Η Βιβλιοθήκη της μαγείας του Χ. Χίμλερ

Συλλογή από χιλιάδες βιβλία αφιερωμένα στη μαγεία και στον αποκρυφισμό, τα οποία είχε συλλέξει ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ εντοπίστηκαν σε τσεχική βιβλιοθήκη

Συλλογή από χιλιάδες βιβλία αφιερωμένα στη μαγεία και στον αποκρυφισμό, τα οποία είχε συλλέξει ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ (φωτό), εντοπίστηκαν σε τσεχική βιβλιοθήκη. Εκτιμάται ότι πρόκειται για τη «Βιβλιοθήκη των μαγισσών» του Χίμλερ, ο οποίος πίστευε ότι η μαγεία αποτελούσε κλειδί για την παγκόσμια κυριαρχία της Αριας φυλής.

Η συλλογή, που αποτελείται από 13.000 βιβλία, βρέθηκε σε αποθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία παρέμενε κλειστή από τη δεκαετία του ’50. Αφορούν τα υπερφυσικά φαινόμενα και τις μάγισσες. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τον ερευνητή Μπγιορν Χελτζ Χόρισλαντ, ειδικό σε θέματα του τεκτονισμού, βρίσκονται και βιβλία ιστορικής σημασίας, τα οποία είχαν κατάσχει οι ναζί από τη βιβλιοθήκη του τάγματος των Ελευθεροτεκτόνων στο Οσλο.

Ελευθερία κινήσεων

Ο Χίμλερ είχε τέτοια εμμονή που συνέλεγε όσο περισσότερο υλικό μπορούσε για τη μαγεία και το κυνήγι μαγισσών. Μάλιστα πίστευε ότι αυτό είχε οργανωθεί από την Καθολική Εκκλησία για να καταστρέψει τη γερμανική φυλή. Ο Αδόλφος Χίτλερ φαίνεται ότι δεν συμμεριζόταν τον ενθουσιασμό του, όμως του έδωσε πλήρη ελευθερία κινήσεων για να ακολουθήσει το πάθος του, που ενισχύθηκε από την ανακάλυψη ότι πρόγονός του είχε καεί στην πυρά κατηγορούμενος για μαγεία.
Στόχος του Χίμλερ ήταν να μεταφερθεί η συλλογή στο «Μαύρο Κάμελοτ» των ναζί, όπως αποκαλούσαν το μεσαιωνικό κάστρο Βέβελσμπουργκ. Πρόκειται για το αποκρυφιστικό κέντρο των ναζί, όπου είχε δημιουργήσει μια «αυλή» από «ιππότες των SS», βασιζόμενος στον μύθο του βασιλιά Αρθούρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ