Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ανατριχίλα πάνω από την Ευρώπη

Τα «τέρατα» του Ισλαμικού Κράτους απειλούν μέσω νέου εννιάλεπτου βίντεο με ακόμα ένα λουτρό αίματος

Τα «τέρατα» του Ισλαμικού Κράτους απειλούν μέσω νέου εννιάλεπτου βίντεο με ακόμα ένα λουτρό αίματος

Την Ευρώπη σε καθεστώς τρόμου προσπαθεί να διατηρήσει το Ισλαμικό Κράτος, με ακόμη ένα βίντεο γεμάτο απειλές. Την ίδια στιγμή, σενάριο που θέλει τους τζιχαντιστές να αποκτούν πρόσβαση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και χάκερ να πλήττουν τα συστήματα ελέγχου μεταφορών προκαλεί ανατριχίλα.

 3272ad2800000578 3503928 image m 72 1458635833985

Ο Χιτσάμ Τσαΐμπ, εκ των αρχιεκτελεστών του ISIS, είναι πρωταγωνιστής στο νέο βίντεο με απειλές κατά της Δύσης. Στο διάρκειας εννέα λεπτών βίντεο απειλεί ότι το χτύπημα στις Βρυξέλλες είναι μόνον η αρχή των όσων θα ακολουθήσουν. Ο 34χρονος, που είναι Βέλγος υπήκοος, λέει στο μήνυμά του ότι όσο η Δύση βομβαρδίζει με F-16 το Ισλαμικό Κράτος τόσο το ISIS θα σκοτώνει πολίτες της. Στο τέλος του βίντεο ο Τσαΐμπ εκτελεί ομήρους του ISIS, πυροβολώντας τους στο κεφάλι.

Τρομοκρατικές ενέργειες

Και ενώ οι απειλές κλιμακώνονται, ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Ζιλ ντε Κερσόβ εκτιμά ότι η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης πενταετίας.

42 82810548

«Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, με την απόκτηση, μεταξύ άλλων, του ελέγχου του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών» δήλωσε, μιλώντας στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique». Οπως εκτίμησε, «κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος εντός του Ισλαμικού Κράτους με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα».

Προς το παρόν, πάντως, η βελγική αστυνομία διαψεύδει τα περί κλοπής κάρτας εισόδου σε πυρηνικό εργοστάσιο από φύλακα που δολοφονήθηκε και συνδέει τη δολοφονία με το κοινό ποινικό έγκλημα και όχι με τρομοκρατία. Ωστόσο, δύο πρώην εργαζόμενοι σε πυρηνικό εργοστάσιο του Βελγίου είχαν γίνει μέλη του ISIS. Ο ένας σκοτώθηκε στη Συρία και ο άλλος είχε φυλακιστεί στο Βέλγιο για μικρό χρονικό διάστημα, το 2014.

«Ο άνθρωπος με τα λευκά» εργαζόταν ως δημοσιογράφος

Στα χέρια των βελγικών Αρχών βρίσκεται πλέον ο Φεϊσάλ Σεφού, «ο άνθρωπος με τα λευκά», ο οποίος στο περίφημο βίντεο-ντοκουμέντο εμφανίζεται στο πλευρό των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ στις 22 Μαρτίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σεφού, που αναγνωρίστηκε από τον ταξιτζή ο sdfsdοποίος μετέφερε τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο, συνελήφθη μπροστά από τα κεντρικά της γενικής εισαγγελίας του Βελγίου στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ακόμη το γιατί βρισκόταν εκεί.

Ο συλληφθείς, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εργαζόταν ως «ανεξάρτητος δημοσιογράφος» και φέρεται ότι έχει απασχολήσει τις Αρχές και κατά το παρελθόν – ήδη από το 2003. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Σεφού προσπαθούσε κατά καιρούς να στρατολογήσει τζιχαντιστές κινούμενος ανάμεσα σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές που επικαλείται η βελγική εφημερίδα «Het Nieuwsbald» θέλουν τον Σεφού να είχε θεαθεί και στην περιοχή γύρω από τον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ (το δεύτερο σημείο των επιθέσεων) περίπου μία ώρα μετά το μακελειό που αιματοκύλισε τις Βρυξέλλες.
Εξάλλου, αλγεινή εντύπωση συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις «τρύπες» στις τάξεις των Αρχών ασφαλείας του Βελγίου. Για παράδειγμα, οι αδελφοί Μπακραουί βρίσκονταν σε αμερικανικό κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία ήδη πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι, ωστόσο οι Βέλγοι δεν έδωσαν σημασία στις σχετικές ενημερώσεις. Τον αστυνομικό σύνδεσμο στην Κωνσταντινούπολη υποδεικνύει, την ίδια στιγμή, ως υπαίτιο της «γκάφας» των Αρχών στην υπόθεση του Ιμπραΐμ Μπακραουί ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν. Ο βομβιστής, αν και εκδόθηκε από την Τουρκία, αφέθηκε ελεύθερος.

Βρυξέλλες: Μάχες νεοναζί -αστυνομίας

gia 03 16438514

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκαν χθες το μεσημέρι για αρκετές ώρες οι Βρυξέλλες, όταν ομάδες χούλιγκαν και μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων συγκρούστηκαν άγρια (φωτό) με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες περιφρουρούσαν σημεία ενδιαφέροντος στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας.
Οι άγριες μάχες σώμα με σώμα των ανδρών των δυνάμεων της αστυνομίας με τα ακραία στοιχεία ξεκίνησαν όταν νεαροί άρχισαν να χαιρετούν ναζιστικά και να επιτίθενται φραστικά σε μουσουλμάνους, οι οποίοι εκείνη την ώρα απέτιαν φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σε μνημείο της πλατείας Χρηματιστηρίου, στο κέντρο των Βρυξελλών. Νωρίτερα, μία ομάδα από αυτούς είχαν επιτεθεί και ξυλοκοπήσει έναν μελαμψό άνδρα, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Μετά τις πρώτες φραστικές προκλήσεις, ακολούθησαν κυριολεκτικά σκηνές χάους, καθώς οι χούλιγκαν άρχισαν να αναποδογυρίζουν κάδους σκουπιδιών και να εκτοξεύουν αντικείμενα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον όσων βρίσκονταν στην περιοχή. «Είμαστε χούλιγκαν» και «Είμαστε στο σπίτι μας» φώναζαν διαρκώς οι μαυροντυμένοι νεοναζί, ενώ πολλοί από αυτούς υποστήριζαν ότι «το κράτος είναι συνεργός του Ισλαμικού Κράτους».

Αθήνα: Για συναυλία η μπάντα του Bataclan 

w 2

Οι Eagles of Death Metal, το συγκρότημα που έδινε συναυλία στο ιστορικό κλαμπ Bataclan τη βραδιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι, συμπεριέλαβαν την Ελλάδα στη λίστα με τους σταθμούς της νέας περιοδείας τους. Το γκρουπ (ένας συνεργάτης του οποίου, ο Νικ Αλεξάντερ, σκοτώθηκε το βράδυ της επίθεσης), το οποίο είχε επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας πριν από 11 χρόνια, θα παίξει μουσική για το κοινό του στο club Piraeus 117 Academy (ένα πρώην εργοτάξιο που πλέον είναι χώρος εκδηλώσεων). Ωστόσο, η άφιξή τους επί ελληνικού εδάφους αργεί ακόμη, καθώς το live τους έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του φθινοπώρου, συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου. Η προπώληση ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 24 Μαρτίου, με την πρώτη παρτίδα εισιτηρίων να κοστίζει 29 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 34 ευρώ. Θυμίζουμε ότι οι Eagles οf Death Metal έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι θα επιστρέψουν στο Παρίσι για να τελειώσουν τη συναυλία τους, που έμεινε στη μέση λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης των τζιχαντιστών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες αθώους ανθρώπους.

Σχεδιάγραμμα (;) του αεροδρομίου είχε ο Αλγερινός που συνελήφθη στο Παγκράτι

Ενας Αλγερινός που συνελήφθη προχθές στην Ιταλία φέρεται ως ο άνθρωπος που αναλάμβανε να πλαστογραφεί διαβατήρια για να εφοδιάζει μέλη του ISIS. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως είχε πλαστογραφήσει τα διαβατήρια των δύο Σύρων βομβιστών αυτοκτονίας που είχαν περάσει από τη Λέρο στις 30 Οκτωβρίου του 2015 και τον Νοέμβριο ανατινάχτηκαν στο στάδιο του Παρισιού. Στο μεταξύ, σε θρίλερ εξελίσσεται η πληροφορία ότι στον φορητό υπολογιστή ενός άλλου Αλγερινού, που συνελήφθη το 2015 σε διαμέρισμα του Παγκρατίου, υπήρχαν σχεδιαγράμματα του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Ο θόρυβος προκλήθηκε από ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», σύμφωνα με το οποίο τα σχεδιαγράμματα του βελγικού αεροδρομίου είχαν βρεθεί στον υπολογιστή του Ομάρ Τάρας, που φέρεται ότι φιλοξένησε για ένα μικρο διάστημα τον μακελάρη του Παρισιού Αμπντέλ Χαμίτ Αμπαούντ. Ωστόσο, ούτε οι βελγικές ούτε οι ελληνικές Αρχές το επιβεβαιώνουν.

Εκείνη την εποχή οι Βέλγοι είχαν στείλει σήμα στην Αντιτρομοκρατική για τον εντοπισμό του κινητού του Αμπαούντ σε συνοικία των Αθηνών. Μέσα σε ένα 24ωρο οι Ελληνες εντόπισαν το διαμέρισμα και συνέλαβαν έναν Αλγερινό, έναν Σύρο και έναν Μαροκινό. Επειτα από παλινωδίες των βελγικών Αρχών, αφέθηκαν ελεύθεροι. Ομως, έπειτα από νέο σήμα των Αρχών του Βελγίου, ο Αλγερινός Ομάρ Τάρας συνελήφθη πάλι λίγες ημέρες μετά!
Στην κατοχή του είχαν βρεθεί ένα usb και ένας φορητός υπολογιστής, τα οποία (όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.) δεν εξερεύνησαν οι Ελληνες αστυνομικοί, αλλά τα έστειλαν μαζί με τον Τάρας στο Βέλγιο. Από τότε οι Βέλγοι δεν ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές για την εξέλιξη της έρευνας, όπως είναι η πάγια τακτική τους. Επειτα από το δημοσίευμα της «Le Monde», τα ερωτήματα για το αν υπήρχαν ή όχι τα σχέδια παραμένουν αναπάντητα, αφού δεν υπάρχει ενημέρωση από τους Βέλγους.

Οσον αφορά τον δεύτερο μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη στις Βρυξέλλες μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, εξακριβώθηκε ότι είχε περάσει στην Ελλάδα από την Ιταλία στις 4 Αυγούστου του 2015, με προορισμό την Τουρκία. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ελληνικό έδαφος, η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε διαδοχικά τόσο τις ιταλικές όσο και τις βελγικές Αρχές, αλλά αίτημα για την επιτήρηση του Αμπντεσλάμ έλαβε μόνο από την Ιταλία.
Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ έχει μπει ένα αυτοσχέδιο τζαμί στα Σεπόλια, ο ιμάμης του οποίου φέρεται ότι πραγματοποιεί κηρύγματα μίσους στους πιστούς. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για τις κινήσεις του και τον έχουν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως δεν φαίνεται ότι έχει προκύψει κάποια σχέση του με φανατικούς ισλαμιστές.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...