Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο ερμηνευτής των Προέδρων

Αν κάποιος Ελληνας καλλιτέχνης μπορούσε να υποστηρίξει ότι είναι ο «τραγουδιστής των Προέδρων της Δημοκρατίας», αυτός είναι ο Λευτέρης Πανταζής

Αν κάποιος Ελληνας καλλιτέχνης μπορούσε να υποστηρίξει ότι είναι ο «τραγουδιστής των Προέδρων της Δημοκρατίας», αυτός είναι ο Λευτέρης Πανταζής.

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ 

Ο λαϊκός ερμηνευτής έχει τραγουδήσει για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωστή Στεφανόπουλο και τον Κάρολο Παπούλια, αλλά και για ξένους ηγέτες, όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς δήλωναν… θαυμαστές του, ζητώντας του ακόμη και αυτόγραφα για πρόσωπα της οικογένειάς τους.

«Είμαι χαρούμενος κι ευγνώμων που γνώρισα αυτές τις προσωπικότητες. Καθένας τους ήταν διαφορετικός χαρακτήρας, αλλά όλοι ήθελαν να μάθουν την ιστορία μου, πώς ξεκίνησα -ως πρόσφυγας με δύσκολα παιδικά χρόνια- και πώς έφτασα τόσο ψηλά» αναφέρει στην «Espresso» ο Λε.Πα. και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων. «Δεν πρόκειται να ξεχάσω την παραγγελιά που μου είχε κάνει ο Καραμανλής, που ήθελε να ακούσει το “Οποια και να ‘σαι”. 34erdfsef 4Τότε, λοιπόν, μου είπε, μεταξύ άλλων, “εσύ είσαι ο Λε.Πα. και τα λεπά και τα λεπά”, το οποίο με τη χαρακτηριστική αργή ομιλία του ακούστηκε κ.λπ., κ.λπ.» θυμάται ο Λευτέρης Πανταζής, ενώ με όμορφα λόγια μιλάει και για τον Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος τον κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτόγραφο

«Με ρώτησε για την οικογένειά μου. Τότε είχα βγάλει το κομμάτι “Φιλάκια” και του το τραγούδησα. Με ξάφνιασε όταν μου ζήτησε αυτόγραφο για εκείνον και τα εγγονάκια του, ενώ του έδωσα και το CD με αφιέρωση» δηλώνει και αποκαλύπτει ότι βρέθηκε και στο πάρτι γενεθλίων του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, τραγουδώντας το «Happy birthday», αλλά και τη μεγάλη του επιτυχία «Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου».

Οπως λέει, είχε τραγουδήσει και για τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε βραδιά που είχε οργανώσει ο αείμνηστος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, με τον Δημήτρη Τσοβόλα να χορεύει ζεϊμπέκικο, ενώ είχε λάβει πρόσκληση και από τον Αντώνη Σαμαρά.

Θαυμαστές του, όμως, υπήρξαν και Ρώσοι ηγέτες, για τους οποίους τραγούδησε στη γλώσσα τους. Αλλωστε, ο Λευτέρης Πανταζής ήρθε στην Ελλάδα πρόσφυγας από την πρώην ΕΣΣΔ.

Εκείνο που δύσκολα θα ξεχάσει είναι η επίσκεψη του Μπόρις Γέλτσιν στον Μικρό Διογένη το 1987 όπου ο Λε.Πα. εμφανιζόταν με τη Βίκυ Μοσχολιού. «Του τραγούδησα στα ρωσικά τα “Νύχτες της Μόσχας”, “Καλίνκα” και “Μαύρα μάτια”, ενώ εκείνος είχε πάρει δύο κουτάλια από το τραπέζι, τα χτυπούσε και χόρευε» θυμάται ο καλλιτέχνης και συνεχίζει: «Αξέχαστη θα μου μείνει και η γνωριμία με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στον γάμο του Βασίλη Αποστολόπουλου, όπου όχι μόνο μιλήσαμε, αλλά τραγουδήσαμε κιόλας παραδοσιακά τραγούδια. Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντηθήκαμε στις συναυλίες που έδινα στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο της ελληνορωσικής φιλίας, κι ένα βράδυ, μάλιστα, είχε έρθει μαζί με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και προσωπικό μου φίλο Ιβάν Σαββίδη, κι έναν υπουργό του».

Τέλος, ο πάντα ευαισθητοποιημένος Λευτέρης Πανταζής σκοπεύει να κάνει μια έκθεση, αλλά και δημοπρασία με τα κοστούμια του, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα και να διατεθούν σε ιδρύματα με παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες: 

 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...