«Οι 3.000 της Σπάρτης»

Νοτιοκορεάτες κομάντος με αποστολή να καταστρέφουν μέσα σε 24 ώρες βάσεις του παρανοϊκού Κιμ Γιονγκ Ουν

Νοτιοκορεάτες κομάντος με αποστολή να καταστρέφουν μέσα σε 24 ώρες βάσεις του παρανοϊκού Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Λεωνίδας είχε «300», επειδή όμως τόσο λίγοι δεν φθάνουν για να τα βάλουν, αν χρειαστεί, με το καθεστώς του παρανοϊκού Κιμ Γιονγκ Ουν, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας δημιούργησαν τους «3.000 της Σπάρτης», μια επίλεκτη ομάδα κομάντος, επιφορτισμένη με αποστολές που θα φέρνουν εις πέρας στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, φυσικά χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Οι «Spartan 3.000», όπως ονομάζονται, θα αποπειρώνται το ακατόρθωτο, όπως έκαναν ο Λεωνίδας και οι 300 άνδρες του. Θα πρέπει μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα παίρνουν εντολές να είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας κάθε αποστολή, σε κάθε γωνιά της κορεατικής χερσονήσου, είτε στο νοτιοκορεατικό είτε πολύ περισσότερο στο βορειοκορεατικό έδαφος.

Οι Νοτιοκορεάτες κομάντος ήδη έκαναν πριν από μερικές εβδομάδες την πρώτη μεγάλης κλίμακας άσκηση μαζί με Αμερικανούς συναδέλφους τους. Βασική αποστολή τους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, να καταστρέψουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις βαρύνουσας σημασίας του βορειοκορεατικού καθεστώτος. Φυσικά, έχουν λάβει ιδιαίτερη εκπαίδευση για πυρηνικές εγκαταστάσεις, δεδομένου ότι η Πιονγιάνγκ προχωρά τελευταία σε δοκιμές διάφορων συστημάτων, που, όπως ισχυρίζεται το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Ο χρόνος αντίδρασης

Οι «Σπαρτιάτες» εκπαιδεύονται, επίσης, στην αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών, που προκαλούνται από σεισμικές δονήσεις, πυρκαγιές, κατακλυσμούς κ.ά. Η διαφορά της νέας μονάδας επιλέκτων με προηγούμενες που είχε δημιουργήσει η Σεούλ έγκειται στον χρόνο αντίδρασης. Μέχρι πρότινος το σενάριο ήθελε να υπάρχει ανάληψη δράσης εντός 24 ωρών, όταν η αποστολή ήταν στο νοτιοκορεατικό έδαφος, και 48 όταν ήταν στη Βόρεια Κορέα. Τώρα αυτός ο χρόνος έχει συρρικνωθεί στις 24 ώρες, ανεξαρτήτως αποστολής.
Η ανακοίνωση για τη δύναμη των «Σπαρτιατών» έρχεται λίγο μετά τη μετάδοση από τη Βόρεια Κορέα εικόνων άσκησης και πληροφοριών, με στόχο την αντιμετώπιση τυχόν εισβολέων – Αμερικανών ή Νοτιοκορεατών-, την οποία παρακολούθησε προσωπικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ