Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Τα «τέρατα του Ισλάμ» σκόρπισαν (πάλι) φρίκη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το νέο τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα που αιματοκύλισε αυτή τη φορά τις Βρυξέλλες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το νέο τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα που αιματοκύλισε αυτή τη φορά τις Βρυξέλλες

Οι τζιχαντιστές μάτωσαν την «καρδιά» της Ευρώπης με το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο του Zάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Την ευθύνη για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, οι οπαδοί του οποίου μέσω των social media πανηγύρισαν για το νέο αιματοκύλισμα.

Το κουβάρι του τρόμου άρχισε να ξετυλίγεται γύρω στις 8 το πρωί τοπική ώρα, όταν δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το αεροδρόμιο, σκορπίζοντας τον θάνατο στην αίθουσα αναχωρήσεων που εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτη ταξιδιώτες. Ακριβώς πριν από τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί και κάποιος να φωνάζει στα αραβικά. Εντρομοι εκατοντάδες άνθρωποι, άλλοι αιμόφυρτοι και άλλοι σε κατάσταση σοκ, έτρεχαν να σωθούν, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας και τα ασθενοφόρα με τους τραυματιοφορείς που έφτασαν επί τόπου προσπαθούσαν απεγνωσμένα να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους δεκάδες τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων είχαν καρφιά στα σώματά τους, καρφιά τα οποία οι δράστες είχαν βάλει στις βόμβες προκειμένου να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

f4 16421224

Αμέσως το αεροδρόμιο έκλεισε για όλες τις πτήσεις από και προς τις Βρυξέλλες και οι χώροι εκκενώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα ανεστάλησαν όλα τα δρομολόγια των τρένων αλλά και κλείσιμο των συνόρων με τη Γαλλία και την Ολλανδία. Την ίδια ώρα οι βελγικές Αρχές ανέβαζαν τον συναγερμό στο ανώτατο επίπεδο «4», βγάζοντας ξανά στους δρόμους τον στρατό.

Εσπειραν τον θάνατο

Ενώ αυτά συνέβαιναν στο Ζάβεντεμ, στις 9.11 τοπική ώρα νέα ισχυρή έκρηξη, αυτήν τη φορά στον κεντρικό σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ, πολύ κοντά σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συγκλόνιζε το κέντρο των Βρυξελλών σπέρνοντας κι εκεί τον θάνατο. Οπως ήταν αναμενόμενο, το μετρό διέκοψε αμέσως τη λειτουργία του και οι χώροι στους σταθμούς της βελγικής πρωτεύουσας εκκενώθηκαν. Το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωρες αργότερα έγινε γνωστή η πληροφορία ότι οι καμικάζι στόχευαν σε εκατόμβη νεκρών. Οι τρομοκράτες πυροδότησαν τη «μητέρα του Σατανά», ένα είδος ιδιαίτερα ισχυρών εκρηκτικών, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί τόσο στις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο όσο και στις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι.
Κατόπιν αυτών, όλες οι χώρες της Ευρώπης έσπευσαν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας τους.

Τρεις οι δράστες, δεκάδες οι νεκροί

f3 4
Η χειρότερη τραγωδία στην ιστορία του Βελγίου, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι το χθεσινό πολύνεκρο χτύπημα στις Βρυξέλλες, με την αστυνομία να αναζητεί έναν από τους τρεις δράστες του μακελειού στο αεροδρόμιο. Εδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφία του από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, όπου εμφανίζεται ντυμένος με λευκό τζάκετ και καπέλο να σπρώχνει ένα καροτσάκι αποσκευών. Οι άλλοι δύο που ήταν δίπλα του πιστεύεται πως είναι νεκροί. Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό, υπάρχουν τουλάχιστον 34 νεκροί από το τριπλό χτύπημα και περισσότεροι από 200 τραυματίες. Μεταξύ των τελευταίων και δύο Κύπριοι, η Μάριελ Βούτουνου, που υπέστη εγκαύματα από την έκρηξη στο αεροδρόμιο, και ο Ανδρέας Χαραλάμπους, που υπέστη μικρές εκδορές από την έκρηξη στο μετρό.  

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...