Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Από τα hot spots σε «lux χωριό»

Στο παραθεριστικό συγκρότημα LM Village στην παραλία Μυρσίνη της Ηλείας, σε 38 διώροφα κτίρια, θα στεγαστούν 300 άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά από τη Συρία

Στο παραθεριστικό συγκρότημα LM Village στην παραλία Μυρσίνη της Ηλείας, σε 38 διώροφα κτίρια, θα στεγαστούν 300 άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά από τη Συρία

Στους χώρους του παραθεριστικού κέντρου LM Village στην παραλία Μυρσίνη της Ηλείας δημιουργήθηκε το πρώτο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη δυτική Ελλάδα. Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προετοιμασία του κέντρου και από μέρα σε μέρα αναμένεται η έλευση τουλάχιστον 300 προσφύγων, κυρίως οικογενειών, που θα εγκατασταθούν στα 38 διώροφα κτίρια του «τουριστικού χωριού».

f3 7

Το LM Village, το οποίο ανήκει στους Δήμους Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Φυλής, παρέμενε κλειστό εδώ και επτά χρόνια. Υστερα από πρόταση του Δήμου Φυλής και με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας- Κυλλήνης παραχωρήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία προσφύγων, οι οποίοι θα είναι οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

f4 5

Η προετοιμασία των εγκαταστάσεων άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με στελέχη και σμηνίτες της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας να αποκαθιστούν τις ζημιές και να διαμορφώνουν κατάλληλα τους χώρους, ενώ ειδικά συνεργεία επισκεύασαν το ηλεκτρολογικό δίκτυο και επανέφεραν το ρεύμα στα διαμερίσματα και στους κοινόχρηστους χώρους του κέντρου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χθες και η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα.

f5 1

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες πολέμου, γι’ αυτό παραχωρούμε τα 19 από τα 38 κτίρια του κέντρου που μας ανήκουν, ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από τη Συρία και οικογένειες με μικρά παιδιά» ανέφερε ο συριακής καταγωγής δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, προσθέτοντας πάντως ότι δεν θα πρέπει το παραθεριστικό κέντρο να γίνει ένας μεγάλος καταυλισμός.

f6

Τα άλλα 19 κτίρια του κέντρου παραχωρήθηκαν στο υπουργείο Αμυνας από τον συνιδιοκτήτη, τον Δήμο Φυλής, στον οποίο τα μέσα ενημέρωσης της Πελοποννήσου καταλογίζουν ότι έριξε την ιδέα για τη μετατροπή του LM Village σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων χωρίς να έχει ενημερώσει πρώτα τον άμεσα ενδιαφερόμενο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

f2 6
Ωστόσο, κάτοικοι της Μυρσίνης και της ευρύτερης περιοχής αντιδρούν στην εξέλιξη αυτή και ήδη συγκέντρωσαν υπογραφές ζητώντας από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να σταματήσει κάθε ενέργεια μεταφοράς και εγκατάστασης προσφύγων στο LM Village.

Κέντρο φιλοξενίας και 2.000 εμβόλια

f7

Στη λειτουργία ενός κέντρου φιλοξενίας για μητέρες και παιδιά προχωρεί το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στο πλαίσιο της δράσης του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του ιδρύματος και πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO. Επιπλέον, η κυρία Βαρδινογιάννη γνωστοποίησε ότι, εκτός από τα 2.000 εμβόλια που έχει ήδη διαθέσει σε παιδιά προσφύγων στην Ειδομένη και στον Πειραιά, το ίδρυμα είναι σε θέση να χορηγήσει άμεσα άλλα 2.000 εμβόλια και να παραγγείλει ακόμη 4.000, εφόσον παραστεί ανάγκη, τόσο για τα προσφυγόπουλα όσο και για Ελληνόπουλα που αδυνατούν να εμβολιαστούν.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...