Τη δημιουργία web TV της ΕΜΥ οραματίζεται ο Θοδωρής Κολυδάς

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

Την ενοποίηση των κρατικών μετεωρολογικών υπηρεσιών και τη δημιουργία web TV από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οραματίζεται ο Θοδωρής Κολυδάς. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, ο γνωστός μαθηματικός – μετεωρολόγος και υποδιοικητής της ΕΜΥ με δηλώσεις του αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις επιτυχίες στην πρόγνωση του καιρού και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Η οικονομική κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την ΕΜΥ, που αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό: «Ελλείψεις υπάρχουν, παρότι πριν από μία δεκαετία εξοπλιστήκαμε αρκετά, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εχουν χαλάσει μερικά ραντάρ καιρού και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, επειδή οι επισκευές τους είναι πολυδάπανες. Σήμερα, από τα οκτώ ραντάρ δεν λειτουργούν τα τρία». Οπως προσθέτει, η υπηρεσία χρειάζεται επιπλέον 120 άτομα προσωπικό.

Ενοποίηση

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξοικονόμηση δαπανών θα μπορούσε να επιφέρει η ενοποίηση των μετεωρολογικών υπηρεσιών διαφόρων κρατικών φορέων, όπως η ΕΜΥ, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το ΕΛΚΕΘΕ κ.λπ. Οπως αναφέρει, «υπάρχει πλατεία στη βόρεια Ελλάδα όπου έχουν τοποθετηθεί επτά μετεωρολογικοί σταθμοί από διαφορετικούς φορείς»!

Επιπλέον, η ΕΜΥ θα μπορούσε να βρει περισσότερα έσοδα μέσα από την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των εμπορικών υπηρεσιών της. Σε ό,τι αφορά την εικόνα που έχουν οι πολίτες για την ΕΜΥ, ο κ. Κολυδάς απαντά ότι ο κόσμος την εμπιστεύεται, αν και μερικές φορές έχει εκδώσει «περισσότερα έκτακτα δελτία απ’ ό,τι θα έπρεπε». Τέλος, υποστηρίζει ότι θα ενισχυόταν η αξιοπιστία της μετάδοσης των μετεωρολογικών πληροφοριών, αν η ίδια η ΕΜΥ είχε δική της διαδικτυακή τηλεόραση στην ιστοσελίδα της, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές μετεωρολογικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ