Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η «καυτή» ατζέντα της Πέμπτης!

Τα «θέλω» του Κοντονή στην αυριανή συνάντηση με Ιβάν, Μελισσανίδη και Μαρινάκη, απόντος του Αλαφούζου

Tην αποδοχή προσώπων κοινής εμπιστοσύνης για την ηγεσία της ΕΠΟ, της Super League και για τη διοίκηση της διαιτησίας θα προσπαθήσει να πετύχει ο Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση με τους τρεις «μεγάλους», που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14.00. 

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη, του Ιβάν Σαββίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη στο υπουργείο Αθλητισμού, παρουσία του Σταύρου Κοντονή, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού. 

Το «παρών» φαίνεται ότι δεν θα δώσει ο Γιάννης Αλαφούζος, που δεν δείχνει διατεθειμένος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και, απ’ ό,τι φαίνεται, θα εμμείνει στην απόφασή του. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «στόχος της συνάντησης κορυφής είναι να συμφωνηθούν στο ίδιο τραπέζι, υπό την αιγίδα της αθλητικής ηγεσίας, “κοινές γραμμές” στην προσπάθεια εξυγίανσης, διαφάνειας και εκσυγχρονισμού του αθλήματος». 

Αυτό σημαίνει ότι από την πλευρά Κοντονή θα επιδιωχθεί να συμφωνήσουν οι τρεις «μεγάλοι» για το αν θέλουν όλοι να ξεχάσουν όσα συνέβησαν στο παρελθόν, καθώς και να υπάρξει διαφάνεια στο άθλημα, διαφορετικά η συνάντηση θα εξελιχθεί σε φιάσκο.

Εκτόνωση του κλίματος

Πάντως, από το υπουργείο τονίζεται ότι «η πρωτοβουλία του υφυπουργού εμπεριέχεται σ’ ένα ευρύτερο πρόγραμμα ενεργειών που έχει αναλάβει, στο πλαίσιο κεντρικών κυβερνητικών αποφάσεων για την αναγέννηση του ποδοσφαίρου στη χώρα, και έχει ως προτεραιότητα να βρεθούν μαζί κορυφαίοι επενδυτές του χώρου και να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εκτόνωση του κλίματος έντασης και βίας στους αγωνιστικούς χώρους, και συγχρόνως ανάπτυξης νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος». 

Οι τρεις πρόεδροι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά λίγο – πολύ οι απόψεις τους είναι ευρέως γνωστές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα επαναλάβει τις θέσεις του για ενίσχυση των μικρών και την αλλαγή στην ΕΠΟ, ο Ιβάν Σαββίδης θα προσθέσει την εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας και την είσοδο ξένων διαιτητών, και ο Μαρινάκης -που δεν έχει τοποθετηθεί- λογικά θα υπεραμυνθεί της σημερινής κατάστασης και θα δηλώσει ανοιχτός σε νέες προτάσεις. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο θέμα του Κυπέλλου και το ζητούμενο είναι αν όλες οι πλευρές έχουν τη διάθεση να παλέψουν για υγιές ποδόσφαιρο. Ιδωμεν…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ FIFA «ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ»

Ο Σταύρος Κοντονής «απάντησε» στην προειδοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μέσω επιστολής (κοινοποιήθηκε και στην UEFA), εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω αλλάζοντας την απόφασή του. 

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται μονομερώς να ανατρέψει ή έστω να μεταρρυθμίσει την από 03/03/2016 απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί ενώπιoν του ΣτΕ η ασκηθείσα από την ΕΠΟ προσφυγή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, επισημαίνοντας ακόμη στη FIFA πως από τη στιγμή που η ίδια η ΕΠΟ έχει προσφύγει σε πολιτικό δικαστήριο, θα περιμένει την απόφασή του επί του θέματος (η υπόθεση εκδικάζεται στις 29 Μαρτίου).

Κερδίζει χρόνο

Με αυτόν τον τρόπο ο Κοντονής κερδίζει χρόνο και, εφόσον το ΣτΕ κρίνει πως η απόφαση της κυβέρνησης να ματαιωθεί το Κύπελλο δικαιολογείται από τις περιστάσεις και τη θεωρήσει σύννομη, τότε θα υποχρεωθεί και η ΕΠΟ, βάσει και του νέου νόμου, να πειθαρχήσει και δεν θα υπάρχει περιθώριο παρέμβασης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. 

«Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα κρίνει την ορθότητα της από 03/03/2016 απόφασης κυρίαρχα και αμετάκλητα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ακόμη: «Με ιδιαίτερη χαρά θα δεχθούμε την κοινή αντιπροσωπία της FIFA και της UEFA στην Αθήνα, ώστε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και πάλι για όλα τα ανοιχτά θέματα και προβλήματα, που και οι δύο πλευρές διαπιστώνουμε».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...