Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Ενας θεόμουρλος αεροπειρατής!

Ο 59χρονος Αιγύπτιος (πρώην στρατιωτικός) Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά κατάφερε να αναστατώσει την Κύπρο και όλον τον κόσμο

Ο 59χρονος Αιγύπτιος (πρώην στρατιωτικός) Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά κατάφερε να αναστατώσει την Κύπρο και όλον τον κόσμο

Μυστηριώδη, αλλά όχι και απόλυτα ισορροπημένα, μοιάζουν τα κίνητρα του αεροπειρατή που κατέλαβε το Airbus A320 της Egypt Air, το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, αλλά τελικά προσγειώθηκε στη Λάρνακα. Το επικρατέστερο, βέβαια, είναι για όλα να φταίει μια γυναίκα, που είναι μεν «πρώην», ωστόσο ίσως και να μην την έχει ξεπεράσει.

Ενώ ως αργά χθες το βράδυ δεν είχαν γίνει σχετικές ανακοινώσεις από τις αστυνομικές Αρχές της Κύπρου, τα τέσσερα σενάρια που ακούστηκαν δείχνουν ένα προφίλ ανθρώπου, ο οποίος μπορεί και να μην είναι απολύτως καλά, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στον χώρο ασφαλείας της πίστας του αεροδρομίου «Γλαύκος Κληρίδης», εκείνος έβγαζε selfies με τους επιβάτες, επιδεικνύοντας τη ζώνη με εκρηκτικά που έφερε, τα οποία, όπως αποδείχτηκε, ήταν καλύμματα κινητών τηλεφώνων.

Μέχρις ότου ο 59χρονος Αιγύπτιος πρώην στρατιωτικός Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά αποφασίσει να αποκαλύψει την αλήθεια, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ήθελε απλά να συναντήσει ξανά την πρώην σύζυγό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, με την οποία έχει χωρίσει εδώ και 18 χρόνια. Ουδείς μπορεί να πει αν ήθελε να ζητήσει άσυλο στην Κύπρο, ώστε να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του, αν στόχος του ήταν να συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους για να θέσει θέμα πιέσεων προς το Κάιρο για την αποφυλάκιση κρατούμενων γυναικών ή αν είχε αποφασίσει να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη.

«Ζώνη με εκρηκτικά»

Το τελευταίο αφορά αίτημά του για ανεφοδιασμό του αεροπλάνου, το οποίο απορρίφθηκε από τους Κύπριους αξιωματούχους. Κι αμέσως μετά παραδόθηκε, έχοντας ήδη αφήσει ελεύθερους τους περισσότερους ομήρους, ενώ ένα μέλος του πληρώματος -ο πιλότος, λένε οι πληροφορίες- είχε εγκαταλείψει το αεροσκάφος από το παράθυρο του κόκπιτ, χρησιμοποιώντας ένα σχοινί. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και οι αρχιερείς Δαμασκηνός και Νικόδημος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

f3 aaaaaaaa29

Ολα άρχισαν λίγο πριν τις 8 το πρωί, όταν ο δράστης ενημέρωσε τον κυβερνήτη ότι φέρει ζώνη με εκρηκτικά, την οποία θα πυροδοτήσει, αν το αεροσκάφος δεν κατευθυνθεί, αντί στο Κάιρο, στη Λάρνακα. Οι επιβάτες δεν αντιλήφθηκαν τίποτα, παρά μόνον ότι είδαν ότι το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο. Κι αφού το Airbus Α320 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης», άρχισε το αλαλούμ με τα αιτήματα του πιλότου. Οι Αρχές μετέφεραν την πρώην σύζυγο του αεροπειρατή Μαρίνα Παράσχου στο αεροδρόμιο, επειδή, όπως είπε, θέλησε να της παραδώσει επιστολή και να της μιλήσει. Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε «κύμα διαδικτυακής αναζήτησης» της γυναίκας, με φωτογραφίες άλλων γυναικών με το ίδιο όνομα να κάνουν την εμφάνισή τους στα social media και φυσικά τις τελευταίες να γράφουν «δεν είμαι εγώ».
Τέλος, έφταναν στην Κύπρο Αιγύπτιοι κομάντος και διαπραγματευτές, για να μιλήσουν με τον δράστη ή και να επέμβουν, κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

Αλαλούμ! Μπέρδεψαν επιβάτη με τον δράστη

q 8

Σοβαρά εκτεθειμένες αφήνει τις αιγυπτιακές Αρχές το αλαλούμ που προέκυψε από τη δημοσιοποίηση λάθος ταυτότητας για τον αεροπειρατή. Αρχικά, πληροφόρησαν τα μέσα ενημέρωσης πως επρόκειτο για τον καθηγητή πανεπιστημίου στην Ατλάντα των ΗΠΑ Ιμπραχίμ Σαμάχα, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994 και ήταν νυμφευμένος με Κύπρια. Λίγο αργότερα ο ίδιος ο καθηγητής δήλωνε πως ήταν απλώς επιβάτης στο αεροσκάφος της Egypt Air, και όχι ο δράστης.

Ζήτησαν συγγνώμη

Οι αιγυπτιακές Αρχές φέρεται ότι ζήτησαν συγγνώμη, για να ενημερώσουν αργότερα πως επρόκειτο για τον Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικό του αιγυπτιακού στρατού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνθρωπος αυτός ήταν αντίπαλος του προέδρου Σίσι, οπότε ήθελε να πάει στην Κύπρο για να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Αναστασιάδης: Σερσέ λα φαμ

a 3

Με τη φράση «πάντα εμπλέκεται μια γυναίκα» ο Νίκος Αναστασιάδης κατάφερε να προκαλέσει εντύπωση και γέλια. Ηταν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλντς, όταν ο Κύπριος Πρόεδρος ρωτήθηκε για το θέμα της αεροπειρατείας. Χρονικά, ήταν η φάση της αεροπειρατείας που ο δράστης είχε ζητήσει να επιδοθεί επιστολή του στην πρώην σύζυγό του, οπότε ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε μ’ αυτόν τον τρόπο σε ερώτηση γυναίκας δημοσιογράφου για το αν πράγματι αιτία της αεροπειρατείας είναι μια γυναίκα.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...