Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα βαμπίρ για να «στραγγίξει» το θύμα από το αίμα του;

Στις ταινίες αφήνουν τα άψυχα κορμιά των θυμάτων τους να πέσουν στο πάτωμα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη τους δαγκωνιά. Στην πραγματικότητα, όμως, τα βαμπίρ χρειάζονται 42 ολόκληρα λεπτά για να ολοκληρώσουν ένα πλήρες γεύμα ανθρώπινου αίματος.

Φοιτητές Φυσικής του πανεπιστημίου του Λέστερ, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της μηχανικής των ρευστών, υπολόγισαν ότι ένας βρικόλακας χρειάζεται κατά μέσο όρο 42 λεπτά μέχρι να πιει ολόκληρο το αίμα του θύματός του, επιφέροντάς του έτσι τον θάνατο.

Οι ερευνητές υπολόγισαν συγκεκριμένα ότι ένας ζωντανός νεκρός μπορεί να δημιουργήσει με τους μεγάλους κυνόδοντές του τομές 0,05 εκατοστών στο λαιμό του θύματος, από τις οποίες του επιτρέπεται να ρουφά ποσότητες αίματος ίσες με 0,75 ml ανά 6,4 λεπτά. Ωστοσο η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί μόλις στο 15% της συνολικής ποσότητας αίματος που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν θα μπορούσε να προκαλέσει ούτε αλλαγή στους καρδιακούς παλμούς των θυμάτων, πόσο μάλλον να επιφέρει τον θάνατο.

Στον υπολογισμό του συνολικού χρόνου οι φοιτητές έλαβαν υπ’ όψιν και την παράμετρο της επιβράδυνσης της ροής του αίματος, καθώς μειώνεται ο όγκος του, καθώς επίσης και τη μέση πυκνότητα του αίματος σε θερμοκρασία δωματίου.

Η μελέτη τους συμπίπτει χρονικά με την 85η επέτειο της ταινίας «Dracula», με πρωταγωνιστή τον Μπέλα Λουγκόζι, οπότε έτυχε μεγάλης δημοσιότητας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ