Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στο ατελιέ του σχεδιαστή των εστεμμένων

Ο σχεδιαστής μόδας Θοδωρής Τρανούλης κάνει ένα flashback στα καλλιστεία και θυμάται στιγμές από τη συνεργασία του με καλλονές όπως η Ειρήνη Σκλήβα

Ο σχεδιαστής μόδας Θοδωρής Τρανούλης κάνει ένα flashback στα καλλιστεία και θυμάται στιγμές από τη συνεργασία του με καλλονές όπως η Ειρήνη Σκλήβα

Το όνομά του είναι συνυφασμένο με τους διαγωνισμούς ομορφιάς, αφού έχει ντύσει κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές εστεμμένες, ενώ τριάντα έξι κορίτσια που φόρεσαν τις δημιουργίες του σε καλλιστεία του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και η καλλονή Ειρήνη Σκλήβα, γύρισαν πίσω με τίτλους.

Από την Τεριάννα Παππά
Φωτογραφίες: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Ο Θοδωρής Τρανούλης, ο μετρ που «αποθεώνει» τη θηλυκότητα σε κάθε ρούχο του, ανοίγει για χατίρι της «Espresso» το εντυπωσιακό ατελιέ του στην Κηφισιά, το οποίο μοιάζει με χολιγουντιανό βεστιάριο, αλλά και το «βιβλίο» των αναμνήσεών του από τους διαγωνισμούς και τις υποψήφιες Σταρ και Μις, περιγράφοντας4 0 και ευτράπελα από εκείνες τις εποχές.

«Η Ειρήνη Σκλήβα ήταν η πιο γλυκιά κοπέλα που είχε περάσει από τα καλλιστεία. Οταν ήρθε με τη μητέρα της για να προβάρουμε τα ρούχα που θα έπαιρνε στο εξωτερικό, ήταν ένα κοριτσάκι σεμνό, γλυκό και απλό. Ευτυχήσαμε το 1996 να φέρει στην Ελλάδα τον τίτλο Μις Κόσμος, που της άξιζε» λέει στην «Espresso» ο δημιουργός και αποκαλύπτει: «Είχαν γίνει πολλά απρόοπτα. Για να δείχνει “πριγκιπικό” το μπεζ φόρεμά της είχαμε φτιάξει από μέσα ένα μεγάλο φουρό. Η Ειρήνη το ξέχασε φεύγοντας και το στείλαμε τελευταία στιγμή με ταξί στο αεροδρόμιο».

Η είδηση πως η πανέμορφη Σταρ Ελλάς 1996 κατέκτησε τον κορυφαίο τίτλο του κόσμου βρήκε τον Θοδωρή Τρανούλη να τρώει με τη Βίκυ Μοσχολιού. Ηταν ο αείμνηστος Γιώργος Πρεβελάκης που ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα στον συνεργάτη του. Οπως λέει ο σχεδιαστής των εστεμμένων, στο εξωτερικό δεν είναι μόνο η ομορφιά που μετράει. «Παίζει ρόλο η προσωπικότητα. Μέσα σε ένα μήνα οι υποψήφιες πρέπει να “αποκαλυφθούν” μέσα από δραστηριότητες. Για να φτάσει κάποια εκεί πρέπει να πιστεύει ότι είναι η καλύτερη. Αυτό έχουν στο μυαλό τους οι δώδεκα φιναλίστ, και πως επίσης κάποιες θα πάρουν στέμμα και κάποιες όχι. Το 2012 μια κοπέλα λιποθύμησε πάνω στη σκηνή την ώρα των ερωτήσεων από το άγχος. Φωνάξαμε έναν γιατρό και συνήλθε».

5 0Το αγαπημένο του φόρεμα πάντως είναι εκείνο που μοιάζει με… παγόνι και είναι στολισμένο με Swarovski τεράστιας χρηματικής αξίας, το οποίο είχε φορέσει η Σκλήβα κατά την παράδοση του στέμματός της στη Μις Κόσμος 1997. Μάλιστα, όπως μας λέει ο Θοδωρής Τρανούλης, η συγκεκριμένη δημιουργία βρισκόταν σε αποσκευή που χάθηκε από την αεροπορική εταιρία με την οποία ταξίδεψε η Ελληνίδα και δεν βρέθηκε ποτέ.

Ακριβές τουαλέτες

Από τις πιο λαμπερές -και μεγάλης αξίας- δημιουργίες του ήταν επίσης το φόρεμα που είχε αποτυπωμένο πάνω του τον χάρτη του έναστρου ουρανού, το οποίο φόρεσε η Μις Ελλάς Ευγενία Λιμαντζάκη στα καλλιστεία «Μις Υφήλιος» το 1997. «Οταν είπα στη μοδίστρα ότι έπρεπε να κεντήσει με χιλιάδες Swarovski τον χάρτη πάνω στο φουστάνι, παραλίγο να πάθει… εγκεφαλικό!» θυμάται ο κύριος Τρανούλης, που αποκαλύπτει πως αυτό είναι και το αγαπημένο της εγγονής του, της Μάρτζυ.

«Αν η εγγονή μου θέλει να ασχοληθεί με τη μόδα ως μοντέλο ή οτιδήποτε άλλο, θα της έλεγα πρώτα να πάρει στα χέρια της ένα πτυχίο, ώστε να εξασφαλίσει καλύτερα το μέλλον της» συμπληρώνει ο Θοδωρής Τρανούλης, που έχει πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρία, η οποία βάζει τη δική της σφραγίδα στο ατελιέ και showroom της οδού Ερμού. Οπως υποστηρίζει, η Μάρτζυ τού δείχνει τα σχέδια ρούχων που φτιάχνει προκειμένου εκείνος να της πει τη γνώμη του.

Ο δημιουργός εξομολογείται πως δεν υπήρξε ποτέ κοπέλα που δυσανασχέτησε με το φόρεμα που της έφτιαξε, καθώς εκείνος έραβε την κάθε δημιουργία ανάλογα με την προσωπικότητα της υποψήφιας. Ετσι το κορίτσι αναδείκνυε το ρούχο ακόμη περισσότερο.

fgfdgd
Εκτός όμως από τις υποψήφιες των καλλιστείων, ο διακεκριμένος σχεδιαστής έχει φτιάξει φορέματα και για την Ελένη Μενεγάκη, η οποία υπήρξε παρουσιάστρια των λαμπερών διαγωνισμών. «Η Ελένη φόρεσε πολλές δημιουργίες μου. Ηταν, είναι και θα είναι η ωραιότερη παρουσιάστρια που έχει περάσει από τα καλλιστεία. Οταν της έραβα τα ρούχα, νόμιζα ότι έραβα για μια θεά, ό,τι κι αν της φορούσα, το αναδείκνυε» υποστηρίζει ο ίδιος και της κάνει πρόταση μέσω της «Espresso» να παρουσιάσει την ιδιαίτερη βραδιά που ετοιμάζει μαζί με τον Βασίλη Πρεβελάκη.

12

«Μαζί διοργανώσαμε τα καλλιστεία του 2012, ενώ τώρα φτιάχνουμε κάτι καινούργιο, που δεν θα θυμίζει τους διαγωνισμούς-κονσέρβα του παρελθόντος. Ετοιμάζουμε μια λαμπερή βραδιά σε θέατρο, όπου τα καλλιστεία θα θυμίζουν… επιθεώρηση. Μάλιστα η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε σε κάποιο ίδρυμα σχετικό με παιδιά, το οποίο δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη ποιο θα είναι. Οποιος έρθει και πληρώσει την είσοδο θα το κάνει επειδή αγαπάει τους διαγωνισμούς ομορφιάς και θέλει να βοηθήσει και κάποιες ψυχές που υποφέρουν. Κάνω, λοιπόν, πρόταση στην Ελένη Μενεγάκη να έρθει και να παρουσιάσει το event» αποκαλύπτει ο σχεδιαστής.

11

Το παράπονο και το νέο όραμα του

Αν και είναι ο δημιουργός που έχει συνδέσει το όνομά του με τα καλλιστεία, δεν έλαβε πρόσκληση να εμφανιστεί στο πρόσφατο αφιέρωμα που έκανε ο ΑΝΤ1. «Καταρχάς, θεωρώ ότι δύο εκπομπές για τα 20 χρόνια του διαγωνισμού ανάδειξης των Σταρ και Μις Ελλάς ήταν λίγες, ένα τίποτα. Εμένα δεν με κάλεσαν, γιατί μάλλον θεώρησαν πως δεν έπρεπε να είναι παρών ένας άνθρωπος που έχει ντύσει τόσες υποψήφιες κι έχει φέρει και τίτλους στη χώρα» λέει με πικρία.

Δεν πτοείται πάντως και κάνει σχέδια για τα 25α γενέθλια των καλλιστείων. «Τότε θα ήθελα να γίνει μια μεγάλη επίδειξη, όπου κορίτσια θα φορέσουν όλα τα φορέματά μου. Απιαστο όνειρο θα ήταν να έρθει και η Ελένη, και να εμφανιστεί με κάποια από αυτά που έραψα για εκείνη» δηλώνει με ενθουσιασμό. Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια θα πρέπει να ανοίξει τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου φυλάει με ευλάβεια τις πολύτιμες δημιουργίες, για κάποιες από τις οποίες θα χρειαστεί συνοδεία ανδρών ασφαλείας. Κι αυτό γιατί είναι κεντημένες με πολύτιμους λίθους. Κάποια στιγμή μάλιστα θα ήθελε τα παιδιά ή τα εγγόνια του να φτιάξουν ένα μουσείο, όπου τα εντυπωσιακά φορέματα θα εκτίθενται για το κοινό.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...