, η Μήλος, η Ιος, η Σάμος, η Κως και άλλα πανέμορφα νησιά μας, αλλά και η Κωνσταντινούπολη, το Κουσάντασι, το Τσεσμέ και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί στα τουρκικά παράλια περιλαμβάνονται στις κρουαζιέρες που διοργανώνονται στη χώρα μας.

Στο βιβλίο «Κρουαζιέρα θα σε πάω», ο Αλκίνοος Μπουνιάς, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αρκετές κρουαζιέρες στο Αιγαίο με τα πλοία της Celestyal Cruises, ενημερώνει πλήρως τους αναγνώστες για το τι ακριβώς είναι η ελληνική κρουαζιέρα. Ο συγγραφέας, με γλαφυρό τρόπο, αναφέρεται στις πρώτες στιγμές των επιβατών πάνω στο κρουαζιερόπλοιο (στο κεφάλαιο με τον τίτλο «Πρωτάκι στο κρουαζιερόπλοιο»), στο πώς περνά η ώρα τους στους χώρους του πλοίου, στη διασκέδασή τους και στις παροχές που προσφέρει ένα κρουαζιερόπλοιο για να νιώσει ο επιβάτης άνετα και ευχάριστα.

Επίσης, στο βιβλίο δίνεται η ανάλογη έμφαση στις πολύ ενδιαφέρουσες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται στους σταθμούς της εκάστοτε κρουαζιέρας, με -συνήθως- τριήμερη, τετραήμερη ή επταήμερη διάρκεια. Οι αναγνώστες, μέσα από το υλικό αυτού του βιβλίου (συμπεριλαμβανομένων και των έγχρωμων φωτογραφιών που κοσμούν τις σελίδες του), θα πάρουν μια δυνατή γεύση από την κρουαζιέρα στη χώρα μας, η οποία κάποτε θεωρούταν ακριβό και… άπιαστο όνειρο για τον μέσο Ελληνα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί προσιτή πολυτέλεια ακόμη και σε όσους διαθέτουν χαμηλά βαλάντια.

Φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...