Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ολοταχώς για Grexit

Αμετακίνητος ο Κοντονής, ζήτησε κάθαρση στην ΕΠΟ! Προθεσμία FIFA για έξοδο από την Ευρώπη

Κάθαρση ή φιάσκο; Το Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο κοντά από ποτέ, μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους τέσσερις εκπροσώπους FIFA/UEFA. Το μεγάλο ερώτημα που πλέον πλανάται είναι αν στη μιάμιση εβδομάδα που θα δοθεί ως προθεσμία θα υποχωρήσει πιο γρήγορα ο Κοντονής -που θα πέσουν πάνω του όλοι- (αφού «είναι πολλά τα λεφτά, Αρη») ή οι διεθνείς ομοσπονδίες, που δεν θα θέλουν να χρεωθούν ότι στηρίζουν τη… διαφθορά και αρνούνται να κάνουν ό,τι έκαναν στα του οίκου τους.

Οι FIFA/UEFA και Κοντονής, λοιπόν, διαφώνησαν σχεδόν στα πάντα και η αιτία δεν ήταν το Κύπελλο, αλλά η παρούσα ΕΠΟ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι, για να αρχίσει το Κύπελλο, θα πρέπει να υπάρξει αυτοκάθαρση στην ΕΠΟ εδώ και τώρα και να αλλάξει η ΚΕΔ. Ζήτησε να βρεθούν εκτός ποδοσφαίρου όσοι διώκονται e54tyu(σ.σ.: οι Γκιρτζίκης και 5/8 μέλη του Δ.Σ. που διώκονται ποινικά) και να καθαρίσει η διαιτησία. Παράλληλα, ζήτησε να λειτουργήσει άμεσα η επιτροπή δεοντολογίας, τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το Κύπελλο και δεν φοβάται ενδεχόμενο ευρωπαϊκό αποκλεισμό!

«Εσείς στη FIFA προχωρήσατε σε αυτοκάθαρση χωρίς να διώκονται ποινικά αυτοί που τιμωρήσατε. Εδώ έχουν με τη Δικαιοσύνη ένα σωρό υποθέσεις και η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει κάνει τίποτα. Αν αποβληθούν οι διωκόμενοι και καθαρίσει η κατάσταση στη διαιτησία, το Κύπελλο μπορεί να γίνει κανονικά» ήταν ορισμένα από τα λόγια του Σταύρου Κοντονή.

Εβαλε όρους

Στους ανθρώπους των FIFA και UEFA δόθηκε η εντύπωση ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν ήθελε να υποχωρήσει παρά σε πολύ λίγα πράγματα. Ζητούσε αλλαγές στο ποδόσφαιρο… χθες, αποπομπή των προσώπων που διώκονται ποινικά και απέδωσε μεγάλες ευθύνες στην ΕΠΟ, «χρεώνοντάς» τη για πολλά από τα δεινά στο άθλημα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα λόγια του επικεφαλής της επιτροπής, που όρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη συνάντηση, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος τόνισε: «Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ ως όρο για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας».

Πριν από την έναρξη της συνάντησης, 50 μέλη της Ορίτζιναλ βρέθηκαν έξω από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Σήκωσαν πανό που έγραφε «UEFA -Κοντονής θα κάνουν ό,τι θέλει η παράγκα του Βαγγέλη», ενώ αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη. Στο τέλος συναντήθηκαν με τον υφυπουργό. Ο ΠΑΟΚ σε τοποθέτησή του τόνισε: «Αν υπάρξει Grexit, τότε θα δούμε ποιος επενδύει».

Οι συνέπειες  ενδεχόμενου  αποκλεισμού

Οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι πολύ βαριές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά, από την άλλη, ίσως είναι το μοναδικό τίμημα για να δούμε επιτέλους λίγη μπάλα, όπως σε όλα τα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη. Οι επιπτώσεις είναι:

1. Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Καμία Εθνική οποιουδήποτε φύλου ή ηλικίας δεν θα μπορεί να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αποβολή της Εθνικής μας από τα προκριματικά του Παγκοσμίου 2018.
2. Κανένας σύλλογος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League ή στο Europa League. Εννοείται ότι δεν θα επιτρέπονται διεθνή φιλικά εντός ή εκτός Ελλάδας.
3. Χάνονται οι επιχορηγήσεις στην ΕΠΟ και τα 27.000.000 ευρώ που έπαιρνε ο Ολυμπιακός από το Champions League.
4. Οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματά μας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές (τουλάχιστον με τη μορφή που γίνονται τώρα), αφού η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ομοσπονδία.
5. Οποιοσδήποτε αλλοδαπός αγωνίζεται ήδη με συμβόλαιο στη χώρα μας αποκτά απευθείας το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA για λύση της συνεργασίας με την ομάδα του.
6. Σε διοικητικό επίπεδο, δεν θα μπορούμε να εκπροσωπηθούμε σε κανένα διεθνές φόρουμ.

Αυτό όμως ελάχιστα νοιάζει τον απλό φίλαθλο, που έχει… χάσει την Κυριακή του.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...