Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Παντού ακέφαλα πτώματα, ήταν σαν την Αποκάλυψη»

Σκηνές απόλυτου χάους περιγράφουν σοκαρισμένοι αυτόπτες μάρτυρες των εκρήξεων στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ

Σκηνές απόλυτου χάους περιγράφουν σοκαρισμένοι αυτόπτες μάρτυρες των εκρήξεων στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ

Εικόνες Αποκάλυψης και σκηνές απόλυτου πανικού περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες των εκρήξεων στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στον σταθμό μετρό Μάλμπεκ των Βρυξελλών.

Από την Πετρίνα Καλαμβοκίδη

«Παντού υπήρχαν πτώματα χωρίς κεφάλια. Μια γυναίκα, ενώ κρατούσε στα χέρια της το παιδί της, ρωτούσε: “Πού είναι το μωρό μου;” Της απάντησα ότι το κρατούσε, αλλά είπε ότι είχε ακόμη ένα, που δεν μπορούσε να το βρει» λέει ο 39χρονος Γιασίν Αμράνι.
Ο Αλφόνς Γιούλα, εργαζόμενος στο stand για το τύλιγμα των αποσκευών με προστατευτικό σελοφάν, είπε ότι άκουσε έναν άνδρα να φωνάζει κάτι στα αραβικά. «Μετά έγινε έκρηξη. Και ύστερα μια δεύτερη, μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη έκρηξη. Ηταν τρομακτικό.

3272581400000578 3503928 two explosions have been heard at brussels airport it was claime a 15 1458632082516

Είδα τουλάχιστον επτά νεκρούς. Υπήρχε αίμα. Ανθρωποι είχαν χάσει πόδια. Εβλεπες τα σώματά τους, αλλά όχι τα πόδια τους» λέει, ενώ ο Σαμίρ Ντερουά περιγράφει ότι «υπήρχε παντού αίμα, ήταν σαν την Αποκάλυψη». Αμέσως μετά τις εκρήξεις όσοι δεν είχαν τραυματιστεί προσπαθούσαν να βρουν τρόπους διαφυγής. «Ο κόσμος έτρεχε να κρυφτεί στα καταστήματα και όπου μπορούσαν. Καταφέραμε να μπούμε στο αεροπλάνο, αλλά δεν απογειώθηκε, και μετά μας συνόδευσαν σε λεωφορεία για να φύγουμε» δήλωσε η Σύλβια Τσέρσκα, ενώ ο 30χρονος Ντρις Βαλέρτ, ο οποίος βρισκόταν στα γκισέ του check in, άρχισε αμέσως να τρέχει. «Πήδηξα τις μπάρες ασφαλείας προς τις πύλες αναχωρήσεων. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να βγω έξω σε περίπτωση που υπήρχαν τρομοκράτες με όπλα».

3272dc8900000578 3503928 evacuation those on the tube network were evacuated from smoke f a 13 1458639945275
Ενα γεμάτο ασανσέρ έσωσε τη ζωή του 20χρονου επιβάτη Σέντρικ Βάντερσβαλμ, ο οποίος πήγε να μπει στον ανελκυστήρα προς τον όροφο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου, αλλά δεν χώραγε. «Περίμενα και μόλις ετοιμαζόμουν να μπω στο επόμενο ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη. Αν είχα μπει στο προηγούμενο θα είχα βρεθεί στο σημείο της έκρηξης» λέει.

«Κατάφερα να διαφύγω»

f3 3272ce1300000578 3503928 aftermath a man lies stricken on the pavement as survivors kiss m 10 1458639898628
Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε. «Ημουν στο τρένο που έφτανε στον σταθμό, όταν ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη. Σβηστά φώτα, καπνός παντού, ήχοι πολλαπλών εκρήξεων, όλοι στο 2494365πάτωμα.

Ευτυχώς κατάφερα να διαφύγω ανοίγοντας την πόρτα του βαγονιού μαζί με άλλους επιβάτες κι έτρεξα προς την έξοδο» δήλωσε στο Politico επιβάτης, που δεν κατονομάζεται. Από κοντά την επίθεση στο μετρό έζησε και μια καθαρίστρια Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Ηταν σοκαρισμένη και έκλαιγε. Μας είπε ότι περίμενε το μετρό με κατεύθυνση το Εράσμ. Μόλις σταμάτησε ο συρμός και άνοιξαν οι πόρτες, μας είπε ότι είδε κάποιον να κουβαλάει κάτι και αμέσως μετά έγινε η έκρηξη» λέει συνάδελφός της.

Και 37χρονος αθλητής στους τραυματίες

gia 04 327275b800000578 3503928 a man lies injured in the terminal m 30 1458641387774Η φωτογραφία με τον αιμόφυρτο άνδρα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κάνει τον γύρο του κόσμου. Πρόκειται για τον 37χρονο πολιτογραφημένο Βέλγο, βραζιλιάνικης καταγωγής μπασκετμπολίστα των Γκεντ Χοκς, Σεμπαστιέν Μπεγίν, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Οστάνδη, ενώ ως το 2010 αγωνιζόταν και στην Εθνική Βελγίου. Τραυματίστηκε σοβαρά και ΜΜΕ του εξωτερικού ανέφεραν ότι βρίσκεται στην εντατική.

Φθηνά γλίτωσε ο πρώην παίκτης του σόου «X-Factor»

Από θαύμα είναι σήμερα ζωντανός ο 39χρονος Πατρίκ Γκίμπερτ (φωτό), που χθες το πρωί βρισκόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ο παίκτης που γνωρίσαμε στο talent show «X-Factor» του ΑΝΤ1 το 2010, με coach τον Νίκο Μουρατίδη, τη γλίτωσε φτηνά, καθώς τη στιγμή του τρομοκρατικού χτυπήματος -που έγινε σε σημείο από το οποίο είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα, φτάνοντας στην ώρα του για το check in- είχε ήδη επιβιβαστεί σε αεροσκάφος.

Από τα παράθυρα της καμπίνας παρακολούθησε σοκαρισμένος τον πανικό που ακολούθησε την έκρηξη και, παρά την ταραχή του, φρόντισε να ενημερώσει μέσω διαδικτύου πως ήταν καλά. patrick guibert 1«Μόλις τώρα. Είμαι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και συνέβη επίθεση με βόμβα. Δόξα σοι ο Θεός, είμαι καλά, αλλά θέλω να πω πως αυτό πρέπει να σταματήσει, και πως θα πρέπει να επιστρέψει η ειρήνη. Ας προσευχηθούμε γι’ αυτό» έγραψε στο facebook, λαμβάνοντας μηνύματα συμπαράστασης από τους διαδικτυακούς φίλους του.

Η πτήση του Ελληνογάλλου Γκίμπερτ με προορισμό τη Γενεύη δεν αναχώρησε ποτέ και όλοι οι επιβάτες παρέμειναν στις θέσεις τους για λόγους ασφαλείας, περισσότερο από μιάμιση ώρα. Ο τραγουδιστής επανήλθε με νέα του ανάρτηση, δηλώνοντας καλά στην υγεία του, αλλά σοκαρισμένος με όσα συνέβησαν.

Ασφαλείς οι 50 Ελληνες μαθητές

Οι περίπου 50 Ελληνες μαθητές από σχολεία της Ευρυτανίας, της Δράμας και της Εύβοιας, και μια ομάδα παιδιών από μονάδες του Εβρου, οι οποίοι βρίσκονταν στις Βρυξέλλες την ώρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, είναι καλά στην υγεία τους.
Πρόκειται για μαθητές οι οποίοι επισκέφθηκαν τη βελγική πρωτεύουσα στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών, και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα των εκρήξεων επισκέπτονταν το Ευρωκοινοβούλιο (φωτό). Αμέσως μετά μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν και τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί τους έλαβαν σαφείς οδηγίες να μη μετακινηθούν.

Η Ελληνική Πολιτεία αναζητά τρόπους για να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό οι εκδρομείς στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, οι μισοί μαθητές θα ταξίδευαν σήμερα για Ελλάδα και οι υπόλοιποι αύριο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ θα παραμείνει και σήμερα κλειστό, ενώ και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους προς τις Βρυξέλλες μέχρι νεωτέρας.

Δάκρυσε ο Τεν Τεν

Δάκρυα στα μάτια του Τεν Τεν φέρνει η είδηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Σκίτσα του διασημότερου ήρωα κόμικ του Βελγίου και του πιστού σκύλου του, του Μιλού, που εκφράζουν την αλληλεγγύη προς τα θύματα της τραγωδίας, έγιναν viral στα social media, υπό το hashtag #Jesuisbruxelles. Ο Τεν Τεν, ήρωας της ομώνυμης σειράς κόμικ του Ερζέ, είναι Βέλγος δημοσιογράφος, ο οποίος μπλέκει συχνά σε περιπέτειες.

«Αστακός» ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Συναγερμός σήμανε και στην Αθήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και σε δεκάδες κτίρια και εγκαταστάσεις που μπορεί να αποτελέσουν στόχους.

Ηδη από χθες ενισχύθηκε η δύναμη της ΕΚΑΜ στον διεθνή αερολιμένα, ενώ θα αυξηθεί το προσωπικό του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του «Ελ. Βενιζέλος» και θα προστεθεί ένας επιπλέον εκπαιδευμένος στην ανίχνευση εκρηκτικών σκύλος. Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούνται στο έπακρο οι συσκευές ανίχνευσης εκρηκτικών και γίνονται πιο εξονυχιστικοί έλεγχοι στους επιβάτες με προορισμό τη δυτική Ευρώπη. Αυξημένα μέτρα φύλαξης λαμβάνονται και στις πρεσβείες κρατών της Ε.Ε. στην Αθήνα.

Υστερα από πολύωρες συσκέψεις που έγιναν χθες στην Κατεχάκη, ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς παρακολούθησης μουσουλμάνων που διαμένουν στην Ελλάδα και ελέγχονται για τυχόν επαφές με τζιχαντιστές, ενώ έθεσαν σε κλοιό επιτήρησης τα 110 αυτοσχέδια τζαμιά που χρησιμοποιούνται ως λατρευτικοί χώροι.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πεδίο δράσης για τους τζιχαντιστές. Τη θέση αυτή εξέφρασαν κατά τη χθεσινή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί Αμυνας Πάνος Καμμένος και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και οι αρχές ασφαλείας κάνουν όλα όσα πρέπει στη χώρα για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...