Οι ήρωες του ’21 σε ναό

Αγιογραφίες με «άρωμα» Επανάστασης στον Αγιο Γεώργιο, που βρίσκεται στα Ανώγεια Μυλοποτάμου

Αγιογραφίες με «άρωμα» Επανάστασης στον Αγιο Γεώργιο, που βρίσκεται στα Ανώγεια Μυλοποτάμου

Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Παπαφλέσσας και η Μπουμπουλίνα έχουν πάρει τη θέση των αγίων στις τοιχογραφίες που κοσμούν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, με απόφαση του ιερέα.

Είναι μια προσπάθεια του πατέρα Ανδρέα Κεφαλογιάννη να στείλει ένα μήνυμα στους πιστούς να έχουν ως φωτεινά παραδείγματα αυτούς τους «αγίους», όπως χαρακτηρίζει τους ήρωες της Επανάστασης για την απελευθέρωση που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του γένους και του έθνους χωρίς να φοβηθούν.

12496149 1120265318005398 6274642286830389396 o

«Αρκετοί αγνοούν την προσφορά της Εκκλησίας στον Αγώνα, αλλά το γεγονός ότι η Επανάσταση του 1821 έγινε “για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία” δεν κρύβεται» λέει ο ιερέας για την πρωτοβουλία του.
Οι έννοιες «Θεός» και «θρησκεία» συνδέονται απόλυτα με τις έννοιες «επανάσταση» και «ελευθερία» και γι’ αυτό έχουν την τιμητική τους στην Εκκλησία, προσθέτει ο ιερωμένος.

«Ο Θεός είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Αγώνα του ’21. Η γλώσσα της Εκκλησίας και η επαναστατική γλώσσα προσδιόρισαν το ιδεολογικό και πνευματικό στίγμα του, που είναι τόσο θρησκευτικό όσο και εθνικό. Η επανάσταση των Ελλήνων, πέρα από την προσωπική δράση των ηρώων, βασίστηκε και στη βοήθεια του Θεού» συμπληρώνει.
Η ενέργεια του ιερέα έγινε με την άδεια του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ