Το κρασί που «μέθυσε» τον Πούτιν!

Ο εκλεκτός οίνος Κορμιλίτσα από το Περιβόλι της Παναγιάς, που δοκίμασε ο Ρώσος πρόεδρος και έγινε με εντολή του το επίσημο ποτό του Κρεμλίνου

Από το Περιβόλι της Παναγιάς καταλήγει απευθείας στην κάβα του… Βλαντιμίρ Πούτιν το περιορισμένης παραγωγής κρασί «Κορμιλίτσα», που αποτελεί προσωπική επιλογή του ίδιου του Ρώσου προέδρου ως επίσημο κρασί του Κρεμλίνου!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Ενα μπουκάλι αυτού του κρασιού μπορεί να κοστίσει έως 1.000 ευρώ, παρόλο που δεν πρόκειται για προϊόν κάποιας φημισμένης οινοπαραγωγού χώρας! Ομως παράγεται στο Αγιον Ορος από μια ιδιαίτερη ποικιλία σταφυλιών και πρόκειται για limited edition, αφού κάθε χρόνο εμφιαλώνεται σε μόλις 2.000 φιάλες.

Η «γνωριμία» του Πούτιν με το συγκεκριμένο κρασί έγινε τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν επισκέφθηκε το Αγιον Ορος και είχε την ευκαιρία να γευθεί τα εξαιρετικά προϊόντα των μοναχών.

Εξονυχιστική μελέτη

Ανάμεσα σε αυτά, του προσφέρθηκε ένας κόκκινος παλαιωμένος οίνος, που εμφιαλώθηκε ειδικά για εκείνον. Ο Πούτιν ενθουσιάστηκε από το «Κορμιλίτσα» και ζήτησε να γίνει το «κρασί της προεδρίας»!

Υστερα από μια εξονυχιστική μελέτη από εξειδικευμένη ομάδα του Κρεμλίνου, η οποία διερεύνησε για περισσότερα από τρία χρόνια κάθε στάδιο της καλλιέργειας και της παραγωγής του οίνου, το 2007 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίσημου Προμηθευτή του Κρεμλίνου.

Ετσι, η σειρά, που αποτελείται από τρεις οίνους βιολογικής καλλιέργειας, με «ναυαρχίδα» της συλλογής τον ερυθρό «Kormilitsa Gold Collection», φέρει το οικόσημο του Κρεμλίνου και λειτουργεί σαν «κράχτης» της ευρύτερης περιοχής για τους Ρώσους.

«Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί Ρώσοι επισκέπτονται την Αθωνική Πολιτεία. Είναι ο μοναδικός τρόπος να δουν από κοντά τον τόπο όπου παράγεται το συγκεκριμένο κρασί από την Οινοποιία Τσάνταλη, στο Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος» λέει η διευθύντρια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα.

Οπως προσθέτει, υπάρχουν Ρώσοι που έχουν τόσα χρήματα, ώστε μπορούν να αγοράσουν ολόκληρη την περιοχή! Ομως είναι δύσκολο να απολαύσουν ένα ποτήρι από το κρασί του προέδρου Πούτιν και έρχονται στο Αγιον Ορος για να ζήσουν την εμπειρία της παραγωγής του. Στη Μόσχα, πάντως, η τιμή εκκίνησης της φιάλης είναι 300 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 1.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον