Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Θύελλα πάλι για τον Νταλάρα

Βράζει η Κύπρος κατά του «φιλάργυρου τραγουδιστή» για τη συναυλία που έδωσε ανήμερα την 25η Μαρτίου στην Αγκυρα

Καζάνι που βράζει είναι η Κύπρος τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά τον σάλο που προκάλεσε συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην Τουρκία ανήμερα την 25η Μαρτίου.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Την ημέρα που το ελληνικό έθνος και η ομογένεια γιόρταζαν σε όλον τον κόσμο την έναρξη της Επανάστασης εναντίον των Τούρκων, ένας δικός μας καλλιτέχνης διασκέδαζε τους Οθωμανούς!

Και μάλιστα, με τις ευλογίες της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα. Η ειρωνεία δε είναι ότι επόμενος σταθμός της περιοδείας του τραγουδιστή είναι η Κύπρος, όπου όμως μετά την εμφάνισή του στο Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής θεωρείται από κάποιους persona non grata, δηλαδή ανεπιθύμητος!

dwertfase 1«Αμετανόητος ο φιλάργυρος τραγουδιστής Νταλάρας. Ας τραγουδήσει μόνος του, με μόνους θεατές τους ιμπρεσάριούς του» έγραψε ο Κύπριος νομικός Πάνος Ιωαννίδης στη σελίδα του στο διαδίκτυο.

«Καλώ κάθε Ελληνα να απαξιώσει με παθητική αντίσταση την αντεθνική συμπεριφορά του τραγουδιστή που θα εμφανισθεί στη Λεμεσό στο θέατρο “Ριάλτο” αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1η Απριλίου» συμπλήρωσε στην ανάρτησή του.

Αναβρασμός

Στα social media επικρατεί αναβρασμός, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις εκατοντάδων χρηστών που κατέκλυσαν με ειρωνικά σχόλια τον λογαριασμό του ερμηνευτή στο facebook: «Το “Να ‘τανε το ’21” το τραγούδησες;», «Ας κάνει και μια συναυλία στα Σκόπια κι ας μας πει πως δεν εξυπηρετεί το εκεί πρόβλημα της ονομασίας εναντίον μας», «Είπε κι ο Τσίπρας ότι το Αιγαίο δεν έχει σύνορα; Τον βλέπω για τραγουδιστή».

Το ίδιο επικριτικά είναι τα σχόλια για τη συνέντευξη που έδωσε ο τραγουδιστής στην εφημερίδα «Αnkara», δηλώνοντας ότι θα συναντήσει τους (Τούρκους) θαυμαστές του.

Αναστάτωση επικρατεί, όμως, και στα ειδησεογραφικά μέσα της Κύπρου. Μόνο η τουρκική «Hurriyet Daily News» έγραψε έναν διθύραμβο για τον Ελληνα καλλιτέχνη και την επιτυχημένη συναυλία του στο πανεπιστήμιο METU της Αγκυρας, αλλά και -μία ημέρα νωρίτερα- στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Γιώργος Νταλάρας εμφανίστηκε με την ορχήστρα του και την Ασπασία Στρατηγού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, αλλά και μέρη του έργου «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα.

Γιαούρτια & καφέδες Ιλιον

Τον Μάρτιο του 2012 ο Γιώργος Νταλάρας αποδοκιμάστηκε σφόδρα από μεγάλη μερίδα του κοινού σε συναυλία αλληλεγγύης στο Ιλιον.

Καρέκλες, καφέδες και γιαούρτια εκσφενδονίστηκαν τότε εναντίον του, συνοδευόμενα από χαρακτηρισμούς όπως «πουλημένος» και «προδότης», όταν περίπου 300 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τη δήθεν «φιέστα φιλανθρωπίας» του στις γειτονιές της Αθήνας.

Παρόμοιο σκηνικό επαναλήφθηκε σε συναυλία του με τον Δημήτρη Μπάση στη Δάφνη, όπου τα γιαούρτια έδωσαν τη θέση τους στα νεράντζια. Μάλιστα, ο ερμηνευτής είχε κάνει χιούμορ λέγοντας: «Θα τα κρατήσω και θα τα πουλήσω».

Persona non grata στη Μεγαλόνησο!

Εξαλλος με την επιλογή του Γιώργου Νταλάρα να τραγουδήσει στην Αγκυρα, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, είναι ο νομικός και πρόεδρος του κινήματος «Ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο» Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος απέστειλε την ίδια ημέρα ανακοίνωση στον πολιτιστικό όμιλο Διάσταση, που διοργανώνει την αυριανή και τη μεθαυριανή συναυλία του καλλιτέχνη.

«Η από πολλού συμπεριφορά του κ. Νταλάρα έναντι των εθνικών ζητημάτων του Ελληνισμού και, ιδιαίτερα, η δημοσιοποιημένη πρόθεσή του να συμμετάσχει σε καλλιτεχνική εκδήλωση στην Τουρκία σήμερα, εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, τον καθιστούν ανεπιθύμητο (persona non grata).

Εν όψει των ανωτέρω, σας καλούμε όπως, ειδοποιήσετε εντός της ημέρας τον κ. Νταλάρα να ΜΗΝ ταξιδέψει στην Κύπρο για τη δική σας εκδήλωση, η οποία πιστεύουμε πως μόνο να κερδίσει έχει από την απουσία του. Είναι με λύπη που αναγκαζόμαστε να εκφραστούμε αυστηρά, αλλά καθήκον μας είναι η προάσπιση της υπόθεσης της Κύπρου και κανένα άλλο πρόσχημα.

Θα αναμένουμε την ανταπόκρισή σας εντός της ημέρας, ευχόμενοι ταυτόχρονα κάθε επιτυχία στην εκδήλωσή σας, χωρίς την παρουσία του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα» έγραψε ο κύριος Ιωαννίδης, ωστόσο, από την πλευρά του ο πολιτιστικός όμιλος δεν εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...